Sunne sjokoladefristelser

Hei!

Da har vel mange tatt seg en velfortjent påskeferie, og er du som meg vil du sikkert ha både ekte påskegodt og sunnere alternativer.

Jeg har plukket ut 7 sunne favoritter med sjokolade, for hvem liker vel ikke det?

Og når det i tillegg er sunt og godt for kroppen, så er det ikke noe å lure på engang. Dig in!

1. Peanøttkaramell- og sjokoladepai

1

Bunnen:
2-3 ss yaconsirup (eller honning)
3-4 ss mandelmel
2-3 ss peanøttpulver (eller peanøttsmør)
en klype havsalt (dropp dette om du bruker salt peanøttsmør)
en liten skvett vann til du får riktig konsistens (kan godt minne litt om marsipan)

Denne skal stå kaldt i 15-20 min mens du lager fyllet slik at mandelmelet eser og blir en fastere deig. Press ned i bunnen av to former, gjerne med plastfolie først slik at paiene er enkle å få ut igjen. Dette holder til 2 små desserter – jeg lagde de i crème brûlée-former.

Fyllet:
2 eggehviter
1 ts kakao
2 ts sjokoladeprotein
2 ts sukrinmelis
3-4 dråper stevia sjokolade
4 gelatinplater (smeltet i 4 ss vann)

Legg gelatinplater i bløt. Stivpisk eggehviter til du kan snu bollen på hodet, pisk forsiktig inn tørrvarene – litt av gangen.
Smelt gelatinplatene i kokende vann, hell i en tynn stråle oppi moussen mens vispen går. Hell over paibunnene og sett kaldt i kjøleskapet en times tid.

Riv sukkerfri melkesjokolade over før servering.

2. Sjokoladeproteinkuler

IMG_9994

Oppskrift:
30 g sjokoladeprotein
15 g kokosmel
3-4 dråper stevia
1 ts kakao
3-4 ss melk/væske
25 g sukkerfri mørk sjokolade

Kna deigen sammen og form de til mindre boller og sett kaldt. Smelt sjokolade over til slutt.

3. Double chocolate chip cookies

IMG_1942

Oppskrift:
50g margarin (eller smør)
20g sukrin+ (eller annen søtning)
10g sukrinmelis
3-4 dråper stevia sjokolade
2 eggehviter
30g sjokoladeprotein
20g kokosmel
1 ts xanthan gum
en klype salt
15g mørk sjokolade (her kan du variere med det du måtte ønske av nøtter, tørket frukt m.m)

Rør smør og sukrin/søtning hvitt, tilsett en og en eggehvite, deretter resten av ingrediensene. Hakk litt mørk sjokolade i mindre biter og ha i røren – eventuelt det du måtte ønske å ha i.

Form små, flate topper på et bakepapir og inn i ovnen på 180 grader i 12-14 min – avhengig av størrelse og ønsket konsistens.

En deilig munnfull av sjokolade, samt 65 proteinrike og sunne kalorier rikere per cookie (7 stk).

4. Mikrokake med sjokolade og karamell

IMG_9232

1 pose mikrokake

Bland med vann, ha i en kopp, og inn i mikroen i 1 minutt – ferdig!

5. Moccapudding

IMG_0436

Oppskrift:
50g sjokoladeprotein
20g kakaopulver (jeg har en søtet versjon)
4-5 dråper stevia sjokolade
2 dl melk
0,5 dl espressokaffe
5 gelatinplater

Pisk melk med søtning, kakaopulver og sjokoladeprotein.
Jeg vet at flere av dere har et anstrengt forhold til gelatin, men det er ikke så vanskelig som det kan virke. To viktige ting:

♦ bløtlegg platene i kaldt vann noen minutter
♦ legg de i kjelen sammen med espressoen, kok opp og la de smelte helt før du tilsetter i resten

Hell i en stor skål (eventuelt to mindre) og sett i kjøleskap et par timer.

Espressoen satte en nydelig moccasmak, men liker du ikke det kan du godt lage uten (ha i mer melk i stedet).

6. Sjokolademuffins

IMG_0245

Oppskrift:
2 egg
1 toppet ss kesam
30 g sukrin gold
20g mandelmel
20g sjokoladeprotein
1 toppet ss kakao
1 ss pancakesyrup (yacon, agave, honning e.l.)
en klype salt

Skill eggene i to separate boller, pisk plommene sammen med kesam, sukrin gold og sirup. Tilsett deretter mandelmel, proteinpulver, kakao, og en klype salt – pisk sammen til en seig røre. Stivpisk eggehvitene til de er helt stive og vend inn i sjokoladerøra med en skje/slikkepott.
Fyll opp i muffinsformer og stek på 175 grader i ca 12 min.

Jeg fikk 9 muffins, og innhold per stk:
Kcal: 40
Protein: 5 g
Karb: 1,1 g
Fett: 1,7 g

Som glasur har man flere muligheter, som for eksempel kokoskrem, philadelphiaost eller kesam med kakao og søtning, eller smeltet sukkerfri sjokolade.
Denne gangen gikk jeg for det enkleste jeg hadde for hånden, sukkerfritt sjokoladepålegg.

7. Sjokoladekokosmousse med cappuccinobunn

IMG_0022

Oppskrift cappuccinobunn
60 g proteinpulver med cappuccinosmak *
20 g kokosmel
25 g sukrin gold
5-6 ss melk

* Har du ikke proteinpulver med moccasmak, kan du bruke sjokoladeprotein og bytte ut melk med kaffe.

Kna den seige deigen sammen. Legg plastfolie på kjøkkenbenken, deigen oppå, og ny plastfolie på toppen igjen. På denne måten får du knadd deigen utover til en runding uten at det sitter fast overalt. Ta av plastfolien på toppen, og ha bunnen over i en rund form. Beholder du plastfolien under blir det lettere å få hele opp igjen.

Oppskrift sjokolademousse
2 egg
85 g mørk sjokolade
1 boks kokosmelk (iskald)
2-3 ss sukrinmelis m/stevia

Smelt sjokolade i mikro eller et vannbad, la det avkjøle et par minutter. Skill eggeplommer fra egghvitene i to separate boller og pisk eggeplommene inn i sjokoladen til du får en tykk røre. Stivpisk eggehvitene til de blir myke og luftige.

Sett en boks kokosmelk i kjøleskapet over natta. Ta forsiktig ut den tykke kremen som har stivnet øverst og ha det i en kjølig bolle. Ha i litt søtning og pisk til du får en tykk krem, vend kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Vend inn de stivpiskede eggehvitene helt til slutt, hell sjokolademoussen over cappuccinobunnen og sett kjølig et par timer.

Kremen er også nydelig som en egen dessert!

IMG_99321

God påske alle sammen!

13 tanker om “Sunne sjokoladefristelser

  1. avatarLena Ludvigsen

    ååh, drømmen er Disney land! Tror nok Stian heller liker å si det er du som får han med – hvem er vel ikke overbegeistret for Disneyland? 😆 Hvor lenge skulle dere bli borte igjen?:D

  2. avatarElisabeth Vega

    Vurderer om jeg skal lage noen av disse på fredag nå, siden jeg skal ha frimåltid :mrgreen: Klarer ikke bestemme meg mellom ballerina kjeks eller disse godsakene… Time will show!! Gøy med slike innlegg som disse 😀 (Y) Ha en fortsatt fin dag, og kos dere masse nå de siste dagene!

  3. avatarMari Aurora

    NAM, nå står det noen peanøttkaramell- og sjokoladepaier i kjøleskapet. Takk for tips 🙂
    Og det beste med å lage de er å spise restene som blir i bollene 😛

    Nyt siste rest av ferien, og god tur hjem 🙂

  4. avatarMari.k

    Jeg er en ganske ny følger, og har brukt dagen i dag på å bla meg litt bakover på bloggen. SÅ mye deilige mat og kaker, og gode og inspirerende ord! På fredag blir det gulrotmuffins, og jeg gleder meg!! Nyt siste feriedag!
    Stor klem

  5. avatarMinde

    Namnam! Men Kristine, da du henviser til flere forskjellige sjokoladeproteinpulver betyr det at det ene passer bedre til det bakverket og et annet passer bedre til et annet? Eller kan man bruke det samme? Jeg er på lavkarbo og skal (etter så mange fristende oppskrifter i bøkene dine og her) gå til innkjøp av et proteinpulver med sjokoladesmak som jeg kan bruke til oppskriftene dine som har lite eller minimalt karboinnhold. Vil heller ikke ha en stoor beholder, men en mindre i første omgang. Har du noe å anbefale?
    Tusen takk på forhånd og takk for alle oppskrifter du deler med oss!

  6. avatarAnn Cathrin

    Hei!

    Kunne du tenkt deg å delt noe fra bryllupet deres i fjor? savner mer bilder og inspirasjon fra det =)

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Minde: Jeg veksler stort sett mellom Troponin og Nanox Varcil fra x-life.no – altså de jeg linker til. Så lenge du har et proteinpulver som du liker smaken på, så skal det funke like fint.

    Det som imidlertid er litt forskjell er om det er utelukkende whey eller kasein, derfor liker jeg en blanding som dette;
    http://www.x-life.no/products/nanox-varcil-r2-900g

    Husk at jo større dunk du kjøper, dess billigere blir kiloprisen. Som for eksempel dette;
    http://www.x-life.no/products/troponin-3kg

    Men igjen, om du finner et annet som du liker smaken på så vil det mest antagelig gå fint an å bruke i oppskriftene 🙂

    @Ann Cathrin: Tja, vi valgte en ganske enkel og intim setting på Lysebu. Jeg fikk storesøster til å lage brudebuketten min, og lagde selv alt av monogram, invitasjoner og menyer. Liker godt den duse rosafargen mot det hvite, så blomstene ble deretter. Vi hadde en vakker humanistisk vigsel, og påfølgende nydelig 4-retters. Noe spesielt du ønsker bilde av? 🙂

    @Ingrid Marie Kjelseth: Nei, faktisk mer salte ting – dette var mest for dere leserne :mrgreen: Jeg spiser som regel ekte påskegodt 🙄

  8. avatarAstrid

    Sit i skrivande stund og gomlar i meg deiiilig sjokolademousse med friske jordbær! Det var digg 😀 Eg kom då òg på å nevne at ein treng ikkje å la kokosmjølka stå i kjøleskapet over natta. Det held å la den stå i rundt ein halvtime, men ein må ikkje bruke light – den skil seg aldri 🙁 Som regel er mjølka allereie litt hard pga den har stått kald under transport, så då vil ein som regel klare å skilje ut kokosmassen om den berre får litt lenger tid i kjøleskapet 😀 Fant det ut då eg prøvde meg på bountys, funka fjell!

  9. avatarKristine

    @Astrid: Å la den stå over natta er praktisk for min del, da er den klar med en gang den dagen jeg ønsker å bruke kokoskrem. Light går ikke nei 😀
    Godt det smakte, riktig god helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *