Byggrynsgrøt, bcaa og bringebærsorbet

Innlegget inneholder sponsorlinker

Vil dere ha et godt lunsjtips?

Grøt!

Spesielt om du liker den både varm og kald, sånn som meg. Jeg vet at mange kjenner til havregrøt, men la meg gi dere en ny idé – byggryn. Bygg inneholder mye jern, protein og er rik på vitamin B.

Byggrynsgrøt

IMG_0047

Oppskrift: (2-3 porsjoner)
2 dl byggryn
5 dl vann
5 dl ekstra lett-melk
1/2 ts salt

Legg byggrynene i kaldt vann natten over. Hell av vannet. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i ca 20 minutter, eller til byggrynene er møre.

Servér med kanel, sukrin og et smørøye – velbekomme!

Jeg hadde håpet på å se sola skinne i dag, men det var bare å ta bena fatt i skogen til tross for overskyet vær. Gåturer ute er virkelig noe jeg setter pris på nå om våren, og jeg prøver å få til minimum 4 turer på en time eller lengre i uka.

IMG_0224

Går man litt raskt kan man til og med hive på seg «kortbuksa», men ytterjakke må jeg fortsatt ha på.

Treningsjakke
Capribukse

Begge plaggene over koster under 500 kr per stk for øvrig.

I tillegg til kondisjonsøkter skal styrketrening holde både hode og kropp frisk og glad.

IMG_0097

Det er ikke alltid jeg orker å lage meg noe før eller etter trening, så da blir det et glass med bcaa – dette har jeg nevnt for dere før. Bcaa er aminosyrer og derfor et passende proteintilskudd – spesielt for de som ikke tåler laktose/proteinpulver.

Over her med smaken sitron/lime. På salg til kr 199 her.

Og helt til slutt vil jeg gi dere en frisk, liten dessert. Er du kreativ kan du jo ha i en liten skje med bcaa oppi den og.
Jeg oppdaget plutselig alle funksjonene på Kenwood’n min her om dagen, jeg kan jo faktisk lage smoothies, juicer og sorbet med den og – så  dere!

Bringebærsorbet

IMG_0177

Dette er jo verdens enkleste sorbet å lage – og du trenger strengt tatt ikke kjøkkenmaskin engang, kun en blender eller stavmikser.

IMG_0179

Jeg målte ikke opp nøyaktig, men oppi her befinner det seg:

2-3 never fryste bringebær
2-3 ss sukrinmelis
1-2 ss mager kesam
1-2 ss vann

Vroom vroom – og du har en nydelig, frisk sorbet.

IMG_0183

Ha en fin dag videre!

10 kommentarer til “Byggrynsgrøt, bcaa og bringebærsorbet

 1. Elisabeth Vega

  Åååh, grøt er virkelig noe av det beste som finnes!! Denne så kjempe god ut! Minnet meg om den som mormor lager 😀 Her har det vært sol og strålende vær siden mandag :mrgreen: Utrolig gøy! Forresten så så den sorbeten også utrolig lovely ut :mrgreen: Og et spørsmål! Hvor er det du har kjøpt bikiniene dine til å stille i?? 🙂 Ha en fortsatt fin kveld, vakre!

 2. Jenny

  Perfekt! Jeg elsker den byggrynsgrøten man kjøper i butikken (fjordland? husker ikke) og har tenkt å lage det selv litt for lenge, men nå har jeg ingen unnskylding lenger :mrgreen: Skal kjøpe byggryn i morgen 😎

  Lagde norsk moussaka fra boken din i dag også, yummy as always! Inviterte pappa og han elsket det enda mer enn meg, nesten hele formen ble borte 😆

 3. Kristine

  @Lovelylillers sunne oppskrifter: Ja, ikke sant! 😀 Det gjør du helt sikkert, i hvert fall om du lager med litt tykkere melk 😉

  @Elisabeth Vega: Denne helgen er det meldt sol og 10 grader – deilig 😎
  Jeg bestilte bikiniene mine fra amerikanske nettsteder, først fra Lidia Conti og sist gang fra Saleyla.

  @Jenny: Den er jo et veldig fint alternativ, men kjekt (og billigere) å lage sin egen 😀
  Så koselig å høre :mrgreen:

 4. Julie @ WolfItDown

  Grøt er godt!
  Har kun gode minner om nissegrøt, «Fløiensgrøt» (da jeg var liten blandet jeg fløyelsgrøt med Fløiensgrøt, patriotisk som jeg er, haha), semiliegrynsgrøt…
  Var ikke ihugga fan av havregrøt før, men det har jeg gjort opp for i de senere årene! Byggrynsgrøt høres også vanvittig godt ut 😀 Takk for tips, og god fredag! x

 5. Tilbaketråkk: Blåbæris | Mat til muskler

 6. Henriette

  Hei! Såg utrolig godt ut alt sammen!! Lurte på kcal i byggrynsgrøten? Skal lage i måren

 7. Charlotte

  Hei,

  Flott blogg med masse gode tips, kloke ord og oppskrifter.  En av få blogger jeg leser, da du gjør det enkelt for «mannen i gata» å følge oppskrifter og tips. 🙂 
  Jeg har et spørsmål angående BCAA. Jeg trener ganske tung styrke 2-4 ganger i uken, samt prøver å få inn noen treningsøkter i tillegg til dette. Har nylig begynt å ta bcaa etter trening, dersom det vil gå litt til til nest måltid.
  Så mitt spørsmål – er bcaa helt naturlig? Er ingen tilhenger av alt av kosttillskudd og «unaturlige» produkter man putter i kroppen. Proteinshake har jeg tatt nå og da over lenger tid etter trening, og har fått en forståelse av at BCAA også er «like naturlig» , bare i en annen form. Stemmer dette, og er det slik at om man tar for mye av det, gjør det ikke annet enn at det er bortkastede penger? (som c-vitaminer , tar man mer enn nødvendig vil det bare gå i urinen?)
  Og – vil det ha noe betydning når man slutter med bcaa , altså vil kroppen reagere negativt?

  Hilsen Charlotte

 8. Kristine

  @Charlotte: Hei! Takk for det!
  Bcaa er naturlig, men det inneholder kunstig søtning – om det er noe du også ønsker å holde deg unna. Du må nesten regne/føle deg frem til om du trenger kosttilskudd, det er vanskelig å si noe om når jeg ikke vet hvordan du spiser ellers. Bcaa er et fint tilskudd å ta om man av en eller annen grunn ikke får spist før/etter trening, men jeg bruker det sjeldent i og med at jeg er så flink til å spise 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *