Banan- og vaniljesoftis

Jeg lagde denne i går da jeg fikk utrolig lyst på is i varmen – og du verden så god den ble!
Jeg vet jo at fryst banan blir perfekt softis (den er jo med i boka mi mener jeg), men det var ekstra godt med vaniljesmak i tillegg.

Banan- og vaniljesoftis

IMG_0921

 

Banan- og vaniljesoftis
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 fryste bananer (i biter)
 2. 25 g (1 scoop) vaniljeprotein
 3. ca 0,6 dl melk
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_0920

Rist ut proteinpulver med melk i en shaker.
Legg de fryste bananbitene i en blender, la de tine i 10-15 min. Kjør deretter sammen med vaniljeshaken til softis.

Et voilá!

IMG_0925

Jeg hadde i et sugerør fordi jeg trodde at det skulle bli en tjukk milkshake, men da jeg smakte den synes jeg den var så god så jeg lot den være og spiste med skje istedet.

IMG_0929

Håper det smaker!

31 kommentarer til “Banan- og vaniljesoftis

 1. Stig

  Nam! Jeg bruker lage denne med Gold Standard sitt «Vanilla ice cream» proteinpulver. Trenger ikke softis når en har dette! <3

 2. Kristine

  @Ida: Nei, dessverre – proteinpulver er ganske enestående sånn sett. Du kan prøve å lage med bare melk og vaniljeessens da.

  @Stig: Jeg trenger kanskje litt ekte softis innimellom 🙄 Men enig – helt utrolig godt og en svært god erstatning!

 3. Michelle

  Nam nam! Det der er så godt det! Man trenger ikke vanlig is når man kan lage sin egen banan is (kommer fra hun som spiser banan på alt) hehe :mrgreen: Om du vil lage en god sjokolade versjon, kan du lage en sjokolade saus av litt smeltet kokosolje, raw kakao pulver og søtning etter ønske, røre sammen og røre inn i den kalde isen! Da stivner nemlig sjokoladesausen pga. kokosoljen, blir kjempe godt 😆 Du har kanskje allerede forsøkt den versjonen, men om ikke, så må du prøve 😉

 4. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Mmm, så deilig og delikat det så ut! God idé å pynte litt med et sugerør.

  Jeg har heldigvis fryseren full av frosne bananer klare til varme dager. Lysten på is kommer jo med en gang! 🙂

 5. Elisabeth Vega

  Banan is er sååå gooodt!! Kan vaniljeprotein byttes ut med sjokoladeprotein? 😀 Fikk veldig lyst til å prøve det ut nå!! :mrgreen: Satt å kikka på bildene da jeg var på skolen, fy søren så sulten på noe godt jeg ble!

 6. thesweetnessoflife

  Lagde dette i går og hadde i isformer (is på pinne). Helt fantastisk konsistens! Blir fort en ny runde i kveld, men da skal jeg spise det fra en stoor bolle. Har prøvd med sjokoladeproteinpulver, og en variant av sjokoladesausen som beskrives over – så godt! Har ikke prøvd med vanilje. Takk for tips!
  Elsker bananis!

 7. pantora

  Føler meg nesten som den eneste i verden som ikke liker banan! Men jeg tror jeg skal forsøke meg på denne, og håpe at vaniljen og kulden demper banansmaken. Banan har jo en tendens til å bli brun og (ekstra) slimete ganske fort når den er åpen, det er så utrolig udelitak, men det skjer vel ikke når den er is?

 8. Marita

  Kan man bruke noe annet enn banan? Kjenner man banansmaken? Jeg hater bana, ganske sterkt^^ Bruker å lage jordbæris med kesam og frosne bær.

 9. Kristine

  @Marita: Man kjenner en banansmak, men den er veldig, veldig mild. Har du i kakao og søtning så vil jeg tro at den i hvert fall blir helt borte 🙂

 10. Tilbaketråkk: Blåbæris | Mat til muskler

 11. Tilbaketråkk: Gratinert aubergine | Mat til muskler

 12. Ann-Tove Hansen

  Jeg søkte «vaniljeprotein» på x-life og fikk ingen treff. Hva spør jeg etter for å finne riktig pulver?

 13. Veslemøy

  Hei! Jeg er en stor fan av både deg og oppskriftene dine:) Nylig så bestilte jeg 3 onewhey isolate samples fra fitnessguru. Den ene smaken var french vanilla. Tror du fluffen blir like tykk og softisaktig som din om jeg bruker det proteinpulveret 😀 ?

 14. Kristine

  @Veslemøy: Hei! Så hyggelig, takk for det!
  Jeg har aldri prøvd proteinpulver derfra, så det må du neste prøve deg frem på 😀

 15. Anker

  Heisann! Denne må testes ut, men er mer sjokolade fan :))
  Så det funker vel like greit og bytte ut vaniljeprotein med sjokoladeprotein? Hvordan blir det tror du om jeg bytter ut proteinpulveret med 100% kakaopulver? 😀

 16. Kristine

  @Anker: Hei! Ja, sjokoladeprotein funker like bra 😀 Om du bare bruker kakaopulver så blir det en ikke-proteinrik friselse bare 😉

 17. Terese Hagen

  Hei! Nå har jeg endelig fått ræva i gir å bestilt meg vanilje protein, men de hadde ikke inne den du bruker til (500,-) Bestilte den andre som var litt dyrere, funker den? Håper det! For det er så mye jeg har lyst å lage fra bøkene dine 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *