Bakt søtpotet

Selv om det er 2.påskedag kan vi ikke glemme at det også er kjøttfri mandag.

I dag har jeg denne godbiten til dere;

Bakt søtpotet med ost og mais

IMG_0473

 

Bakt søtpotet
Write a review
Print
Ingredients
 1. Du trenger:
 2. 1 stor søtpotet (ca 450 gram)
 3. 1/3 løk
 4. 1/4 squash
 5. 2 ss mais
 6. 1 neve revet gulost
 7. 2 ts smør
 8. Havsalt
 9. 1-2 ss kesam som tilbehør
 10. 1-2 ss salsa som tilbehør
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Vask søtpoteten godt og stikk flere hull i den med en gaffel. Legg den i en ildfast form og bak i midtre/nedre del i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter (snu den gjerne etter halve tiden).

Ta den ut, skjær hele i to. Bruk en gaffel og løsne litt på innmaten slik at det blir plass til godsakene oppå. Smør en teskje smør utover hver halvdel, ha salt over, deretter finhakket løk, squash, mais og ost. Inn igjen i ovnen i 10-15 min.

IMG_0476

I og med at du vasker søtpoteten godt først, kan du fint spise skallet også – det synes i hvert fall jeg er veldig godt.

I går hadde jeg en yogaøkt hjemme, det er noe jeg skal ha som mål å gjøre et par ganger hver uke. Det tar meg 20-25 minutter, og føles veldig godt.

IMG_0867
Visstnok ganske behagelig å kvesse klør på også.

Med denne yogamatten følger et lite hefte med forslag til øvelser – ganske fint for nybegynnere.

Nå er det duket for stor påskelunsj her, nyt den siste fridagen!

15 kommentarer til “Bakt søtpotet

 1. Anette

  Jeg ble så fristet bare av å se det bildet at jeg faktisk gikk på butikken og kjøpte søtpotet! Og jeg har aldri smakt det før! 😯 Gleder meg masse til å prøve til uka! 😀

 2. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Ikke sant! Takk – det var helt nydelig og 😀
  Oh – pizzalignende dip ble jeg nysgjerrig på, håper det smakte!

  @Anette: Neimen så bra da! 😆 Det er en slags blanding av potet og gulrot, ganske søt i smaken så smør og havsalt er veeldig godt på 🙂 Håper det smaker!

 3. Elisabeth Vega

  Åh, så genialt!! Tanken med bakt søtpotet har aldri slått meg! Så kjempe godt ut :mrgreen: Haha er så gøy når kattene bestemmer seg for å kvesse klørne på alt… Her har skinn stolene blitt brukt til kvessing… Håper du har hatt en strålende mandag, vakre!

 4. Julie @ WolfItDown

  Dip’en kommer opp på bloggen om ikke lenge, men i dag var det fiskegratengen din som fant veien opp på siden min – så godt det ble! Endret litt på oppskriften, men ikke mye ^ ^ Snadder! x

 5. Positivt For Deg

  Åhh, hurra for at du er så utrolig inspirerende og lager smakfulle og deilige oppskrifter, hihi. Da har jeg middag til i morgen gitt 😛 ! Og tenker at mine to kjære kommer til å like det likegodtsomjeg, hihi, Nom nom! Ha en fantastisk tirsdag i morgen!

 6. Kristine

  @Elisabeth Vega: Det er utrolig godt – både som middag og tilbehør til grillmat e.l.
  Huff da, Todd har heldigvis holdt seg til de litt mindre verdifulle tingene 😀

  @Julie @ WolfItDown: Så bra, da skal jeg titte innom! Oh ja, der sa du noe – fiskegrateng må lages igjen snart 😀 Godt det falt i smak!

  @Positivt For Deg: Så hyggelig! Ha en super dag, og kos deg med middagen 😉

  @Nina Bakke: Da blir osten litt sprø også – kjempegodt 😀

 7. Ann-H.

  Prøvde denne oppskriften nå, men fikk det ikke helt til.. Lot søtpoteten stå i 30 min på 225 grader først (snudde den halvveis), for så å dele den i 2. Men fikk ikke til å skrape innmaten i det hele tatt, innmaten var så hard! Så jeg måtte bare legge ost oppå og ta maisen ved siden av.. Noen tips til hva jeg kan ha gjort feil? 🙂 Fulgte oppskriften til punkt og prikke så vidt jeg kan forstå. Er alltid redd for at resultatet ikke skal bli bra, så følger som regel oppskrifter slavisk, hehe 🙂

 8. Kristine

  @Ann-H.: Hei! Fikk du stukket gaffelen ordentlig nedi den? Ofte kan det være vanskelig å lage de små hullene tydelige nok slik at poteten får varme helt inn. Kanskje de skal bruke en kniv neste gang, lurer på om jeg skal gjøre det selv.
  Eller så kan det være forskjell i ovnene, at din skulle ha stått 5-6 minutter lengre før du delte den 🙂

 9. Amalie Gronflaten

  Jeg kan anbefale deg å prøve yoga studio appen, den er kjempefin for nybegynnere (som meg) som forsøker å lære seg litt yoga. Det kommer avslappende musikk, og gode videoer og du kan selv bestemme hvor lang økten din skal være 🙂

 10. Edel-Iren

  Det såg kjemppe kjempe godt ut 🙂
  Søtpoten er kjøpt så i morgen skel eg prøve å lage det 🙂 😉

 11. Tilbaketråkk: Ukemeny fra mat for muskler

Det er stengt for kommentarer.