Pause og påfyll

last ned (1)Kroppspress – den nye folkesykdommen
Det er kvinnehelsedagen i dag. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å si så veldig mye om det, men samtidig har kroppspresset blitt så enormt blant jenter og kvinner at de kaller det den nye folkesykdommen.
Å bygge en sunn og sterk kropp var i utgangspunktet ment som en styrke, men har tvert imot ført til at mange jenter blir svake og syke.

Hva er grunnen til det?
Vel, i mine øyne er det kort og godt urealistiske krav. Både til hvordan man skal se ut, og ikke minst hva man skal tvinge seg igjennom for å komme seg dit.

Under er noen psykiske, og fysiske symptomer på vedvarende, negativ stress.

Følelsesmessig ustabil
Trang til å gråte
last nedManglende konsentrasjon
Tretthet
Rastløshet
Depresjon
Søvnvansker
Hjertebank
Tørr hud
Hodepine
Nakke- og ryggsmerter

Gjenkjennende?

Det farlige er at mange av disse symptomene er såpass dagligdagse at man ikke tenker noe særlig over det, de kan også relateres til andre sykdommer. Men, går det for langt så stopper det opp av seg selv, og da bruker man lang tid på å hente seg inn igjen – om man i det hele tatt klarer det. Stress i seg selv er kanskje en vanskelig tilstand å føle på, men vi kjenner alle til ord som angst og nedstemthet.

Hva kan man gjøre?
Det er enklest for meg å snakke om stress innen trening og kosthold, og der har vi mange fallgruver. Når/hva/hvorfor/hvordan man skal trene og spise – muskelmasse, fettprosent, kalorier. Om man aldri slår seg til ro med at det man gjør er riktig og bra for seg selv, så vil man etterhvert utvikle et press og en usikkerhet som vil føre til en konstant søken etter noe nytt og bedre, og etterhvert helt motsatt effekt av det man ønsker å oppnå.

Senk kravene til deg selv, du er god nok
«Unfollow» urealistiske idoler på sosiale medier
Lev livet nå, det kommer ikke flere sjanser

14

Med andre ord, pause og påfyll. Pause fra det som blir for mye av det gode, påfyll av det du altfor ofte bortprioriterer. Gjør det som får deg til å føle deg bra.

17 kommentarer til “Pause og påfyll

 1. Tonje

  Takk for en fantastisk fin blogg, jeg blir alltid glad, motivert og inspirert av å lese bloggen din!!! 😛
  ☆♡☆

 2. Anja Marie

  Dette er en av de største grunnene til at jeg er takknemmelig for deg ,bloggen din og styrken du viser og formidler til verden! Takk Kristine,for dette trengte jeg i dag:D! 😛

 3. Renée Maria

  Tusen takk Kristine! Takk for at du minner oss på dette. Personlig jobber jeg hardt mot å være snillere med meg selv. Jeg jobber mot å være fornøyd med den jeg er og det jeg har oppnådd hittil. Men jeg setter kravene høyere og høyere hele tiden. Jeg skulle ønske jeg kunne trykke på en knapp og bli fornøyd med den jeg er. Slutte å ha dårlig samvittighet de ukene det ikke blir like mye trening som planlagt, og angre i dager etter at man har spist sjokolade. Det var ikke sånn jeg tenkte det skulle bli når jeg la om livsstilen.. Men det kommer seg! Så takk for at du er et så godt forbilde, som har så sunne holdninger om kropp, trening og kosthold <3

 4. Randi

  Jeg mener hovedgrunnen til kroppspresset er sos medier og det at det nå ikke er noen grenser for hva vi legger ut på nettet. Det er også svært mange selvutnevnte «eksperter» når det kommer til trening og kosthold rundt omkring, og det tror jeg er skummelt.
  Det er gjerne en lang vei å gå for å bli fornøyd med seg selv og akseptere seg selv som man er. Og alle bilder av «perfekte» kropper på instagram, facebook og blogger, er vel ikke akkurat med på å bidra med at denne kampen blir lettere. Derfor syns jeg også vi alle har et ansvar ifht hva vi formidler. Tenker spesielt på hva vi formidler til neste generasjon, hvor man ser en tendens til at de har blitt sykelig sunne. Jeg tror ikke noe er bra hvis det blir så mye fokus på det at man ikke greier å kose seg lengre, og trening og kosthold f.eks blir en stressfaktor.

 5. Julie @ WolfItDown

  Mmmm, kjenner meg igjen slik jeg var en liten periode, presset blir for stort og det er vanskelig og hente seg inn igjen, men med guts of pågangsmot så går det så greit, er bare viktig og sakke ned en gang i blant, huske på og nyte livet såvel som og ta vare på seg selv både psykisk og fysisk 🙂

  Fine bloggposten ^ ^ Laget forresten marmor banankaken din i går, snek til meg litt med frokosen i morges også – så godt! 😀 x

 6. Madelene

  Helt enig med deg Kristine:)
  Har sluttet å følge den ene etter den andre på instagram og bloglovin:)
  Det blir rett og slett for vanskelig å kjenne seg igjen. Jeg får av og til et bilde opp i hodet som hjelper og det er hvordan damene så ut på 50-tallet. Slanke ,men med hofter og lår. Noe ala den Go helg reklamen til KIWI, der damene sitter på «treningsenteret» og blir rullet slanke av apparatene. Nei vi har for rare og høye krav til oss selv. Det er de rundt oss og i medier som skaper dem dessverre ,inkludert oss selv. Vi får senke kravene litt tror jeg fordi vi lever bare en gang og imens får vi kose oss å leve livet 😛
  Fortsatt fin lørdag:)

 7. Elen

  For et flott innlegg, trengte virkelig å lese de ordene. Tusen takk Kristine, ha en super lørdagskveld! 😀

 8. Anette

  Du har så rett Kristine- bra skrevet! 🙂 Etter mange år med urealistisk press på meg selv og dårlige matvaner (redd for kalorier) har jeg endelig det siste året begynt å «se lyset»! 😛 Du har helt klart vært et av mine største forbilder! 🙂 Trente styrke både i går og i dag, og er så støl at jeg nesten ikke klarte å røre sammen litt kveldskos til senere 😛 MEN det gikk, og jeg skal kose meg med proteinrike muffins etter oppskrift fra bloggen din <3 God lørdagskveld videre!

 9. Elisabeth Vega

  Fantastisk bra skrevet. Det har blitt helt sykt hvordan kroppspresset har utviklet seg de siste årene. Før skulle alle være tynne, nå skal alle være muskuløse og fit. Jeg tror det er mange som tror og føler de må trene for at de skal bli godtatt av dagens samfunn, når de egentlig ikke brenner for det eller egentlig har lyst. Synes det er trist og feil. Synes det er bra at du skriver om dette, du er god!!
  Håper du har hatt en super helg <3

Det er stengt for kommentarer.