Sunn og smakfull lasagne

En passende middag på en søndag?

Jeg har laget denne versjonen med squash og spinat i mange år nå, og synes nesten den er bedre enn vanlig – den blir så saftig, og jeg kan lesse på med mer kjøttsaus (som jeg synes er det beste).

Lasagne

IMG_0017

Den nye ovnen min er helt insane, så de siste middagene mine har blitt veldig godt stekt.

Jeg har tatt til meg ønsket deres om en bedre beskrevet fremgangsmåte, samt steg for steg bilder. Tiden strekker ikke helt til for at jeg skal gjøre det på alle retter riktig enda, men her er en start;

Stek karbonadedeig med finhakket hvitløk og grovhakket løk. Tilsett krydder, hakkede tomater, tomatpuré og maisenna til du får en tykk kjøttsaus. Legg 2/3 i en ildfast form.

IMG_0009-horz

 

Sunn og smakfull lasagne
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 g karbonadedeig
 2. 2 hvitløksfedd
 3. 1/2 løk
 4. 1/2 boks hakkede tomater
 5. 1 ss tomatpuré
 6. 2 ts maisenna (for å tykne sausen, kan sløyfes)
 7. Oregano, cummin, curry, kanel, paprikapulver, chili, salt og pepper
 8. 1/2 squash
 9. 5-6 sopp
 10. 1/2 pose spinat
 11. 1 neve ost
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Skjær sopp i skiver og legg over. Kjør spinatblader i en kjøkkenmaskin/blender til smuler og ha over.

IMG_0012-horz

Skjær tynne skiver av en squash med ostehøvel og legg over, deretter resten av kjøttsausen.

IMG_0014-horz

Legg ost over og inn i ovnen på 200 grader i 20-25 min.

IMG_0019

Servert med salat og fetaost. Håper det smaker!

Jeg har brukt ekstra god tid på middagene de siste dagene, tar faktisk litt tid med innkjøring av nytt kjøkken, men tenkte å starte opp med litt bakst igjen i dag.

I går så det egentlig bare slik ut;

IMG_9934

Og litt is..

IMG_9993-horz

«Pause og påfyll»

Tusen takk for mange hyggelige tilbakemeldinger på gårsdagens innlegg forresten, dere er en fin gjeng.

Avslutter med en vårnyhet som jeg vet at mange av dere vi like;

05799_Better_Bodies_Camo_Soft_pant__1

Adlink til den nye Better Bodies camobuksa finner du her.

Ha en nydelig søndag dere!

16 kommentarer til “Sunn og smakfull lasagne

 1. Elisabeth Vega

  MM mange gode smaker blandet i lasagnen din! Jeg må bare spør, HVOR har du kjøpt de cookisene???? 😯 De så fantasitsk gode ut! Og den buksa var rett og slett lekker, synd de er så dyre 🙁 Menmen, en gang! Håper du får en riktig fin søndag, her er det sol og vår feeling!

 2. Julie @ WolfItDown

  Mmmm! Dette så skikkelig digg ut ^ ^ Definitivt verdig en søndags middag. Laget nettopp asparages og spinat suppen din til og ta med meg på jobb med annet godt til uken som kommer, mmmmm – den ble god! Men det kom jo ikke som en stor overraskelse, hehe 🙂 x

 3. Kristine

  @Elisabeth Vega: På Meny! 😀 De har dem i flere butikker og, det er de beste cookiesene som finnes.
  Her er det også strålende vær, så deilig! God søndag videre ♥

  @Julie @ WolfItDown: Takk – det var veldig godt! Osten ble en smule godt stekt bare :mrgreen:
  Så hyggelig å høre! Håper du får en fin uke 😀

 4. Jannicke

  Ååååh det så godt ut!! Nå ble jeg sulten :mrgreen: Denne middagen gleder jeg meg til å lage i morgen! 🙂

 5. Ingvild S

  Hei Kristine!:-)
  Jeg lurer på om du vil fortelle litt mer om hvilke hvitevarer du har brukt på ditt kjøkken. Regner med at du som blir å jobbe en del på kjøkkenet fremover har en del krav til disse, og når jeg nå leser at du tydeligvis er veldig fornøyd med ovnen din, ble jeg skikkelig nysgjerrig (er selv i kjøkkenplanleggingsbobla!) 🙂

  Hilsen fra Ingvild

 6. Helene

  Hei:) Jeg ville bare gi deg litt skryt jeg. Fikk din andre bok til bursdag forrige helg. Og har hele denne uken laget middag fra boka. Og jeg har blitt helt hekta!! hehe. Så mye godt, og så enkelt 😀 Og min samboer som er veldig skeptisk av seg når det gjelder mat har skrytt veldig av alt jeg har lagd:) Favoritten hans er wok med svinekjøtt, epler og cashewnøtter. Jeg bestilte meg den første boken din i dag og venter spent på at den skal komme i posten. Tusen takk for flotte bøker og håper på fler i fremtiden 😀 <3

  Stor klem fra meg 🙂

 7. Kristine

  @Lovelylillers sunne oppskrifter: Takk for det – det var veldig nam 😀

  @Jannicke: Riktig god middag i dag! :mrgreen:

  @Vilde: Ja, det må du gjøre 😀

  @Ingvild S: Hei! Ja, klart jeg kan! Nå har jeg valgt hvitevarer som passer til kjøkkenet vårt da, både i forhold til integrerte, fritthengende vifte osv. Alt er fra Siemens (jeg kan oppgi produktnr om du ønsker). De tingene jeg synes var viktig var: Platetoppen er induksjon og litt bredere enn vanlig (80 cm) slik at jeg har mye plass. Ventilatorviften har ikke altfor bred kant nederst i og med at den er fritthengende og kan sees fra begge sider, og den suger kraftig – også viktig når man åpner en vegg.
  Oppvaskmaskinen er veldig stillegående, og med en egen bestikkskuff øverst.
  Ovnen er av stål og har et eget steketermometer innbygd.
  Kjøleskapet er side-by-side slik jeg har mye plass til masse mat :mrgreen:
  Lykke til med kjøkkenplanlegging!

  @Helene: Hei! Så hyggelig! Tusen takk, og så koselig at samboer liker maten og 😀
  Håper den første faller i smak og! ♥ Klem tilbake

 8. Linda

  Smyger inn et spørsmål, siden det dukket opp bukse her 😆 (som forøvrig legges i «ønsker seg masse»-lista) Den forrige nye BB buksa, Flex pant. Har du den så du kan si åssen den er i strl???

 9. Pantora

  Veldig kjekt med sånn steg-for-steg innlegg (med bilder!). Denne så utrolig fristende ut, bytter bare ut kjøttet med soyakjøttdeig.
  Søte snikeTodd, har du prøvd å gi han egg forresten?

 10. Kristine

  @Pantora: Så bra – blir nok bedre tid til å gjøre det på flere retter etter hvert 🙂
  Ja, han ville ikke ha 😐 Han foretrekker uten tvil mat med «krønsj».

 11. Alexandra

  Squash-lasagnen er en ny favoritt her hjemme! .. Men hvor får man tak i disse kokosbollene? 🙂

Det er stengt for kommentarer.