Grønnsaksgrateng med fetaost

For de solfylte dagene man ikke ønsker å stå på kjøkkenet mer enn tre minutter, denne vegetarmiddagen lager seg selv;

Grønnsaksgrateng med fetaost

IMG_0142

Det eneste du trenger å bruke noen minutter på er å skjære opp grønnsakene!

Her er mine valg;
Brokkoli
Potet
Gulrot
Blomkål
Minimais
Paprika
Hvitløk
Gul løk
Asparges
Vannkastanjer

Litt wok-ish som dere ser.

Fordel i en form med litt olje, salt, pepper, og smuldret fetaost over og bak i ovnen på 200 grader i ca 25 min.

IMG_0141

Jeg lagde i tillegg en dip av gresk yoghurt blandet med litt salt og karripulver – enkelt og smakfullt.

IMG_0144

Velbekomme!

Med en liten proteinbar til dessert;

IMG_0961-horz

I smaken hvit sjokolade – favoritten min!

Jeg må si jeg gleder meg til å ta fatt på alle planene som står for tur nå som jeg bytter jobb.
I dag har jeg nemlig hatt en fotografering til et fremtidig prosjekt, og da det ikke har noe med graviditet eller lignende å gjøre, så måtte jeg prøve å skjule det så godt jeg kunne.

Det var i siste liten for å si det sånn..

uten navn

Nå er jeg i uke 23 og ifølge appen min er det svangerskapsmåned 6.
Det har drøyd lenge med bildene. Ikke nødvendigvis fordi jeg har ønsket å skjule det, for jeg kunne ikke ha vært stoltere over kroppen min og hva den klarer å gjennomgå akkurat nå, men fordi man blir veldig sårbar og ønsker ikke negativ fokus eller sammenligning.

Men her er altså jeg og mini, iført nye klær fra topp til tå;

Singlet  –  tights  –  sko    (/adlinker)

.
Håper dere har en fin start på en ny og sprek uke!

42 kommentarer til “Grønnsaksgrateng med fetaost

 1. M

  Åååh, så flott du er! Du stråler virkelig- og magen er nydelig 😀

  Du og mini får kose dere med fotografering 🙂 Jeg skal i butikken å handle inn til middagen du serverte i dette innlegget. Nam!

 2. Kristin

  Nydelig du er 🙂 Det er synd at man skal være nødt til å tenke tanker om at andre kan kritisere en gravid kropp. Selv synes jeg det er fantastisk at det er så mange forskjellige gravide kropper. Og det fascinerer meg at alle gravide alltid stråler ekstra – jeg har flere ganger skjønt at andre er gravide lenge før magen kommer pga denne herlige gravide utstrålingen!

  Så gøy med nytt prosjekt – gleder meg til å høre mer om det:) Kos deg masse med magen og mini, du er fantastisk flott som alltid!! <3

 3. Kristine

  Fin du er :-)) Er selv i uke 17 og gleder meg til å følge tiden fremover på bloggen! Skriv gjerne litt om trening, øvelser du ikke gjør lenger, nye øvelser, tøyinger 🙂

 4. Mari

  Nydelig!! 🙂
  Den gratengen så også himmelsk ut- tilbehør til morgendagens middag tenker jeg 😉
  Ha en flott kveld!

 5. Iselin

  Du ser helt fantastisk ut!!! 😉 Så gøy med ny jobb da, hemmelig eller vil du si hva du skal begynne med? 🙂

 6. Kristine

  @M: Takk takk 😀 Håper middagen smaker!

  @Kristin: Jeg er også veldig fascinert av graviditet og hvor forskjellige kropper er og oppfører seg i denne perioden, og alle er «riktige» – det kommer jo helt an på hvem man er 😀 Men det er lett å sammenligne og ha ulike meninger, jeg er bare så takknemlig for at kroppen min er med på dette.
  Takk!! ♥

  @Kristine: Så spennende, gratulerer! Det blir mer snakk om trening fremover, og da naturligvis hva jeg trener og hva jeg må vente med 🙂

  @Mari: Absolutt et godt tilbehør til både kjøtt og diverse grillmat også 😀
  Takk i like måte!

  @Iselin: Takk! ♥
  Den nye jobben min vil være dette, altså matblogger, kokebokforfatter, foredragsholder, og nettcoaching. Kanskje også kursholder med tiden – jeg får seg hvordan veien blir til 😀

 7. Anniken

  Kjære Kristine!

  Så vakker su er! Og så reflektert. Ett friskt pust av trenings/sunne matbogger. Du er ett fantastisk forbilde og en stor inspirasjon.

  Jeg er sikker på at veldig mange har fått ett sunnere forhold til mat/kropp bare av å lese din blogg. Og det, det er ganske unikt.

  Masse lykke til med den lille og ny jobb-vi leserne følger spente med!

  Klem fra Anniken

 8. Michelle

  åh, så fin du er med kulen på magen! :mrgreen: vet du om det er jente eller gutt? Spennende Kristine!! 😀

 9. Kjersti Holthe

  Du ser helt fantastisk ut – som alltid! Du virker som en nydelig person, og jeg ser veldig opp til deg 🙂 Jeg gleder meg så til å følge med på reisen din videre, både på privaten og i jobbsammenheng.

 10. Renathe

  Du ser fantastisk ut som vanlig, å være gravid kler deg virkelig 😉

  Ha en flott kveld videre!

 11. Linda

  Gravide kropper er det vakreste <3 Og du er inget unntak! Tøft å satse heltid på det du brenner for 🙂

 12. Frøydis

  Du ser så fin ut med den søte lille magen! Lykke til videre med svangerskapet 🙂
  og takk for middagstipset, ser enda enklere ut enn wok 😉

 13. Ida B

  Nam, så ut som en god grønnsaksgrateng! 🙂 Wok-ish er bra det 😉

  Du er bare kjempevakker som gravid Kristine!! 🙂 Fine babymagen! <3
  Trist at en gravid kropp skal være offer for kritikk. Eller en kropp generelt, egentlig. Dette kroppsfokuset som herjer i samfunnet er så fælt 🙁 Du er en av de få jeg har sett som klarer å blogge om mat og trening på en sunn og god måte da, du sprer inspirasjon fremfor hysteri synes hvertfall jeg. 🙂

  Virker som det er vanlig å kommentere andres gravide kropper. Har dessverre kommentert et par når det gjelder størrelse før jeg også, uten å tenke så mye over det. 🙁 Sa ikke noe direkte til dem, men likevel. Hva visste vel jeg om størrelse på en gravidmage? Etter jeg har vært gravid selv er det noe jeg ser litt annerledes på hvertfall. Ikke fordi jeg fikk mange negative kommentarer, det var jo egentlig bare moro de gangene folk på jobben vugget bortover fordi de så meg, haha. Eller at de sa jeg var liten, fordi det ikke syntes før etter flere måneder. (Jeg følte meg ikke akkurat liten de siste ukene da..:P)
  ..Men fordi det ikke er så viktig om man er stor eller liten, smal eller bred, så lenge babyen har det bra inni huset sitt.:)

  Synes egentlig det er "verre" med kommentarene nå i ettertid jeg, fra et par venner/bekjente, om hvordan jeg ser ut. For det meste er det positive ord som kun er ment godt sikkert, men jeg irriterer meg likevel litt over hvor viktig det er for folk å si ditt og datt om hvordan kroppen ser ut etter å ha blitt mamma, fremfor hvordan jeg er som person og sammen med sønnen min. Kunne ønske jeg ikke brydde meg, eller klarte å ta det til meg uten å tenke noe mer over det (?), men så merker jeg bare hvor lei jeg er av at noen mennesker i min omgangskrets kun bryr seg om kropp og utseende for tiden. Selv om jeg har noen kg ekstra ennå, og ikke er superfornøyd med hvordan magen ser ut nå vs. før, så betyr det liksom ikke så mye lenger. Det er fantastisk å ha en kropp som gir oss sjansen til bære frem et barn.<3

  Vel, nok "klaging", hehe, høres jo ut som den sytepaven her. Ble bare litt engasjert, og føler jo på dette kroppspresset fra andre, selv om jeg som nevnt også er mer avslappet i tankegangen enn før – tenk at man klarer å lage et perfekt lite menneske helt selv (eller, med litt hjelp da :)). Å være en god mamma kommer uansett først! 🙂

  Gleder meg til masse babymatblogging, håper det skjer i fremtiden 😀 Det er jo så moro å la de små smake ulike typer mat, hihi 🙂
  Og gratulerer med jobben! 😀 Keep up the good work, flotteste Kristine!

 14. Randi

  Du er kjempefin Kristine!
  Er selv i samme uke som deg og som andregangs kom magen fortere denne gangen, i tillegg er den mye større (har sjekket og det er bare en inni der 😆 ). Men det gjør ingen verdens ting da jeg bare er så glad for at lille i magen har det bra og sparker og styrer der inne 🙂
  Det viktigste er at man er frisk og fungerer, tenker på alle som plages masse med diverse svangerskaps problemer og er bare så takknemlig for at man slipper unna med det lille man har av plager. Man skal være glad man fungerer (ihvertfall sånn passe 😉 ) i hverdagen, uansett mage størrelse.

