Kyllingwok med curry og cashew

Hei dere!

Dagens middagstips;

Kyllingwok med curry og cashew

IMG_1368

 

Kyllingwok med curry og cashew
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
 1. 680 g kylling
 2. 1 brokkoli
 3. 1/2 blomkål
 4. 1/2 rød paprika
 5. 1/2 gul paprika
 6. 1/2 boks minimais
 7. 1 boks vannkastanjer
 8. En neve cashewnøtter
 9. 2 ss soyasaus
 10. Krydder: curry, paprikapulver, salt, pepper, hvitløkspulver og en klype kanel
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Det var lenge siden jeg lagde wok, og det smakte som vanlig helt nydelig.

Skjær kylling i mindre biter og stek til gjennomstekt, ha deretter i grønnsakene – fra de hardeste til de mykeste. Smak til med krydder og soyasaus, og ha over cashewnøtter helt til slutt.

IMG_1372

For å gjøre retten enda mer spennende så anbefaler jeg å ha i noen bananbiter mot slutten av steketiden, jeg garanterer at det løfter woken til nye høyder.

IMG_1376

Håper det smaker!

Ellers har det vært en spesiell dag for meg.

Ikke bare har jeg vært på sykehuset og sett lille M igjen, samt fått bekreftet at vi begge er friske og raske, jeg hadde også min aller siste dag som Controller i SG Finans. Der har jeg jobbet siden slutten av 2005, så det var litt spesielt å pakke sammen kontoret (ta ned bilder av Todd) og forlate arbeidsplassen for aller siste gang.
På den ene siden litt rart og vemodig, men på den andre siden veldig riktig.

Jeg har alltid tatt valg som er forventet av meg, og jeg har fulgt en ganske rett linje – typisk flink pike. Ingen sprøe påfunn, og alle valg har alltid vært nøye gjennomtenkt. Det er de fortsatt, men nå er imidlertid tiden inne for å gjøre noe helt annet og våge å stole på at man kan stå på egne ben.
Et stort valg blir både åpenbart og unngåelig når man ikke lengre finner motargumenter for det motsatte – og vi lever tross alt kun én gang.

B39R4250_liten
Foto: Rolf-Ørjan Høgset til boka Sunnere & sterkere

Så, hvordan ser fremtiden ut?

Jeg skal kort og godt jobbe med firmaet mitt som jeg har brukt flere år på å bygge opp.
Kriweb startet som en anonym og liten blogg for å ta til motmæle når det gjaldt doping og styrketrening for jenter, og har nå vokst til å bli en av Norges største trenings- og kostholdsblogger. Det er mitt lille hjertebarn som har vokst med meg og gitt meg uendelig mange muligheter. Jeg vil gjerne at den skal fortsette, og eneste mulighet jeg har til det er å jobbe med det fulltid slik at jeg kan få tilbake fritiden min utenom.
Det vil bli flere blogginnlegg, videre samarbeid med , diverse småhemmelige prosjekter innen matlaging, flere foredrag, samt oppsett av trenings- og kostholdsprogrammer.

En jobb med lidenskap, jeg gleder meg!

Avslutter med et lite mellommåltid til å bli glad av;

Gresk fruktbolle

IMG_1196

Du trenger:
Gresk yoghurt
Kiwi
Mango
Jordbær

Nå skal jeg straks nyte en 4-retters avslutningsmiddag på Festningen Restaurant – ha en super tirsdag!

26 kommentarer til “Kyllingwok med curry og cashew

 1. Michelle

  Åh, herlige bilde av deg Kristine! Det er vel deg i ditt ess, på kjøkkenet 😀

 2. Marie Grøttum

  Så spennende! Og nam! Kylling passer til alt! 🙂
  Jeg lurte på en ting: Jeg skal opp i vekt og lurte på om jeg burde legge til ekstra proteiner, fett eller karbohydrater for å gjøre det? Jeg jobber samtidig med å bli sterkere og trener utelukkende styrketrening 🙂

 3. Ingvild Sætherbø

  Så deilig det så ut! Dessverre tåler jeg hverken curry, soya eller cashewnøtter da, haha..
  Gleder meg til å følge med fremover på dine nye utfordringer!

