Havre- og sesambrød

God dag!

Tenkte jeg skulle vise dere en helt ny brødmiks, passer perfekt som både lunsj og mellommåltid.
Jeg skal være så ærlig å si at andre lavkarbomikser jeg har prøvd har ikke fått så stor plass her, rett og slett fordi jeg synes det blir for mye frø, salt og litt rar ettersmak.

Denne derimot er uten hele frø og kjerner! Brødet er også uten hvete, gjær, melk og soya, og har en nøytral smak.

IMG_0101

Når jeg tenker meg om er ingredienslisten ganske så lik sesambrødet mitt, kanskje jeg har gitt dem litt inspirasjon? Uansett, jeg likte produktet veldig godt.

IMG_0104

Jeg lagde et rundstykke av det, brukte 40 g tørrvare og tilsatte vann til riktig konsistens.

IMG_0105

Med smør, gulost og paprika på.

IMG_0108

Brødmiksen koster 59 kr og du får du kjøpt den HER

 

Jeg kan også anbefale andre sunnere ferdigmikser som;

Pannekakemiks

Kake-i-kopp

Bakemiks

Sjokoladekakemiks

Det gjør det uten tvil enda lettere å ta sunnere valg i hverdagen.

Det er mange som ikke synes de får til dette med sunn bakst, og da er ferdigmikser en god løsning. 
Det er også noen som fortsatt ikke klarer å venne seg til smaken, og synes det er rart at det ikke smaker helt som vanlig – men det har altså aldri vært min hensikt å lage erstatninger, kun sunne, artige varianter i hverdagen.
De to siste kakemiksene over her derimot tør jeg påstå smaker nøyaktig som originalen.

Innlegget inneholder adlinker

19 kommentarer til “Havre- og sesambrød

 1. Mari Aurora

  Kult, denne skal jeg teste ut. Genialt å bruke bare deler av tørrvaremiksen, sånt tenker ikke jeg på før du skriver det 😛

  Så en liten tilbakemelding. Jeg kjenner siden din såpass godt nå, at jeg veit hvor jeg finner ting. Men jeg tenker for nye lesere som ønsker å søke etter noe de har sett på Instagram for eksempel, så kan det være litt vanskelig å finne søkefeltet. Tenker da på det søkefeltet som ligger under «mest leste innlegg» på høyre siden 🙂

  Ha en herlig lille-lørdag 🙂

  Mari Aurora

 2. Maren

  Hei! Takk for tips! 😀 Er dette brødet sunt nok til å spise det som daglig lunsj/mellommåltid? Og metter brødet godt? Er så dårlig på å ta med meg nok mat på lange skoledager + jeg er veldig lei knekkebrød, skyr og lomper!! Håper på svar! Ha en fin dag 🙂 Maren

 3. Kristine

  @Mari Aurora: Ja, ikke sant – da har du en og samme pakke til flere alternativer 😀
  Takk for tips – skal se om jeg får flyttet det litt lengre opp på siden.
  Ha en super lille-lørdag du og!

  @Maren: Hei! Bare hyggelig! Ja, det er veldig sunt og det metter godt 😀
  Ha en super dag!

 4. Johanne

  Hei.
  dette har ikke noe med denne oppskriften å gjøre. men skulle gjørne likt og fått oppskrift på en god blomkål og blokkoli gratteng. elsker de feridg posene som fås kjøpt på rema og coop. men de er ikke så sunne 😯

 5. Sarah

  Heia!
  Har nettopp kjøpt begge bøkene dine, og ser at i bokoppskriften på dette brødet står det xanthan gum eller maizena, mens her på nett står det xanthan gum eller fiberhusk? Hva er best å bruke?

  Er forresten kjempefornøyd med bøkene og oppskriftene 😀

  Hilsen Sarah 🙂

 6. ine

  Jeg har prøvd meg på pannekakemixen, men får den ikke til… har du noen tips? Synes også smaken er litt.. salt? Tam? Hmmm

 7. Kristine

  @Johanne: Det er jo ikke det verste man kan spise da 😉
  Tja, blomkål og brokkoli i biter – kok i 5-6 minutter. Lag en hvit saus av melk og maisenna, smak til med salt og pepper. Bland sausen med grønnsakene, ha i en ildfast for med revet ost over. Bak i ovnen på 200 grader til osten er gyllen 😀

  @Lovelylillers sunne oppskrifter: 😆

  @Sarah: Heisann! Jeg har aldri brukt fiberhusk selv, og etter å ha hørt flere si at det gir slimete bakst ville jeg ha gått for xanthan gum eller maisenna 😀

  Så hyggelig å høre!

  @ine: Smører du pannen når du steker de? Du kan gjerne tilsette litt søtning i røra om du synes de blir for salte.

 8. Linda Marie Stuhaug

  Gleder meg sånn til å prøve denne miksen når eg kommer heim igjen til kjøkkenet mitt! Krysser fingrer for at magen min tåler den – men det ser lovendes ut 🙂
  Ha en super lille-lørdag Kristine <3

 9. Kristine

  @Linda Marie Stuhaug: Den er veldig god! Heldigvis – er så lei av dårlige brødmikser 😆
  Med mindre du har cøliaki så skal du tåle denne ganske bra vil jeg tro.
  Kos deg videre i varmen!

 10. Anette

  Oppskriften på ditt hjemmelagede sesambrød kom som bestilt, Kristine! 😀 Planla nettopp å bake mandelbrødet ditt igjen til helgen, og oppdaget at jeg var tom for mandelmel! 🙁 Bor i utlandet, så det tar ca en uke å bestille mer… MEN så så jeg oppskriften du linket til i dag, og sesam-mel har jeg! 😀 Det brødet skal testes ut til helgen! ^__^

 11. Martine

  Hei! Tror du å lage rundstykker av denne miksen vil være godt som hamburgerbrød? 🙂

 12. Kristine

  @Anette: Nei, så bra da! 😀 Sesam-melet har en spesiell nøttesmak som jeg synes passer godt til brød og rundstykker. Håper det smaker!

  @Martine: Hei! Ja, det passer veldig bra 😀

 13. Tine

  Haha…du er den først fitness-bloggeren jeg har sett som ikke liker frø og ekstremt grove rundstykker/brød 😛
  Like spm: et denne mixen luftig og tror du man kan erstatte loffen når man har reker med denne (jeg kan erstatte loffen med hva som helst grovt, men da er det flere i familien som griner på nesa…)

 14. Kristine

  @Tine: Hehe, jeg liker det fine bedre enn det grove 😀
  Det kommer an på hvor kresen man er, det smaker jo ikke loff – men, det smaker som godt brød så jeg ville lett ha kunnet bytte ut. Det er jo reker og majones som spiller hovedrollen uansett 😉

 15. Pantora

  Altså, du brukte kun 40 gram, og lagde kun èt rundtsykke? Det har jeg faktisk aldri tenkt på at går an, hehe, baker man noe så lager man jo gjerne mye av det, men det må man jo strengt tatt ikke gjøre! Takk for tips. Og det sesambrødet ditt så utrolig godt ut – det skal jeg jammen ta å lage!

 16. Elisabeth Vega

  Åh herrefred dette brødet så himmelsk godt ut :mrgreen: Er altfor glad i brød, da jeg var i Chile hogget jeg innpå som bare det! Må få kjøpt meg mange av disse mixene, har ikke mange av dem 😀 Kunne spesielt også tenke meg å prøve ut sjokoladekake mixen og lage den eplekaka!!

Det er stengt for kommentarer.