Sunne pannekaker med syltetøy

Ja, for det er jo tross alt kjøttfri mandag igjen – og hva passer vel bedre enn noen sunne, søte pannekaker;

IMG_1411

 

Sunne pannekaker med syltetøy
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 egg
 2. 50 g (glutenfritt) havremel
 3. 1 ss mandelmel
 4. en skvett melk/vann
 5. 2 ts sukrinmelis
 6. 1 klype salt
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Pisk egg og tilsett tørrvarene litt etter litt. Ha i en skvett melk til du får riktig pannekakerørekonsistens. Stek i en smurt panne på middels varme.

NB: Dette blir en liten porsjon da jeg lagde det som lunsj, så doble gjerne oppskriften slik at du får 1-2 middagsporsjoner.

IMG_1417

Pannekaker kan lages relativt nøytrale og nytes med salt tilbehør, men denne gangen gikk jeg all in på det søte med sukkerfritt syltetøy. Både jordbær- og bringebær, og blåbær- og ripssyltetøy.

IMG_1405

Håper det smaker!

Og når man først er inne på en dyrevennlig dag;

IMG_1154

Jeg er fadder for to fjernadoptivkatter som jeg får jevnlige oppdateringer fra, det koster kun kr 50 i måneden å hjelpe en hjemløs katt.

Bli fadder for en liten pus HER du og ♥ (Jeg blir ikke sponset med katter for å skrive dette).

Så – over til trening!

Dagens styrkeøkt:

Kabelroing

Tricepspress over hodet

Brystpress

Ett bens glute bridge

Beinpress

Sidehev m/hantler

Ett bens strakmark

Ellers får jeg veldig mange spørsmål fra andre gravide om kosthold og styrketrening, så jeg tenkte å ta ett par av de her:

Hvordan er det å innta proteinpulver og bcaa osv når man er gravid?
Proteinpulver er ikke farlig for gravide eller andre, det er i bunn og grunn tørket melkepulver. Men, man skal vite at det inneholder kunstig søtning.
Jeg kan kun snakke for min egen del, og jeg bruker ca 1 scoop proteinpulver i bakst/matlaging et par ganger i måneden. Jeg har derfor ingen innsigelser på bruken for min egen del.
Jeg personlig ville ikke ha brukt proteinpulver og/eller bcaa daglig, men det er hovedsaklig fordi jeg foretrekker å spise det jeg skal ha i meg hver dag og ikke nødvendigvis fordi jeg er gravid. 

Er det ok å fortsette som før med fastende trening osv (hvis man kan)?
Ja, det er helt ok så lenge formen er fin gjennom hele økten, og man ikke blir kvalm eller uvel.
Jeg er derimot sulten annenhver time, så fastende trening er helt utelukket for min del akkurat nå.

Er det noen øvelser som er farlige å gjøre?
Nei, det er det ikke. Det viktigste er å følge kroppens signaler, den sier som oftest ifra om det er noe som ikke føles riktig eller bra. Jeg har gått ned på tyngden på et par øvelser, og et par andre har jeg kuttet ut fordi de har blitt ubehagelige eller vonde – blant annet glute bridge med stang over lysken, og tung knebøy som gir meg et ubehagelig trykk i buken.
Legg gjerne til noen bekkenbunnsøvelser i treningsprogrammet ditt, og vis forsiktighet ved direkte mageøvelser dersom du oppdager en liten bul over/rundt navlen. Ellers kan du følge treningen som før, og ta hensyn til eventuelle endringer som måtte dukke opp på veien.
Trening er både viktig og godt for mor og barn.

IMG_1083-horz-vert(Fortsatt 25% salg på Skins)

Ha en fin mandag videre!

19 kommentarer til “Sunne pannekaker med syltetøy

 1. V

  Mm, jeg tror jammen det blir pannekaker på en fysen preggo her også i kveld 😆 Du sier at man skal vise forsiktighet ved direkte mageøvelser dersom man oppdager en liten bul over/rundt navelen. Hva er isåfall denne bulen? 😕

 2. Kristine

  @V: Pannekaker gjør susen 😆
  Det er delte magemuskler – den lille bulen kan man lett se om man strammer magen eller lener seg litt tilbake/til siden. Magen er jo i stadig endring nå som en liten person tar større og større plass, og de rette magemusklene foran glir litt fra hverandre.
  Jeg kjenner i hvert fall at mageøvelser er det siste som frister for min del akkurat nå – det vil si statiske går bra, men ikke sit-ups-lignende øvelser.

 3. V

  Takk, har lurt litt på hva det var 😆 Er selv i uke 23 og har hatt en sånn bul de siste månedene. Ser litt snodig ut, spesielt når jeg f.eks. skal legge meg ned på sengen. Kjenner at det blir vanskeligere og vanskeligere å få kontakt med magemusklene, så rene sit-ups gjør jeg ikke lenger, men heller f.eks. knebøy med fokus på å holde spennet i magen. PS. Du ser ordentlig flott ut! 🙂

 4. Kristine

  @V: Jeg har hatt det en god stund jeg og, tror jeg fikk det ganske raskt. Bøyde meg bakover og til siden og lo meg ihjel av denne bulen jeg trodde var baby :mrgreen:
  Spenn i magen er bra, jeg strammer magen godt når jeg kjører ulike varianter av bøy og markløft selv. Planken og stå-på-alle-4-og-sug-magen-innover blir også utført med jevne mellomrom.
  Tusen takk forresten!

 5. Michelle

  Ah, nam nam nam! akkurat hva jeg ville spist nå om jeg hadde hatt det jeg trengte! Gleder meg til å lage kriweb lefser når jeg kommer hjem i sommer, de er jeg stor fan av! Passer til ALT 😆 Ingenting er som å leke i eget kjøkken..

 6. Elisabeth Vega

  Ingenting slår pannekaker på en mandag!! Kjempe gode så de også ut :mrgreen: Og jeg har alle ingrediensene i hus!! Wihu :mrgreen: Veldig søt pus du er fadder til!! Og jeg synes det er veldig bra at du skriver om hvordan det er å trene, eller hvordan det er med mat nå som du er gravid. Synes det er interresant å lese om! Håper du har hatt en flott mandag, vakre deg!!

 7. Iama

  Hei! Hva tenker du om å spise Atkinson og quest bare under graviditeten? Jeg har spist en del av begge to. Har vært en god erstatter for sjokolade når jeg har vært fysen 🙂

 8. Kristine

  @Michelle: Pannekaker og lefser = nam! 😀 Når er du hjemme igjen?

  @Elisabeth Vega: Da blir det kanskje pannekaker en dag denne uka?
  Takk, koselig å høre 😀

  @Iama: Hei! Det synes jeg er helt ok – gjør det selv 😀

 9. Iama

  Skulle stå bars i forrige post 😉 Takk for svar. Her blir det pannekakene til lunch i dag. Gleder meg til å smake de 🙂

 10. Michelle

  Kommer bare hjem på ferie, bor her nå 🙂 Men kommer hjem 30 mai og blir over sommeren! Skal bli deilig med en norsk sommer faktisk 😀 håper bare solen blir med meg hjem!! hehe

 11. :)

  HAHA! Blir du ikke sponset med katter altså?? Det var synd, de er jo så søte! 😆 😉

 12. Kristine

  @Iama: Håper det smakte 😀

  @Michelle: Aha, så tøft! 30.mai er jo ikke så lenge til, satser på en varm og fin sommer 😀

  @🙂: Nei, og det kunne ha blitt farlig – da hadde jeg nok hatt minst 50 stk 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *