Kitchen makeover

Da har favorittrommet mitt fått sin velfortjente oppussing!

Kjøkkenet var (ifølge andre) helt greit, men for min del ble det et forhatt rom etter hvert – og sånn kan man jo ikke ha det når man ønsker å satse på mat. Det største problemet var at det var altfor mørkt, mye tre og panel, og jeg savnet å ha muligheten til å se og høre hva som foregikk i stua og ellers i huset.

Dessuten er kjøkkenet ofte et naturlig samlingspunkt, og da liker jeg å ha det litt mer åpent – spesielt mot spisestuen.

Litt fra selve prosessen;

IMG_0549-vert_2

Og resultatet;

IMG_0549-vert

Ta-da!

Noen flere sammenligningsbilder;

IMG_0135-vert
.

IMG_0137-vert
.

IMG_0551-vert

Jeg ble i hvert fall veldig fornøyd, og det føles veldig godt når man investerer både tid og penger i noe stort.

IMG_0026-vert

Det eneste som gjenstår nå er å «bo seg inn» i forhold til hva jeg skal ha stående fremme av krukker og skåler, og ikke minst få på plass de rustikke barstolene jeg bestilte her om dagen – de skal stå ved benkeplaten som har et ekstra langt endestykke stikkende ut.

Ikke noe tvil om at jeg kommer til å trives her fremover i hvert fall!

Men – jeg lar dere ikke gå herfra uten å få litt mat, i og med at det er fredag er det vel tacotid igjen!

Hva med å prøve kikertwraps?

IMG_0193

Tror de er verdens enkleste å lage, med kun to ingredienser:

Kikertmel (fåes også på helsekost og innvandrerbutikker)
Vann

Det er like deler av begge, så av for eksempel 2 dl kikertmel og 2 dl vann får du ca 4 wraps.

Pisk sammen i en bolle, stek i en smurt panne og fyll med tacokrydret karbonadedeig, grønt, guacamole, ost, salsa og kesam;

IMG_0198

De er ikke altfor robuste, så om du fyller dem like fullt som meg – husk smekke! Eventuelt kniv og gaffel.

God fredag!

50 kommentarer til “Kitchen makeover

 1. Kjersti

  Wææ, så STILIG det ble! Her har vi akkurat pusset opp kjøkkenet selv, og det gjør virkelig noe med matlagingslyst og -motivasjon!

 2. marlen

  hei,

  Det var kjempe fint!! Er det tilfeldigvis monter kjøkken? Hvis ja, hva er nummeret / navnet på benkeplaten? den var så fin 🙂

 3. Siv

  Hei 🙂

  Det ble kjempefint.Liker stilen din 🙂 Lyst og romslig. Gode løsninger! Kan tenke meg du gleder deg og ta det i bruk. Ha en fin helg Kristine og kos deg med «innvielsen» av det nye kjøkkenet. Klem fra Jæren

 4. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Gratulerer med nytt kjøkken! Det ser kjempebra ut! Du hadde jo et fint kjøkken, men for deg som skal satse på mat er det jo viktig å legge til rette så godt som mulig 🙂

  God helg!

 5. Anniken

  WOW – fantastisk make-over! Resultatet ble jo bare råflott! 🙂 Elsker den benken under vinduet, ser for meg at Todd vil like den også 😉 Den åpne løsningen ble jo også midt i blinken.

  Skjønner at andre syns at kjøkkenet var «helt greit» – men jeg forstår din beslutning fullt ut. Selv har jeg nærmest en fetish for kjøkken-fornyelse…i følge min mann… 😆 Det har blitt noen kjøkken-renoveringer opp gjennom årene fordi vi har flyttet noen ganger, og hver gang vi flytter er jeg helt «obsessed» av å gjøre kjøkkenet til «mitt». (Jeg byttet en gang et kjøkken som var under et år gammelt, og rev ned veggene til stua, fordi jeg følte meg helt innesperret der… 🙄 )
  Jeg er ingen kokk, egentlig helt elendig kjedelig blant grytene og slikkepottene, men vi trener jo mye og spiser mye her i huset, ergo blir det Mye matlaging. Og da må jeg jo trives med omgivelsene alle de timene jeg tilbringer ved kjøkkenbenken, og ikke minst ha det praktisk!

  DU fortjener virkelig et kjøkken helt etter ditt hjerte, Kristine, du som har fornyet «innholdet» på så mange kjøkken rundt om i Norges land :mrgreen: Inkludert mitt! (På diett igjen, og i kveld blir det kokosboller av eggehvitefluff som kosesnacks – aner ikke hva jeg hadde gjort uten den fluffen 🙂 )

  Gleder meg til å se hvilke barstoler du landet på 🙂

  Ønsker deg en kjempeflott helg – på og utenfor kjøkkenet 😉

 6. Kathrine *sunshine*

  Så fint det ble, nydelige fliser, hav heter de??? Tenker det er deilig å kunne ta i bruk det nye kjøkkenet 🙂
  Ha en fantastisk helg 😉

 7. Mary-Anne Harring

  Wow,,,,så lekkert! Gleder meg til mye godt derfra! Lykke til og kos deg 😉

 8. Kristine

  @Kjersti: Takk! Absolutt – motivasjonen er virkelig tilbake! 😀

  @marlen: Takk! Benkeplaten er faktisk i laminat – fargen «drivved» 😀

  @Kristina: Tusen takk! 😀

  @Siv: Hei! Takk, jeg gleder meg veldig! Har allerede rukket å lage et par måltider der, og jeg stortrives. Klem tilbake, og god helg!

  @Sofie Fuglerudsveen: Takk! At det ble så lyst var det beste med det hele 😀

  @Kristina: Takk! 😀

 9. Kristine

  @Anniken: Tusen takk! Morsomt at du nevner det, for tanken var faktisk at Todd skulle hoppe opp enklere der – eventuelt ligge der mens jeg lager mat :mrgreen:
  Haha, kjøkkenfetish. Godt du forstår, for selv om jeg ikke vil virke bortskjemt (kjøkkenet var jo helt greit), så fikk jeg helt klaustrofobi der til slutt. Jeg begynte å mislike å stå på kjøkkenet, og da blir det for dumt. Kjøkkenet er både hobby og arbeid for min del, så da investerer jeg i et helt nytt.
  Tusen takk – lover å vise barstolene (som for øvrig ikke kommer før i begynnelsen av mai – hyyl)
  Riktig god helg! 😀

  @Ellen: Tusen takk! 😀

  @Kathrine *sunshine*: Tusen takk! Mener du under overskapene ved vasken? Det er tapet! Helt genial, fra New England-serien.

  @Mary-Anne Harring: Bra – for jeg gleder meg til å kokkelere masse godt! 😀 Takk for det!

 10. Mari Aurora

  Så god smak du har, det ble kjempelekkert 🙂 Jeg gleder meg til alle godsakene som kommer til å lages på det kjøkkenet.
  Ps: DIGGER benken under vinduet!

  God helg, Kristine 🙂

 11. Chicca

  Åååå lekkert kjøkken! 🙂
  Lurte på om du kunne svare meg på om jeg kan spise 20gr peanøttsmør i havregryna mi hver dag? Eller blir det for mye fett, hvis jeg skal ned i fettprosent?
  Håper på svar! Super blogg du har:)

 12. Astrid

  Så utrolig fint det ble! Så lyst og åpent 🙂 Jeg har selv kjøkken med i tre, og forstår veldig godt hva du mener men «innestengt» følelsen. Får se om det ikke blir ett nytt kjøkken på meg også snart, hehe 🙂 Ha en super helg, Kristine! Vil også si, at du har gidd meg mange tips, og ikke minst mye motivasjon og inspirasjon. Stå på, gleder meg til å følge deg på veien videre 🙂

 13. Julie @ WolfItDown

  For en stor forandring! Likte begge kjøkkene jeg, men ser en klar forskjell på hva som har blitt forbedret i forhold til behovene dine for tiden fremover. Masse kjøkkenbenk plass! Nå må det bare gåes inn, men det kommer nok ikke til og ta lange tiden ^ ^ Gratulerer med nytt kjøkken! Endelig ferdig og greier 😀 *hever kaffe koppen* You did it! x

 14. Elisabeth Vega

  For en forandring! Jeg synes egentlig kjøkkenet var ganske fint fra før, men jeg ser virkelig nå hvorfor du ville pusse opp! Det ble jo knall flott! 😀 Det er noe sånn jeg kunne tenke meg selv, faktisk 😀 Lyst, fint, elegant og ryddig!

  Likte forresten den lette måten å lage wrap på! Så friskt og godt ut 😀 Håper du får en god start på helga, vakre deg!! Kos deg masse <3

 15. Malin

  Wow, så lekkert det ble 😀 😀
  Kjøkkenet er mitt favorittrom også og ikke bare pga matlagingen, så jeg er veldig glad vi pusset opp for noen år siden. «Greit nok» er ikke alltid greit nok 😎

  Håper du får en nydelig helg!

 16. Kamilla

  Så utrolig fint det ble!! 🙂 Nå ble jeg fryktelig inspirert til å pusse opp mitt kjøkken!

 17. Kristine

  @Mari Aurora: Tusen takk! Digger den benken jeg og, den er til Todd :mrgreen:
  Takk i like måte!

  @Chicca: Tusen takk! Det er ikke for mye nei, kos deg med den skjea 😉

  @Astrid: Jeg følte meg bortgjemt i et mørk hule 😆 Det er mange måter å fornye kjøkkenet sitt på, så det kan du jo se litt nærmere på 😀
  Tusen takk, hyggelig å høre!

  @Lina: Tack tjejen! Det kommer vi nok til å gjøre 😀

  @Alexandra: Bare hyggelig – håper det smaker 😀

  @Julie @ WolfItDown: Bedre benkeplass, mer lys og full oversikt :mrgreen:
  Tusen takk, og riktig god helg *hever saftglasset*

  @Elisabeth Vega: Tusen takk for det! Ha en super helg – håper det fine været holder hele helgen ♥ 😀

  @Malin: Takk! Kjøkkenet er som sagt en samlingsplass, er jo så hyggelig å henge der hvor maten er 😀
  Takk i like måte, hils pusene!

  @Kjersti Holthe: Takk for det ♥ 😀

  @Fantasia: Takk! Verdt ventetiden og tårene 😆

  @Kamilla: Tusen takk! Hurra for oppussing 😆

 18. Inger Johanne Viken

  Fint fra før og rålekkert nå 🙂
  Ga forresten min svigerdatter bok nr to fra deg i bursdagsgave, hun hadde oppdaget bloggen din og alle fristende oppskriftene 😉 vellykket gave, eneste bakdelen var at resten av kvelden satt hun med nesen i boken og hmmet… Måtte låne bort nr en litt også da 😉 lykke til med ny jobb ! Tøft gjort.

 19. Hanne

  Looove it 😀
  Jeg må innrømme at jeg tenkte på å bytte ut dørene på det kjøkkenet første gang du viste oss bilder av huset. Ikke fordi det ikke var et pent kjøkken, men fordi jeg (som deg, tydeligvis) ikke er glad i for mye tre. Synes det du har valgt er helt perfekt, og romløsningen ble jo SÅÅÅ mye bedre! Kjekt med «sittebenk» også, for både gjester og katter 😀

 20. zuzanna

  et tips jeg så på helsekostbutikken i dag:
  funksjonell mat har kommet med peanøttmel. peanøttmelet er suupert å bruke i hjemmelagde proteinbarer, peanøttkake, som peanøttsmør (blandet med vann, salt og sukrin gold) osv 🙂

 21. Kristine

  @Inger Johanne Viken: Takk for det!
  Så koselig da 😆 Hyggelig å høre! Takk!

  @Hanne: For å være helt ærlig slo tanken meg allerede på visning 😉 Jeg prøvde å gi det en sjanse, men det måtte byttes ut 😀
  Sittebenken har allerede slått an, så tror det var et godt valg. Får hive på et saueskinn om vinteren 😀

  @Tonje: Tusen takk! 😀

  @zuzanna: Takk for tips! Jeg har brukt peanøttmel (fra iherb) i mange år allerede, så du finner sikkert mange gode oppskrifter her med det 😀

 22. Lene Boltland

  Å fy fill, det ble nydelig. Gratulerer med nytt kjøkken. Nå kan du virkelig nyte å lage mat. Ønsker deg og dine en god helg 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  For en forandring, og for ett DRØMMEKJØKKEN! Dette ser jo berre heilt fantastisk ut, Kristine 🙂 Gratulerer med nytt kjøkken, eg kjenner eg gleder meg til å flytte for meg sjølv og lage til ett stort, lyst, flott eksprimenteringsrom sjølv 🙂

 24. Pantora

  Wow, så lyst og fint det ble! Og deeeeeeilig at det endelig ble ferdig, kan jeg tenke meg :mrgreen:
  Og av ren nysgjerrighet – hva skal du bruke den lave benken til?

 25. Kristine

  @Lene Boltland: Tusen takk! Riktig god helg til deg og 😀

  @Linda Marie Stuhaug: Tusen takk! 😀 Ja, det er bare å glede seg ♥

  @Ingebjørg: 😯 Tusen takk, så hyggelig!

  @Anna: Tusen takk! Jeg og 😀

  @Pantora: Takk! Det har vært 3-4 laaange uker ja.
  Den lave benken er rett og slett en sittebenk – blir nok en avlang pute eller saueskinn der etter hvert 😀

 26. Mariell

  Jeg digger det nye kjøkkenet ditt! Det ble rett og slett LEKKERT!! 🙂 Nå skal jeg endelig få testet ut en av vårfavorittene dine; Cake in a Cup med sjokolade og karamell! Oh joy 😀

 27. M

  Herreguuuuuuud- FOR et kjøkken!! Så utrolig lyst og lekkert. Gratulerer med drømmekjøkkenet! 🙂 🙂

 28. Veronica

  Hei!:) For et kjempefint kjøkken! Kan jeg spørre hvilken farge du har på selve kjøkkenet, standard hvit?:)

Det er stengt for kommentarer.