Potet- og blomkålgrateng

Hei!

Denne godbiten av en middag er en storfavoritt hos meg.

Potet- og blomkålgrateng

IMG_0395

 

Potet- og blomkålgrateng
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
 1. 500 g karbonadedeig
 2. 1 stor gulrot
 3. 1/2 løk
 4. 1 boks hakkede tomater
 5. 2 hvitløksfedd
 6. 2 sjampignon
 7. 1 stor neve spinat
 8. 2 poteter
 9. 1 blomkålhode
 10. 1 neve revet gulost
 11. en skvett melk
 12. Krydder: oregano, paprikapulver, chili, tacopulver, kanel, salt og pepper
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Jeg har kalt den potetmosgrateng før, men denne gangen har jeg gjort noen små endringer. Litt flere «skjulte» grønnsaker – nærmere bestemt 8 stykker!

IMG_0402

Stek karbonadedeig med krydder og hvitløk. Tilsett gulrot skjært i terninger, grovhakket løk, skivet sjampignon, spinat kjørt til smuler/hakket og til slutt hakkede tomater.
Skjær poteter i mindre biter og kok i 20 min, tilsett blomkål i mindre biter i de siste 5-6 minuttene. Mos med en stavmikser sammen med en skvett melk. Salt helt til slutt slik at mosen ikke blir seig.

IMG_0398

Kjøttsausen først, deretter potet-og blomkålmosen, og revet ost over til slutt. Inn i ovnen på 200 grader i 18-20 minutter eller til osten er gyllen.

IMG_0401

Håper dere har det bra, og tusen takk for alle blogg-gratulasjoner ♥

13 kommentarer til “Potet- og blomkålgrateng

 1. Julie @ WolfItDown

  Ha littegranne muskat i neste gang også, har nettopp oppdaget hvor god smak dette gir, slik som timian, bare…annerledes. Eller «bestemor» krydder som jeg ville kalt det!

  Så kos med New Orleans da gitt! Mange flinke gatemusikanter?
  Innså selv for en knapp måned siden hvor gøyt det er og se på basket ball (live da vel og merke!), skjer liksom så mye mer enn i fotball syns jeg 🙂 Kos dere masse videre! x

 2. Elisabeth Vega

  Denne matretten så spennende ut! Genialt at det faktisk er 8 grønnsaker i den! :mrgreen: Må prøves ut når jeg skal ha meg et frimåltid (Y) Håper dere fortsatt storkoser dere i USA! Gleder meg til å høre mer om turen når dere er hjemme igjen :mrgreen: Kos dere de siste dagene <3

 3. Kristine

  @SweetCandyDreamer: Vi har storkost oss!! Klem til deg

  @Karin: Hva ble flytende – kjøttbasen eller potet- og blomkålmosen? Jeg vil kanskje tro at det var sistnevnte? Det skal bli en fast stappe – kanskje du hadde i litt for mye melk.

 4. Karin

  Da var jo potet og blomkålmosen, da var flytande når eg tok den ut av bakerovnen, eg hadde lit fleire potete i,en det som stod i oppskriften kan det ha ein betydning og? Og sikkert for mykje melk :/

 5. Kristine

  @Karin: Flere poteter skal ikke ha noe å si, da ble det nok heller litt for mye melk – man trenger kun noen skjeer i og med at blomkålen inneholder en del vann etter koking.

 6. Tilbaketråkk: “Moussaka” med potet- og blomkålstappe | Malenes Mat

Det er stengt for kommentarer.