  Ut med kroppspress og inn med fokus på helse! Det er du veldig god på!

  Kos deg med den voksende magen! 😆

 15. Kristine

  @Vilde: Takk for det! 😀

  @Fantasia: Fine deg ♥

  @Michelle: Ja, det er en liten gutt! 😀 😀

  @Kjersti Holthe: Så utrolig hyggelig å lese, tusen takk!!

  @Julie @ WolfItDown: Det blir en stund til, men jeg jobber hardt i kulissene imens og gleder meg til å fortelle dere 😀

  @Renathe: Takk!! 😀 😀 Ha en super dag!

  @Linda: Tusen takk! 😀 Det skal bli godt å følge hjertet denne gangen ♥

  @Frøydis: Takk! Det er veldig mye enklere, og perfekt også som tilbehør til kjøtt eller lignende 😀

 16. Kristine

  @Ida B: Wok-ish er godt, elsker vannkastanjer 😀

  Takk! ♥
  Jeg er helt enig i at kroppsfokuset har blitt helt vannvittig, gravid eller ei. Jeg kjenner ekstra på det nå selvfølgelig, med sammenligninger, historier, vennlige meninger om hva man skal gjøre, ikke gjøre, fokusere på, og se ut. Jeg lar meg rive med til tider, men tar meg heldigvis sammen når jeg tenker over at jeg i utgangspunktet ikke kunne bli gravid. Jeg er så heldig som ble det, jeg er så heldig som har en voksende mage, jeg er så heldig som skal bli mamma!
  Kroppen min er til utlån akkurat nå, og det er ikke tid for navlebeskuing eller utseendefokus. Jeg føler meg frisk, sprek og kvinnelig, og mer kan jeg vel ikke be om 😀
  I tiden etter fødsel skal jeg finne tilbake til meg selv, ikke fokus på fettprosent. Bruke tid på å være mamma og ikke minst være glad – kroppen vil følge etter, med sine spor en graviditet eventuelt har satt.

  Jeg gleder meg for øvrig kjempemye til å lage og teste barnemat! Det er en god stund til, men den som venter på noe godt :mrgreen:

  Takk for fin kommentar, og vær så snill å være stolt av kroppen din og hva den har gitt deg ♥
  Ha en super dag!

  @Helene: Takk!! ♥ 😀

  @Randi: Nei, det gjør ingen verdens ting. Noen får mage før uke 12, mens andre ikke før etter uke 24 – sånn er det bare. Vi kan ikke gjøre så mye med hormoner, gener og arv – og det er heller ikke meningen. Vi kan bare være med på reisen og gjøre den så aktiv og fin som mulig :mrgreen:
  Takk – i like måte! ♥

 17. Anniken

  Gratulerer så mye med overstått dag Kristine! 🙂
  Du og «bumpen» er nydelige!! Jeg skjønner godt din tilbakeholdenhet mht. bilder av magen. Folk har så mye meninger rundt kropp og graviditet, og mange er helt uten filter når de kommenterer på virtuelle plattformer. Og når man er gravid så er man også ofte uten filter, på en annen måte – mer hudløs og sårbar. Det siste en vordende mamma og babyen trenger er negativitet.

  Nå er det mange år siden jeg gikk gravid, og den gang så brukte jeg graviditeten til å kjempe meg ut av en spiseforstyrrelse som da hadde «stjelt» 9 år av livet mitt. Fokuset på babyens ve og vel og god oppfølging av jordmor gjorde at jeg lykkes i det. Men en ting angrer jeg på, og det er at jeg faktisk ikke tok noen bilder av magen min med datteren min inni. Dette var før mobilkamera fantes, og vi kjøpte vårt første digitalkamera på vei til sykehuset få timer før fødselen, så får skylde litt på det. 😀
  Men jeg var jo ikke komfortabel i kroppen min, og unngikk nok også aktivt å ikke bli festet til film.
  I dag ville jeg booket foto-shoot til magen, og vært stolt av den.
  Og det håper og tror jeg du også er av magen din Kristine. Kos deg masse i denne tiden, ta vare på deg og den lille, og nyt dagene. Jeg unner dere så den gleden det er å bli foreldre – alle klisjèer blir virkelige den dagen du får et bittelite menneske på brystet og det hele og fulle ansvaret for et liv som ikke er ditt eget.

