Utradisjonell pizza

Hei!

Her er pizzaen jeg lovte dere i går, og denne spiste jeg helt alene – det ble vel 3-4 stykker igjen til frokost dagen derpå.

IMG_0074

Om du ser bort ifra salaten på bildet, så har faktisk pizzaen i seg selv hele 6 grønnsaker – en veldig fin måte å få lurt inn mer grønt til de som enten ikke liker eller er så flinke til å spise det.

Bunn:
1/2 stor blomkålbukett (eller 1 liten)
2 egg
1 eggehvite
2 ss havremel
1 ts salt

Kjør blomkål i en blender eller kjøkkenmaskin til smuler. Pisk to egg og havremel sammen, tilsett blomkålsmulene. Stivpisk en eggehvite med litt salt og vend inn til slutt.

IMG_0060-horz

Smør «deigen» utover et bakepapir og forstek på 200 grader i 6-7 minutter.

Fyll:
400 g karbonadedeig
1/2 løk
1 stor håndfull revet ost
1/3 paprika
1/2 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 ss ketchup u/sukker
Krydder: oregano, cummin, salt, pepper, paprikapulver, hvitløk
4-5 sjampignon
1 neve spinat
8-10 salamiskiver

Stek karbonadedeig med grovhakket løk og sjampignon, og spinat kjørt til smuler. Tilsett krydder (ca 1-2 ts av hver), tomatpuré, ketchup og hakkede tomater – la det putre til en kjøttsaus.
Smør fyllet utover bunnen, ha over ost, paprika og salami.

IMG_0063-horz

Stek videre i 15-20 minutter til du ser at den er ferdigstekt.

Utrolig smakfull pizza, og bunnen blir myk – bare så dere vet det og ikke forventer steinovnsbakt. Med andre ord, frem med kniv og gaffel og nyt.

IMG_0077

Vel bekomme!

Ellers tenkte jeg å vise dere de nye vippene mine, som jeg (nesten) har blitt avhengig av;

IMG_0417-horz

Disse er en helt ny type, og hovedforskjellen fra tidligere er;
Flere vipper på én
Mykere hår
Lettere, nesten vektløse
Mer skånsomme for dine egne vipper

Jeg fikk behandlingen hos Karl Johan Hudpleie, jeg synes det blir helt feil å dra derfra uten å gi noe, så jeg ga i hvert fall en klem. Om dere også ønsker vippe-ext. så kan jeg varmt anbefale disse – og Justyna som jobber der er veldig dyktig, resultatet blir alltid naturlig. Når det er sagt så kan du få de så lange eller korte du vil.

Nå er det ut i sola, prøvekjøring av bil, lunsjdate og utstilling!

Riktig god lørdag!

11 tanker om “Utradisjonell pizza

  1. avatarJulie @ WolfItDown

    Gratulerer med nye vipper du! Ikke at du trenger det, men du kledde de virkelig 🙂
    Den pizzaen så kjempegod ut! Prøvde meg selv på blomkålpizzabunn en gang, men den ble heller mislykket. Ellers så poppet oppskriften på tomatosuppen din opp på bloggen min i dag, laget den her om dagen og guuuuri malla kor go an’ble som vi sier på kav bergensk, hoho 😛 God lørdag! x

  2. avatarAnette

    Åh nå fikk jeg lyst til å prøve pizza til middag! 😀 Har akkurat spist deilige nybakte sesam-rundstykker til lunsj etter oppskrift fra bloggen din (variasjon av sesambrødet du postet link til for noen dager siden). Helt klart en ny favoritt!! Bedre enn lyse rundstykker med hvetemel, disse blir garantert en gjenganger. Tusen takk for så mange gode oppskrifter og så mye inspirasjon! <3 God lørdag til deg også! 🙂

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie @ WolfItDown: Jeg trenger det ikke – har egentlig helt greie, lange vipper selv – men det er utrolig tidsbesparende! 😆 Uten mascara ser jeg ut som en liten kid, så det er ikke så ofte jeg er helt sminkeløs – men nå bruker jeg ingenting uten at det synes og det er så deilig!
    Godt å høre! Ha en super lørdag 😀

    @Anette: Så bra da! Helt klart mye bedre enn hvite, vanlige rundstykker, nå vil kroppen takke deg 😀
    Bare hyggelig! Takk for det ♥

    @Otilie Ravneng Sandvik: Så hyggelig å høre, takk for det! God lørdag 😀

    @Mathilde Johnsen: Nei dessverre, jeg vet bare at det er den sunneste pizzaen jeg noensinne har laget :mrgreen:

  4. avatarThea Benedicte

    Nam, denne bunnen må jeg prøve meg på! Men skal blomkålen i blenderen kokt eller ukokt?

    Utrolig fine bambivipper forresten, må være utrolig deilig å se nysminket ut til enhver tid 🙂

  5. avatarElisabeth Vega

    Hadde aldri trodd at det gikk ann å lage pizzabunn av blomkål, så kult!! 😯 :mrgreen: Det må absolutt prøves, det var skikkelig stilig! Og den så jo enormt god ut også :mrgreen: Så flotte vippene dine ble!! Ser skikkelig naturlige ut 😀 Håper du har kost deg mye idag! Her var det nok en solfylt dag 😎

  6. avatarMahsa

    Hei Kristine.
    Jeg fikk veldig lyst å prøve den deilige pizzaen du laget, men jeg har ikke blomkål, er det annet jeg kan bruke isteden ?
    Klem. Fortsatt god Søndag

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Thea Benedicte: Blomkålen skal være ukokt 😀
    Takk – ja det er utrolig deilig!

    @Elisabeth Vega: Den er kjempegod, litt uvant med veldig myk pizzabunn bare, men god smak 😀 Du får prøve det en gang!

    @Mahsa: Hei! Det går sikkert med brokkoli og? Ellers har jeg mange oppskrifter på pizza liggende ute på bloggen. Riktig god søndag! 😀

  8. avatarthesweetnessoflife

    Har allerede laget dette til middag to ganger (og dermed hatt det til lunsj to ganger). SÅ godt! For en fantastisk ide å lage bunn av blomkål, da kan man jo spise pizza nesten hver eneste dag <3
    Elsker bloggen din!

  9. Tilbaketråkk: Blomkål-pizzabunn? | En usminket og ærlig blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *