Spis spinaten din!

Når folk tenker på salat, så tenker de ofte rapidsalat eller isbergsalat. Begge typer er sprø og fine, og jeg bruker dem ofte selv i en frisk salat, men ønsker du å få i deg mer næring så er spinat den typen du bør velge. Den gir deg mer jern, folat, samt vitamin K og A.

Spinat smaker lite, har like lite kcalinnhold som andre salater, men er altså enestående når det gjelder godsaker for kroppen. Den kan brukes på samme måte i friske salater, men også varmes, dampes, og lages juicer og supper av.

20_aspargissuppe_215184_dg_96018
Foto: Margrethe Myhrer

Oppskriften på denne asparges- og spinatsuppen finner du i boka Sunnere & sterkere.

Den fikk til og med æresplass foran ser dere.Spinat har altså et rikere bruksområde, og den er veldig lett å kamuflere i forskjellige retter – ikke den flotte fargen vel å merke, men smaken.

Jeg pleier å kjøre spinatbladene til smuler og tilsetter i middagen der jeg synes det passer, og det er ganske mange muligheter. Jeg liker å bruke den i alt ifra gratenger og taco fordi den gir en mykere og saftigere konsistens til det hele.

Grønn kylllinggryte

IMG_0200

Oppskrift: (1 porsjon)
2 kyllingfileter
4-5 asparges
2 never spinat
1/2 løk
1/2 paprika
Salt, pepper og hvitløkspulver
1/2 brokkoli
1 ss smør

Stek kylling med litt vann i en panne til gjennomstekt, tilsett deretter løk, asparges og paprika i ca like biter. Kjør spinatblader til smuler og tilsett etter 5-10 minutter. Krydre med salt, pepper og hvitløkspulver.
Kok brokkoli mør og mos til en puré sammen med smør.

.
Et eksempel til, her har jeg brukt begge typer salatblader;

Tacosalat med spinat og guacamole

IMG_1354

Oppskrift: (2-3 porsjoner)
400 g karbonadedeig
2 never spinat
Tacokrydder
10 aromasopp
1/2 boks svarte bønner
1 avokado
1/2 lime
Salat av isbergsalat, tomat, agurk, mais, løk og paprika

Stek karbonadedeig sammen med sopp, bønner og tacokrydder. Kjør spinat til smuler og tilsett helt til slutt, rør rundt og la det bli mykt og saftig.
Lag guacamole av en avokado, saften av en halv lime og smak til med salt.

IMG_1362

Jeg vet også om mange som tilsetter spinat i vafler og pannekaker, nettopp på grunn av den flotte fargen og den milde smaken.

Kjøpe inn spinat til helgen da eller?

last ned

8 kommentarer til “Spis spinaten din!

 1. Julie @ WolfItDown

  Spinat er s[ godt! Syns det nesten kan sette en litt «kjøttaktig»-smak om man har det på piza, men kanskje det bare er meg, haha 😛 Første gangen jeg smakte spinat var på en frysepizza av alle ting, og jeg var overrasket hvor godt dette «grønne greiene» smakte. Det var mange år siden det, og jeg har siden brukt det maaaasse i matlaging. Chicken Saag er en veldig godt og lett indisk oppskrift som baserer sausen på spinat, ingefær o.l. Supermat! Også har det masse jern, og det er jo spesielt viktig for oss jenter.
  Har også hørt at det kan forhindre inntak av enkelte vitaminer og næringsstoffer om du spiser for mye spinat (samme med grapefrukt og kikerter…) men da skal du spise mye av det da (daglig, og store mengder). Laget suppen din for litt siden og den var kjempegod 😀
  Takk Faramir det er fredag, håper du har en fantastisk helg! x

 2. Malene

  Mange fristende retter med spinat! 🙂
  Jeg har det problemet at spinatbladene blir så fort slappe, før jeg får brukt opp pakken, så jeg går av og til for frossen spinat i stedet for fersk, ikke like friskt men den funker jo den og 😉

 3. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Ja, spinat er virkelig godt – og med tanke på hvor lite man får i seg hver gang (bladene er jo lette som fjær) skal det litt til før det blir for mye av det gode :mrgreen:
  Hyggelig å høre! Håper du får en super helg! ♥

  @Malene: Takk for det! Det var slappe spinatblader som fikk meg til å prøve en suppe for første gang, det er også derfor jeg ofte kjører bladene til mindre smuler. Men for all del, fryst funker også fint 😀

 4. Elisabeth Vega

  Spinat er jo godt! Pleier å ha det i enchiladas 😀 Smaker super deilig da! Salatene dine så fantastiske ut!! Freshe farger, nam! Håper du har hatt en god start på helga!! Den skal nytes til det fulle, kun én stor prøve igjen så er jeg ferdig på skolen :mrgreen: GOD HELG 😀

 5. Anette

  Spinat er jo kjempegodt! 😀 Særlig i kremet brokkolisuppe <3 Hehe God helg til deg, Kristine! 🙂

 6. Astrid

  jeg har hatt spinatdilla lenge, spiser minst en pose om dagen;p synes dessuten det er mye mer mettende enn annen salat, isberg blir jeg jo bare mer sulten av.. Har kanskje litt å gjøre med at spinat faktisk er mer protein enn karbs, mens isberg er bare karbs? Dunno, godt er det hverfall <3 *maule*

 7. Kristine

  @Anette: Helt enig! Takk – håper du og har hatt en strålende helg ♥ 😀

  @Astrid: Oi, da er du til og med «verre» enn meg :mrgreen: Jeg vet ikke om det har så mye å si, men at det er mer næringsrikt enn annen salat er det ingen tvil om 😀

Det er stengt for kommentarer.