En søt kanelbolle

Her kommer den faktiske proteinbollen jeg lagde i helgen, må jo dele den!

Kanelbolle

IMG_0435

Joda, jeg vet at den ikke ser ut som den typiske kanelbollen – men det er en slags bolle og den har en deilig kanelsmak. Jeg spiste den som en søt bolle med pålegg på, synes det er best både med ekte- og proteinboller.

Oppskriften består av disse;
IMG_0430

Den nye brødmiksen har virkelig blitt en favoritt hos meg, og det kommer som sagt av den fine konsistensen og den nøytrale smaken som gjør at den kan brukes til flere ting. Man kan enten lage et helt brød, eller dele tørrvaren opp i 2-3 forskjellige oppskrifter slik som jeg som oftest gjør.

50 g brødmiks
1-2 ss sukrin gold
1 ts kanel
Vann til seig røre

Form til en bolle med litt vann på hendene og inn i ovnen på 175 grader i 15-20 min.

IMG_0442

Da har du en søt og smakfull kanelbolle, som smaker ekstra godt med pålegg – jeg valgte smør og gulost på den ene halvdelen, og sukkerfritt sjokoladepålegg på den andre.

IMG_0449

Dette er jo nesten som mine glansdager med rundstykker og nugatti til middag, bare at dette faktisk gir litt næring til kroppen.

Det blir en stor og mettende bolle som inneholder 170 sunne kalorier og hele 20 gram protein. Lager du deg et par-tre stykker har du jo et fullverdig måltid.

IMG_0462

Ser det ikke godt ut?

Jeg må bare skyte inn og si at det er ingen som må føle seg truffet for at de har spurt meg om barn, det er helt naturlig og jeg vet at det kun har vært godt ment – jeg er heldig som har så mange som bryr seg om meg

Ellers – dagens raske økt blir slik;

Foroverbøyd roing m/hantler
Ett-bens strakmark

Skulderpress
i supersett med:
Sidehev

Push-ups
Glute ham raises

page2

Topp fra Kari Traa HER   (/adlink) (på salg!)

Og en gåtur ute i sola, dagen blir liksom ikke det samme uten – spiller ikke noe rolle om den bare er på en liten halvtime noen ganger.

Håper dere har en fin start på ny uke!

22 kommentarer til “En søt kanelbolle

 1. Christina

  Hei Kristine,
  Gratulerer så mye med gravidtetet ( jeg skulle ha vært i uke 18, men mistet dessverre for nogle uker siden ) men trøster meg med at jeg skal i ivf, og det helt sikket kommer til å gå bra ( klarte jo å bli gravid selv, etter et års prøving og hjelp fra arkunpktur )
  jeg skal også selv reise til USA, vi reiser på lørdag, ein uke til Los Angelse og ein uke på krystogt på Hawaii.
  Ønsker deg en super ferie, og håper formen bliver fin 🙂
  Klemmer.

 2. Julie @ WolfItDown

  Mmmm så godt det ser ut! Jeg har selv en hel pakke kakemix jeg ENDA ikke har fått brukt, hva er din beste kakemix oppskrift frøken? Trenger inspirasjoooon ^ ^

  Likte veldig godt den nye toppen, frøken Traa vet og kle oss *smiler* Ellers så kan jeg tenke meg det blir god med ferie og sol! Trenger og slappe litt av med en liten en på vei 🙂 x

 3. G

  Så koselig med bebis på vei! Gratulerer så mye til dere alle tre 😀 Dere går nok spennende tider i møte, uten at jeg har så mye erfaring på fronten selv! Og så vil jeg bare si jeg beundrer åpenheten din!! masse lykkeønskninger, og håper dere får en fantastisk fin tur 🙂 God klem <3

 4. Kristine

  @Christina: Så trist å høre 😥
  Å klare å bli gravid selv gir absolutt et stort håp, så jeg er helt sikker på at det vil klaffe for dere til slutt ♥
  Oi – så herlig! Håper dere får en super ferie dere og, og masse lykke til videre. Klem

  @Julie @ WolfItDown: Jordbærmuffins, eplekake eller banankake! 😆
  Ja, hun har virkelig mye fint. Mye dyrt og, men denne toppen er på salg 😎 Denne ferien er virkelig etterlengtet! Og det blir muligens leenge til neste lignende ferie 😉

  @G: Tusen takk! 😀 Hyggelig å høre, god klem tilbake ♥

 5. Malin Isaksen

  Åh nam 🙂 Denne fikk jeg skikkelig lyst på! med smør, gulost og rød paprika..!

  Heldiggris som skal til statene da! Var i NY i januar, men med -18 grader 😯 så satser jeg nok på sommeren/høsten ved neste anledning hehe :mrgreen:

 6. Linda

  Nammenam!! Få ingredienser er et pluss og så så lett å variere med andre smaker enn kanel 😀 Må prøve denne miksen!

  Gratulerer med graviditeten – for en fantastisk gave! Ingenting i livet er en selvfølge. Ønsker dere alt godt!! :mrgreen: :mrgreen:

  Det blir motsigende å både si at et barn er en gave, og samtidig se på det som en selvfølge. Desverre virker det som samfunnet (uten å tenke over det) har den motstridende tankegangen.

  Kom forresten over denne http://www.godt.no/#!/oppskrift/1566/ostebroedet-som-hele-norge-baker-dommerne-elsket. Tar du utfordringen om å lage en sunn, mer næringsrik versjon? 😀

 7. Kristine

  @Malin Isaksen: Utrolig god! 😀
  Huff da, det skjønner jeg. Jeg har vært i N.Y både i mai og i september – begge kan anbefales! I sørstatene hvor vi skal denne gangen er det 25-28 grader 😎

  @Linda: Ja, ikke sant! Nøtter og rosiner kan man ha i også, eller sjokoladebiter 😎
  Tusen takk! Det er virkelig den beste gaven jeg har fått ♥
  Jeg har prøvd meg på brød flere ganger, og fellesnevneren når man baker brød uten gjær og gluten er at deigen blir ganske seig/rennende. Med andre ord, den teknikken som er brukt i oppskriften blir tilnærmet umulig om man baker uten gjær 😉 Men, man kan alltids lage brød av denne miksen jeg har over her, og ha i det deilig ostefyllet på en litt annen måte!

 8. Lill-Tone

  Noen tips for å få til bakeverkene dine? Jeg prøver og prøver, men har til nå ikke fått noe vellykket ut av dine kakeoppskrifter! Litt frustrert 😥 Prøvde nettopp kanelbollen, men den falt jo helt fra hverandre når den var stekt..

 9. jane

  Gratulerer!!

  Jeg må si jeg ble skuffet over brødmiksen og syntes den smakte veldig kunstig. Kanskje fordi jeg er vant til å spise «vanlig» brød?

 10. Kristine

  @Lill-Tone: Det er litt vanskelig å gi tips når jeg ikke vet hva som har gått galt med det du har prøvd 🙂 Falt kanelbollen du lagde med denne miksen fra hverandre? Da kan jeg tenke meg at du enten ikke knadde ordentlig sammen til en bolle, eller prøvde å dele den opp før den var avkjølt.

  @jane: Takk for det!
  Åh, jeg synes den var god jeg – men jeg spiser sjeldent brød og har ikke noe forventning om at det skal smake helt likt – det gjør det aldri uansett 🙂

 11. Maggie

  Hej Kristine,
  Gratulerar massa med graviditet! Starten på ett nytt kapitel i livet. Det är en otrolig lycka och glädje men samtidigt en helomvändning från att vara utan barn till att ha en liten krabat hemma;) Det må bara upplevas för att förstå:)
  Jag hade behövt ett råd från ett tränings förebilde som dig:) jag tränar regelbundet 2ggr/v helkropps tung styrka och 2 ggr/v intervall löpning ( försöker gå ner i fett %) men sliter med maten. Håller mig god och sund i ca 2 v där jag äter massa god hälsosam mat men sen så spricker jag i ett karbosug då jag bara nästan äter allt av godteri, is, bröd, snacks osv. Får så dåligt samvete och känner mig misslyckad för jag har ett mål om att gå ner ett par 3 kg i fett. Vill bli mer definierad muskelmässigt och då måste man äta riktigt och varenda gång så klarar jag inte upprätthålla det. Vad kan jag göra när jag får ett så enormt sug!? Har du något förslag? Tack:) kram till er och lycka till…

 12. Kristine

  @Maggie: Hei! Tusen takk, gleder meg veldig 😀
  Når folk «sprekker» på diett er det som regel fordi de 1. ligger altfor lavt på kaloriene eller 2. spiser altfor lite karbohydrater. Du må nesten finne ut av hva som gjelder for deg slik at du kan snu det om. Når det er sagt så er det kanskje smart å legge inn en dag i uka der man velger seg et måltid eller en godbit med god samvittighet, slik at man ikke får slike overspisingstendenser. Lykke til, klem

  @Lena Ludvigsen: Bli med i kofferten? 😀 Du kommer deg til USA en gang, det er jeg sikker på. Takk – gleder oss veldig!

 13. M

  Hei Kristine.

  Jeg har aldri brukt BCAA før, men synes det høres ut som en god løsning for meg om dagen. Vil bare spørre deg først: Hvordan er det å bruke dette i svangerskapet? 🙂

 14. Pernille

  Hei Kristine!

  Gratulerer så mye med graviditeten 😀
  Jeg har bare et kort spørsmål om denne brødmixen. Forstår ikke helt, det er jo mye mer fett i den enn f.eks i vanlig grovbrød? Jeg går ikke på noen som helst diett, verken lavkarbo eller noe annet, men hva er egentlig best/sunnest: mer av karbohydratene, eller mer av fettet?

 15. Lene Boltland

  For en fantastisk nyhet.. Gratulerer så masse til dere alle tre 😉 Ønsker deg et godt svangerskap videre og nyt tiden så godt du kan 🙂

 16. Kristine

  @M: Hei! Jeg personlig bruker det ikke daglig, gravid eller ei. Jeg synes det er en fin løsning innimellom før jeg trener, men vil alltid prioritere å få i meg proteiner via mat 😀

  @maggie: Ja, gjør det 😀 Klem

  @Pernille: Hei! Tusen takk!
  Ja, jeg foretrekker helt klart høyere proteininnhold (først og fremst) og sunt fett fremfor karbohydrater. Magen liker det bedre, musklene har mer nytte av det, og jeg holder meg lengre mett.

  @Lene Boltland: Tusen takk! ♥ 😀

 17. Vilde Sødem-Karlsen

  Hei hei:)) jeg har et kjapt spøtsmål! Lurer på hvordan du regnet ut at det ble 170 kcal? Jeg sitter her med boksen og får det ikke til å stemme hehe. Mulig jeg er dum:)

  Også må jeg jo bare gratulere:D koselig å høre!! Kos deg med graviditeten!

  Vilde

 18. Kristine

  @Vilde Sødem-Karlsen: Hei! Det var veldig enkelt ellers hadde jeg ikke orket :mrgreen: Brødmiksen inneholder 348 kcal per 100g tørrvare – jeg brukte halvparten i denne oppskriften som blir ca 170 kcal.

  Takk for det!

 19. Vilde Sødem-Karlsen

  Ahaa tørrvare! Det forklarer det hele:) på boksen står det ferdigvare:) skjønner! Takk for svar!

 20. Elisabeth Vega

  Åh disse ingrediensene har jeg jo hjemme!! :mrgreen: må bare vente 3-5 uker før jeg kan teste det ut 😀 GLEDER MEG! For den bolla så amazing ut!! Heldig som skal til USA igjen!! Dere må kose dere masse :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.