 4. Lena Ludvigsen

  Synes det er utrolig tøft å steppe ut av det gamle og inn i ditt eget oppbygde yrke – det er ikke så lett som det ser ut! Nå ble jeg skikkelig navnespent ut fra »lille M» – men får vel bare smøre på tålmodighet:-D
  Masse masse gratulerer med fullstendig nytt yrke og så får dere ha ei herlig uke <3

 5. Pia Ahnstrøm

  Åh du er så flott, Kristine! Så jordnær, intellektuell, vennlig, åpen, og ikke minst modig.
  Jeg er takknemlig for at du har valgt å fortsette med bloggen, da det virker som om det stod mellom å satse heltid på den, eller å forlate den? Av de to vet jeg vertfall hvilket alternativ jeg foretrekker 🙄
  Du har vært en banebryter for jenter og damers innpass i styrkeavdelingen, og du inspirerer virkelig _hver_ eneste dag.
  At du nå velger å stå ene og alene på dine veltrente bein, som en klok og dedikert kvinne, – det er veldig klisjé å si det, men – det gjør faktisk at jeg personlig er blitt mer overbevist om at det ikke er så uoppnåelig for hardtarbeidende kvinner å nå langt (om ikke lengst 😉 ) i arbeidslivet allikevel. Du er et forbilde for mange, av flere grunner tenker jeg.
  Uansett, kort oppsummert: Gleder meg til å følge deg videre de neste årene! Du er kanonkul 😎

  edit:trykkleif

 6. Irene

  Masse, masse lykke til med alt du har i vente! Du er tøff som tør å satse på det du brenner for! Gleder meg til å følge med på bloggen din fremover 🙂

 7. Elisabeth Vega

  Åååh, perfeksjon i en liten hjerteformet skål! Gurimalla så sjønn den var 😀 Godt å høre at alt står bra med både deg og lille bebis!! Synes det et utrolig spennende at du skal jobbe med firmaet! Gleder meg til tiden som kommer 🙂 Håper du har hatt en råbra tirsdag, kos deg masse på 4-retters!

 8. Fantasia

  Tror fremtiden bare kommer til å bli bedre og bedre for deg og dere <3
  Masser av lykke med den nye jobb hverdagen. Er jo en drømmetilværelse å kunne få muligheten til å leve av det man brenner for. Virkelig 🙂

 9. Kristine

  @Michelle: Takk for det! Det er der jeg trives best 😀

  @Marie Grøttum: Jeg ville ha lagt til litt av alt, det kommer helt an på dagsform og hva som frister. I dette eksempelet med mye protein, grønnsaker og fett fra nøtter ville jeg ha lagt til en karbohydratkilde. Generelt sier man at fett metter mye fordi det er næringstett, så en ekstra håndfull nøtter eller en deilig guacamoledip i andre retter er også fine måter å få i seg mer på.

  @Mari: Tusen takk ♥ 😀

  @Hilde: Takk for det! 😀

  @Ingvild Sætherbø: Huff da.. :mrgreen: Men hyggelig at det så godt ut, man kan heldigvis bytte ut det meste med andre gode ting i en wok.

  @Lena Ludvigsen: Det har vært nervepirrende, men etter veldig lang tid og flere hendelser føles det bare helt riktig og på tide 🙂
  Takk i like måte søte deg ♥

 10. Kristine

  @Pia Ahnstrøm: Så god du er 😳
  Ja, jeg hadde kommet til et veiskille – og det var vel egentlig ikke noe tvil om hva jeg skulle satse på videre.
  Absolutt – alle jenter og kvinner kan nå langt, og ofte er det mye lenger enn man tror. Det viktigste er at man ikke finner seg i å bli overkjørt på en arbeidsplass, bruk albuer og vit rettighetene dine.
  Tusen takk – hyggelig at du blir med meg videre 😎

  @Irene: Tusen, tusen takk! Det kommer til å bli veldig bra 😀

  @Elisabeth Vega: Jaa, fikk den av lillesøster til bursdagen min.
  Middagen var nydelig, storkoste meg!
  Ha en fin onsdag snupp!

  @Fantasia: Takk ♥
  Det føles som en drøm, men jeg klyper meg ofte i armen og holder bena godt plantet på jorda.

 11. Julie @ WolfItDown

  Ah, wok er så godt! Min favoritt saus, er simpelthen en blanding av solsikkeolje, østersaus, soya saus of sesam olje, smaker her fantastisk 😀 Er også veldig glad i dine wok oppskrifter, og en neve nøtter og frukt gjør det plutselig litt spennende og eksotisk 😀
  Ellers så ville jeg bare si vel overstått med jobben din! Det høres ut som det er på tide med et nytt kapittel, og fremtiden din høres utrolig spennende ut, fullt av kjærlighet og kreativitet 😀 Ønsker dere masse lykke til alle tre! Du er en av de mest inspirerende menneskene jeg har «møtt», og jeg er så glad for at jeg snublet over bloggen din, you’re one of a kind <3

 12. Sassa

  Masse masse lykke til videre 🙂 Morsomt at du følger drømmen din.
  Gleder meg til å titte innom, og lykke til med bebisen..
  xxx

 13. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Jeg snakket faktisk med noen angående sauser i går, og jeg lager det så og si aldri – synes aldri maten trenger det. Dressinger derimot, og tjukke, kremete dip’er – nam! Men sauser? Not too much 😀
  Åh, så hyggelig av deg Julie ♥ Ønsker deg en super dag, og sender deg en stor klem

  @Sassa: Tusen takk, koselig at du vil følge meg videre! 😀 😀

 14. Ellen Propellen

  Du er så flink og inspirerende! Gledar meg til å følge deg vidare! Gratulerar med modig og flott karrierevalg!

  Ps: vonar du passer på så du har nok opptjening til foreldrepenger, og har du sjekka «fødselspermisjonsforsikring» for sjølvstendig næringsdrivande?

  Klem frå trebarnsmammaen 🙂

 15. Ida Bethina

  Inspirerende! 🙂 Det er så fint å se mennesker som følger sin egen drøm og tør å gå en egen vei 🙂
  Også så jordnær og ydmyk som du virker i tillegg, synes jeg du er et flott forbilde 🙂

  Masse lykke til, dette blir nok veldig bra! 🙂

  Ps. Gleder meg til å høre navnet på lille gutten din også 🙂 Hihi.

 16. Kristine

  @Tanja: Tusen takk for det Tanja 😀

  @Ellen Propellen: Tusen takk!!
  Jeg sjekket det grundig før jeg sa opp, og holdt meg innenfor «6 av de 10 siste månedene», jeg jobber uansett de siste månedene før termin + skal ha gradert uttak. Takk for omtanken ♥ 😀
  Klem tilbake

  @Ida Bethina: Tusen takk, så hyggelig å lese ♥

  Gleder meg til å rope det ut når han kommer 😀

 17. Beate

  Gratulerer med overstått siste dag på jobben, det er en rar og surrealistisk – men likevel befriende følelse når en vet hva en går til 🙂
  En ting jeg lurte på – du har jo satt opp trenings og kostholdprogrammer tidligere og nå skal ha dette som en del av jobben din, men har du utdannelse?
  Jeg vet du har gode resultater innen bodyfitness og er flink på kjøkkenet, men likevel – skal man ta seg betalt for noe en ikke har spesialisert/utdannet seg innenfor? Isåfall lurte jeg på hva slags kunder du får iht progresjon og periodisering av trening og optimalisering av kostholdet, da du selv aldri har hatt noe treningsprogram eller telt kalorier?

  Mener ikke skape noe oppstyr, men har aldri sett eller «hørt» at du har utdannelse gjennom trening/PT eller kostholdsbransjen så da skurrer det litt for meg 😆

 18. Kristine

  @Beate: Takk for det!
  Jeg har ikke utdannelse som PT eller ernæringsfysiolog.
  Et kurs eller en utdannelse betyr ofte, men er ikke ensbetydende med at man kjenner til et spesielt felt bedre enn andre, det har jeg fått erfare gjennom mennesker jeg har samarbeidet med i jobben min som økonom. Ei heller at man ikke er kyndig dersom man «bare» sitter med egen teoretisk lesning og praktisk erfaring. Hadde det vært tilfelle så ville trenings- og kostholdsbransjen fortsatt operert med myter i forhold til måltidfrekvens og periodisk faste.
  Ifølge deg, om jeg forstår deg rett, så kunne jeg hverken ha drevet en nettside (uten IT-utdannelse), fotografert eller skrevet bøker (uten kurs), eller jobbet med mat (uten kokkeutdannelse). Jeg har kun syv års erfaring, men heldigvis finnes det mennesker som fortsatt ønsker min hjelp 😀

 19. Positivt For Deg

  Gratulerer så mye kjære deg med veien videre. For mitt vedkommende så syns jeg jo det er fantastisk GØY og spennende å følge deg videre. Du er en fantastisk herlig inspirasjon som gir så mye av deg selv på en positiv og flott måte! «Endelig» får jeg si, hihi- får du jobbe med det du ønsker med en litt annen vri ❤️

 20. Kristine

  @Hanne: Takk takk! Koselig at du er med videre, og jeg håper jo at bloggtrangen din kommer snikene når du er blitt frue 😉

  @Positivt For Deg: Tusen takk! 😀 😀 Så koselig av deg ♥

Det er stengt for kommentarer.