Aubergine- og soppgrateng

Da var det mandag igjen, og det betyr både starten på en ny uke og en kjøttfri dag!

La oss starte med middagen;

Aubergine- og soppgrateng

IMG_1254

 

Aubergine- og soppgrateng
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 aubergine
  2. 5-6 sopp
  3. 3 tomater
  4. 1/2 boks svarte bønner (eller kidney)
  5. 1/3 løk
  6. 1 ss tomatpuré
  7. 6-7 osteskiver
  8. Krydder: paprikapulver, chili, hvitløkspulver, salt, pepper, kanel
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Oppi her skjuler det seg mye godt.

Skjær aubergine, sopp, tomater og løk i grove biter og stek raskt i en panne sammen med svarte bønner, tomatpuré og krydder. Ha alt over i en ildfast form, fordel osteskivene over og gratinér i ovnen på 210 grader i 20-25 min.

IMG_1258

Er du raus med chilien passer det veldig godt med en frisk salat og dip til;

IMG_1261

Det er en frisk dip bestående av;

2 ss gresk yoghurt
2 ts søtsterk sennep
1 ts dill

Rør sammen og ha over sammen med litt fersk basilikum.

IMG_1263

Håper det smaker!

I går var jeg som sagt ute og luftet den nye sykkelen min, det ble en fin tur på 21 km. Jeg og hjelmen som alltid havner litt på snei.

bilde (56)

Genser fra og mobilholder fra 2xu.

Den mobilholderen er for øvrig veldig smart da den passer til flere ulike iphone’r og ipod’er. Oppi den har jeg både husnøkkelen og mobilen min med appen RunKeeper gående, på den måten vet jeg hvor langt jeg sykler.

I dag ble det imidlertid en styrkeøkt igjen;

Arnoldpress


Nedtrekk


Cable kickbacks


Skulderpress


Crunches i redcord


Benpress


Cable squats

En helt grei økt, og formen føles ok. Når det begynner å klype litt bak i ryggen så gir jeg meg – enten etter to sett eller om jeg går ned på vektene på det siste. Viktig å lytte til kroppen, spesielt nå kjenner jeg.

Det var alt fra denne kanten, ha fin mandagskveld videre!

11 kommentarer til “Aubergine- og soppgrateng

  1. Michelle

    åh, sykkelen min er noe av det jeg savner mest faktisk! Elsker å sykle! Skal ta med meg solen fra Mexico hjem i sommer så jeg kan nyte noen lange, fine sykkelturer i ferien 😀
    Middagen så forresten utrolig god ut!

  2. Elisabeth Vega

    Ååå, sopp!! :mrgreen: Namnamnam 😀 Fyfastan det så himmelsk godt ut :mrgreen: Flott sykkeltur! Utrolig lang 😀 Håper du har hatt en flott start på uka, vakreste deg!

  3. Linda Marie Stuhaug

    Det er først idag eg har begynt med kjøttfri Mandag sjølv – og gleder meg til fortsettelsen! Det er jo så mange gode middager man kan lage uten kjøtt 🙂

  4. Julie @ WolfItDown

    Nam! Så god denne gratengen så ut, er ikke så mye som skal til! Selv ble det middagsbesøk og mac’n’cheese på meg, det hadde jeg ikke smakt før, men er også veldig likt grateng, mmm ^ ^
    Haha, sykkelhjelmer har en tendens til alltid og henge på snei 😛 Husker det godt fra da jeg var liten og måtte ha hjelp til og stramme den 😛 Hmmm kanskje jeg skulle sjekke ut om vi har noen gode sykkelruter her i nabolaget, syns det er litt kaotisk og kjøre rundt i bye med så mye trafikk!

    God tirsdag 🙂 x

  5. Luxmom

    Nam! Dette så kjempe godt ut 🙂 Morsomt å følge andre bloggere som er gravide og beholder den sunne livsstilen 🙂 Stikk gjerne innom bloggen min http://www.luxmom.blogg.no hvis du vil lese om min graviditet, kosthold og livsstil 🙂 Ha en flott dag 🙂

  6. Kristine

    @Michelle: Ja, ta med deg sola! Nå er det bare regn her 🙁

    @Elisabeth Vega: Enig – sopp er utrolig godt! Fin uke så langt bortsett fra at vi plutselig har fått skikkelig Haugesund-vær 😆

    @Linda Marie Stuhaug: Så bra at du også er med på det – jo flere dess bedre 😀 😀

    @Jane H. Johansen: Rykende fersk grateng ja :mrgreen: Tror nesten de to har blitt mine store favoritter, de sniker seg oppi mer og mer av middagene merker jeg 😀

    @Nina Bakke: Takk for det 😀

    @Julie @ WolfItDown: Det er det lenge siden jeg har spist! Og så veldig godt da, elsker ost 😉
    Jeg hater å sykle ved veien selv, så det må du gjøre!

    @Luxmom: Så koselig at du skal få en liten gutt også! ♥ Masse lykke til videre i svangerskapet, fin blogg forresten 😀

  7. Tilbaketråkk: Soppgrateng og brokkolisalat | Conni's verden

Det er stengt for kommentarer.