  All lykke til deg, din kjære og den lille. <3 (Og så Todd da 🙂 )

 18. Marita

  Næmmen se der du, gratulerer med en liten en på vei 😀
  Jeg har ikke vært innom her inne så mye den siste tiden etter oppstart i jobb etter permisjon og det ene med det andre! Og her skjer det ting, så artig!

  Nå måtte jeg virkelig få fart på det sunne kostholdet igjen følte jeg, og hva er vel bedre enn å titte innom deg etter nye oppskrifter. Så nå er middagene planlagt for de neste to ukene, og jeg kan bruke tiden på barna i stedet. Både 4-åringen og 1-åringen digger maten din, og til og med mannen har sluttet å grine på nesa når han får noe nytt å sette tennene i 😉 Og bananisen er fast på plakaten her i huset, 4-åringen bryr seg ikke om «vanlig» is lengre. Jeg har smittet flere av kollegaene med «sukrinavhengigheten», de sier selv at de ikke smaker forskjell på det og sukker og godter seg nå med supersøt te uten sukker. Sukrin gold er bare genialt! 😉

  Lykke til videre med graviditeten, du har uendelig mye fint i vente!

 19. Hildegunn

  Du er kjempefin! Du gløder, jo 😉
  Er så koselig og ikke minst bra denne bloggen din, du er så ekte og inspirerende.
  Gleder meg til å fortsatt følge deg, eller dere alle får en vel si, videre i tida som kommer. Det er mye å glede seg til 😀
  Todd da, merker han noen forandring på mamma’n sin? 😉

  Håper på barnemat fra deg med tida, ja, det skal jeg absolutt passe på å få med meg. Egen oppskriftsbok kanskje? :mrgreen:
  Jeg og samboer’n snakker også om å kanskje lage et nytt liv sammen for første gang etterhvert nå, så det er en spennende tid for flere framover 😉

  Masse lykke til videre med svangerskapet og den nye jobben 🙂

 20. Ingrid

  Så deilig mat du lager, og så flott du ser ut!

  Maten du lager ser så utrolig delikat ut, og jeg får lyst på alt hver gang jeg er innom siden din!

 21. Cecilie

  Hei! Så vakker mage! Du er virkelig et stort forbilde. Som «kjendisblogger» er det desverre alt for mange som ikke er bevist hvilken påvirkningskraft de har. Derimot virker det som du er svært bevist dette. Tenker engentlig ikke på dette innlegget, men hele bloggen, og hvordan du velger å fremstå. Tommel opp til deg. Du kommer til å bli super-mamma! Lykke til.

 22. Elisabeth Vega

  Ååå, magen! Blir glad av å se på bildene :mrgreen: Du ser utrolig lykkelig ut! Må si det smitter over på meg altså 😀 Jeg har ikke ord for hvor vakker du er! 😯

 23. Kathrine *sunshine*

  Du og mini er nydelige <3

  Er veldig mye fokus på kroppen for tiden ja, og merker at det barn har satt sine merker på kroppen, men kunne ikke vært mer stolt over hva kroppen min har gjort 🙂
  Ønsker ikke å se ut som jeg ikke har fått barn, heller som en mamma som er sunn og sterk 😉

  Nyt tiden med magen og kos deg masse, tro det el ei så vil du savne den <3

  Ha en fantastisk uke <3

 24. Kristine

  Gratulerer så mye! 😀 Sånn er det å være fraværende sosiale medier en periode… Jobbing og soving her – jeg er også 23 uker på vei!;) spennende! Først nå orker jeg å trene litt igjen, to ganger denne uka! Får blogge og da vel.. Ha en fin helg og masse lykke til videre med minsten 😀

 25. Kristine

  @Kristine: Gratulerer så mye!
  Vi får være fornøyde med den treningen vi får til, det viktigste er å være i aktivitet i den grad man orker – vi er vel i vår beste fase sånn sett akkurat nå 😀 Fortsatt god helg!

 26. Sara

  Du er kjempefin! Det aller viktigste er jo å gi deg og lille bebisen så god og næringsrik mat som mulig, og det fikser du superbra. Utseendet kommer i annen rekke mener nå jeg (men spiser man næringsrikt og sunt følger jo det ganske greit).

 27. Kristine

  @Sara: Takk! Jeg er helt enig, nå er det lille gutten inni meg som skal trives i kroppen først og fremst – og som du sier pleier det å gå fint så lenge man er aktiv og tar gode matvalg (mesteparten av tiden).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *