Chana masala og en annerledes økt

Det er kjøttfri mandag igjen, og i dag er det kikerter som har hovedrollen hos meg.

Kikerter er en belgfrukt i erteblomstfamilien og en viktig proteinkilde i vegetarisk mat. De er i tillegg kolesterolsenkende og forebygger derfor hjertesykdom sammen med det høye folatinnholdet. Om kikerter i tillegg kombineres med hvitløk oppnås enda bedre effekt, så det har jeg gjort i dag.

Jeg bruker aldri oppskrifter, så dette er hva jeg tror retten inneholder – min versjon minner litt om en stroganoff.

Chana masala

IMG_0053

IMG_0055

 

Chana masala og en annerledes økt
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 boks (380 g) kikerter
 2. 1 ss olje
 3. 1 boks hakkede tomater
 4. 1-2 ss tomatpuré
 5. Garam masala (egen krydderblanding), paprikapulver og havsalt
 6. 2 hvitløksfedd
 7. 1 løk
 8. 5-6 sopp
 9. 1/2 paprika
 10. 150 g gresk yoghurt
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Fordelen med mye av vegetarisk mat er at man ikke trenger å vente til noe er gjennomstekt, så det er veldig raskt å lage!

Stek kikerter i litt olje sammen med finhakket hvitløk, grovhakket løk, paprika, og sopp i skiver. Tilsett en boks hakkede tomater, tomatpuré og krydder – la det putre og tykne.
Rør inn gresk yoghurt helt til slutt og servér med en frisk salat ved siden av.

IMG_0057

Og fersk timian på toppen. Utrolig godt!

Ellers ble det en annerledes økt i går, og dette er noe dere kan prøve dere på om dere vil;

Start med: 100 knebøy

Hovedøvelser (3 runder):
12 bodyweight row (stang/rekkverk/equalizer – legg deg under og dra deg opp)
24 sit-ups (fra liggende og helt opp i sittende)

Avslutt med: 100 knebøy

Tiden min ble 12,10 min. Det gikk trått og var mye tøffere enn jeg trodde.

Hva blir deres tid?

IMG_8857-horz

2xu-tights og 2xu-topp    (/adlinker)

.
Jeg avskyr Ikea som pesten, så når jeg så at de var en av få forhandlere som solgte kryddersortering til å ha i skuffer, så ble det bestilling på nett.

IMG_0066

Og vips så hadde Todd en ny seng.

IMG_0069

Men den slemme mammaen hans kastet den i dag tidlig.
Det var uansett gårsdagens interesse. Nytt sted i dag er på teppet under spisestuebordet, der er det nemlig sol.

I morgen er det vaffeldagen, og jeg serverer selvfølgelig proteinrike hverdagsvafler til dere!

Nyt mandagen!

12 kommentarer til “Chana masala og en annerledes økt

 1. Malin

  Herlig med vegetaroppskrift! 😀 Denne skal definitivt prøves ila uka! 🙂
  Stå på Kristine! Gleder meg til hver mandag med vegetaroppskrift!
  Må si du er superkreativ til å finne sunne, gode nye retter! Et supert talent!

 2. Linda Marie Stuhaug

  Kjøttfri Mandag – det er noke er virkelig vurderer å starte med sjølv! Blir en liten utfordring for meg som så og sei alltid inkluderere kjøtt/fisk i lunsj og middagsretter. Men det er jo berre kjekt med litt utfordring 😉
  Denne retten ser og høres fantastisk god ut, kikerter er jo så godt – og ikkje minst sunt! Herlig 🙂

 3. Kristine

  @Malin: Så bra – håper det faller i smak 😀 Tusen takk ♥

  @Linda Marie Stuhaug: Jeg har alltid et par dager i uka uten kjøtt, så det er fint å inspirere alle til å ha én dag i uka synes jeg – tror det bare er fint for oss 😀 Da tvinges man til å tenke litt annerledes, og ikke minst bruke litt mer fett for å bli mett.

  @Nina Bakke: Takk for det 😀

 4. Julie @ WolfItDown

  Er det VAFFEL dag i dag?! *panikk* Grr, dette er en av de dumme tingene med og bo i utlandet, går glipp av alle påminnelsene om de fine norske tradisjonene. Ho-humm! Kanskje det må røres og stekes til middag i dag da!
  Hehe selv er jeg veldig glad i Ikea, men det er merkelig hvordan en som regel kommer hjem igjen med en hel del ting som man aldri hadde trodd man trengte 😛 Så skjønn Tood var i den lille boksen, luringen! x

 5. Cecilie

  Hallo Kristine 🙂 Jeg ville bare si at jeg synes det er HELT FANTASTISK at du har sagt opp jobben og satser. Jeg smilte godt da jeg leste intervjuet i Stella – og så fortalte du nyheten her. Jeg jublet inni meg på dine vegne. Jeg leste også at du skrev om blandede reaksjoner, så da tenkte jeg at jeg skulle titte innom og gi deg min reaksjon 🙂 All verdens lykke til, Kristine! Modig, tøft, og sikkert helt, helt rett 🙂

 6. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Jaa! Og ikke bare her i Norge, det er visst internasjonalt 😀 Så jeg synes du skal unne deg en vaffel (eller fire).
  Ikea takler jeg dårlig 😆

  @Cecilie: Hei Cecilie! Dette var hyggelig, og jeg trengte å høre det i dag ♥
  Takk! Man lever bare én gang, så da gjelder det å lytte til hjertet – når man omsider tør 🙂

Det er stengt for kommentarer.