Eple- og nektarinkake

Dette ble mitt bidrag til kakebordet på nasjonaldagen i går;

Eple- og nektarinkake

IMG_1678

Eple- og nektarinkake
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 kakemiks
 2. 4 egg
 3. 2,5 dl melk
 4. 2 ss smør
 5. 2 ts kanel
 6. 1 eple
 7. 1 nektarin
 8. 1 ss sukrin gold
 9. 2 ss yaconsirup (kan sløyfes)
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Jeg valgte den samme, lettvinte løsningen som tidligere – resultatet blir like bra hver gang. Jeg hadde både epler og nektariner liggende, så da ble det en versjon med begge to.

Pisk sammen egg, melk og smør. Tilsett kakemiksen og pisk godt, la stå i et par minutter mens du skjærer eple og nektarin i tynne båter.
Hell halve kakerøren i en kakeform, legg nektarinbåter og et dryss kanel over. Ha deretter resten av røren, epleskivene og et dryss kanel og sukrin gold.
Inn i ovnen på 175 grader i 30 min. Jeg penslet i tillegg et strøk med yaconsirup over etter steketiden.

IMG_1672

Den ble spist med både pistasje-, tress- og vaniljeis til, måtte jo utligne litt. Lov meg at dere server den med iskrem til – perfekt kombinasjon.

Ellers blir det mye om Todd, men det er ikke noe annet som står i hodet på meg akkurat nå – det er jo lille barnet mitt.
Han ble ikke bedre i helgen, og etter et døgn med tvangsfôring for å i det hele tatt holde han i live ble det en tur til Oslo dyreklinikk i dag. Han kaster fortsatt opp blod, og hverken drikker eller spiser selv. Jeg har ikke sovet siden natt til onsdag, og lurer på om jeg noen gang går tom for tårene som renner ustanselig.
Jeg vet at jeg har en annen liten gutt jeg må passe på, så nå overlater jeg Todd i trygge hender i et døgn og håper så inderlig at han er bedre i morgen. Han må bare.

B39R4047

Inntil da blir det korte oppdateringer herfra, verden min står litt stille akkurat nå.

38 kommentarer til “Eple- og nektarinkake

 1. Fantasia

  Så vondt å lese, Kristine 😥 Jeg håper virkelig at han blir frisk. Å føle seg hjelpeløs ovenfor sitt kjæledyr(eller noen man er glad i) er aldri en god følelse. Å miste et kjæledyr er alltid tungt og vondt.
  *Krysser fingrene. Tenker på deg* <3

 2. M

  Sender deg en god klem, Kristine, og krysser fingrene for at en frisk og fin Todd skal komme hjem til deg snart. Man blir virkelig glad i disse små firbeinte som flyr rundt en hele tiden, og både lyser og liver opp dagene.

 3. Michelle

  Ånei Kristine! Jeg får vondt langt inn i hjerteroten når jeg hører hvordan han har det!! Jeg vet så alt for godt hvordan det oppleves for deg, er så fælt!! Men det er alltid håp vettu! Min forrige katt var faktisk veldig syk en periode, men oppkast og spiste ikke i det hele tatt.. Men hun ble bedre og vi hadde henne noen år til, helt til hun ble 19 år, da måtte vi ta farvel.. Var super trist, men hun levde 19 gode og glade år fylt med kjærlighet hver eneste dag. Og den tanken hjalp meg veldig, selv om verden gikk under der og da!
  Jeg sender dere alle gode tanke og krysser fingrene for Todd!! Og en stor god klem til deg, det er ikke lett å være kattemor alltid!! <3

 4. Marie Roald

  God bedring til Todd! Vesla mi, en husky jente, var selv på dyrlegevakten i Oslo i går, men hun virker heldigvis litt bedre i dag… kan bare se for meg hvordan du føler det akkurat nå… vi krysser fingre og poter!

 5. Alicja

  Huff da. Sender en god klem til deg og Todd og masse gode, varme tanker! Han blir bedre snart skal du se 😉 Nå er han i trygge hender og de vil sikkert gjøre ALT for å hjelpe! Krysser alt jeg har for det! :*

 6. Mona

  Huff, så utrolig trist å høre at Todd fortsatt er syk! Føler så veldig med dere begge to! <3 Sender enda flere gode tanker og klemmer og krysser fingre for at han snart er på bedringens vei. <3

 7. Elise Bakken

  Ååhnei, stakkars lille Tom :'( 😳 Ikke noe særlig å være matmor når sånne ting skjer nei,, det vet jeg alt om! Men dette skal gå bra skal du se 🙂 Krysser alt jeg har for at han blir frisk og rask igjen <3

  Mange gode klemmer og tanker sendes til deg Kristine ♡♡♡ og masse god bedring til Tom ♡♡♡

 8. Jenny

  <3 God bedring til Todd! Krysser fingre og tær og alt som er for at han blir bedre fort! Vi er mange som har blitt glad i han gjennom bloggen, og som kattemor selv vet jeg hvordan det er (uansett alvorlighetsgrad). Sender mange gode tanker!

 9. G

  Så trist å lese….. For vondt langt inni hjertet mitt <3 det er alltid vanskelig når de ikke har det bra og er syke.
  Håper så inderlig det går bra med han… Sender over masse gode tanker <3

 10. Sara

  Uff, så utrolig trist å lese. Håper han kommer seg snart Kristine, masse god bedring til Todd!

 11. Jessica S. J.

  Sender masse varme tanker til deg og håper på at Todd er frisk og rask igjen på null komma niks!!! <3

 12. Lena Ludvigsen

  Stakkars liten.. Håper dere klarte å nyte dagen igår litt imellom gråten:/
  (vel, positivt; man kan iallefall se for ei god mor du er allerede <3)

 13. Camilla

  Huff utrolig trist å lese 🙁 masse masse god bedring til Todd<3 nydelige pusen<3

 14. Stine Desiree

  Hei, får så vondt av å lese om Todd!:(
  Vet hvordan det føles når lille hjerte er sykt, og så fortvilet vi blir når vi gjør alt vi kan, og lille kroppen ikke blir bedre ! 🙁
  Ønsker Todd masse god bedring, og sender gode tanker til dere. <3

  Klem Stine <3

 15. Malin

  Å nei nå stakk det i hjertet mitt 😥 Jeg håper virkelig det går bra med Todd. Det er aldri enkelt med syke dyr… Tenker på deg <3 Stor klem

 16. Kine

  Huff 🙁 Dette var veldig trist å lese! Dyrene våre er like mye familiemedlemmer som alle andre, så det er så ufattelig vondt å se at de ikke har det bra. Man blir så hjelpesløs..
  Har selv vært gjennom noe lignende med flere katter..to av de ble vokste jeg opp med og de ble 18 år.
  Gutten jeg har nå har vært inn og ut til dyrlegen med sår, bittskader og infeksjoner i de fire årene han har levd, men drar seg til hver gang! Krysser fingrene for at samme gjelder Todd!
  Sender mange varme klemmer!

 17. Martine Årnes

  Begynte å gråte da jeg leste dette. Håper virkelig han blir bra igjen <3 Stor klem!

 18. Anja Marie

  Åh,så utrolig vondt å lese Kristine! Får tårer i øynene her jeg sitter. Det er utrolig hvor vi knytter oss til dyrene og det skal ikke tas lett på! Skjønner godt at verden din står stille for tiden! Krysse fingre og tær for lille vakre Todd og at han kommer seg snart nå!<3 Sender gode tanker til dere begge og en stor klem! 😉

 19. Irene

  Kjære inspirerende Kristine. De varmeste tanker for god bedring til Todd. Hilsen irene

 20. Elisabeth Vega

  Nammmm, elsker eplekake!! Spiste litt for mye usunnt på 17.mai, men det er jo bare en gang i året 🙂 Utrolig trist å lese om stakkar lille Todd 🙁 Håper han blir bedre! Sender varme tanker til dere <3 Stakar liten 🙁

 21. Wenche

  Føler med deg Kristine, det er så vondt når dyrene vi er så glad i blir syke. Man blir jo så glad i disse hærlige pelsdottene. God bedring til fineste Todd, håper han blir fort frisk. Masse gode tanker og klemmer til dere alle. 🙂

Det er stengt for kommentarer.