Lapskaus og reportasjen «Hjerte for mat»

Hei dere!

I dag har jeg vært i et spennende møte som jeg gleder meg til å fortelle dere mer om om ikke så altfor lenge, og ikke minst har siste finish blitt satt på kjøkkenet – nemlig murstein-tapeten under overskapene. Tenkte jeg skulle knipse noen bilder så dere kan se til helgen.

Her er dagens middagstips;

Lapskaus

lapskaus

Foto: Margrethe Myhrer – hentet fra boka Sunnere & sterkere.

Det ble en oppskrift fra den nyeste boka mi i dag, og grunnen til det er at det er en av favorittene mine. Den minner meg om min kjære morfar som forlot oss for noen år siden.

Lapskaus og reportasjen «Hjerte for mat»
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 300 g svinekjøtt
 2. 2 poteter
 3. 1 gulrot
 4. 1 sellerirot
 5. 1 tykk skive kålrot
 6. 1 purreløk
 7. 2 ½ dl kjøttkraft
 8. havsalt og pepper
 9. timian eller oregano
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Skjær poteter, sellerirot og kålrot i mindre terninger, ha i kjøttkraften og kok i 10 minutter. Skjær svinekjøttet i terninger og stek på middels varme til kjøttet er gjennomstekt.
Ha svinekjøttet, gulrot (som jeg ikke liker overkokt, derfor er ikke den med i første runde) og purreløk i kjelen og la det småputre under lokk i 5–6 minutter.
Smak til med havsalt, pepper og timian eller oregano. Servér gjerne med flatbrød til.

Jeg fortalte dere for noen uker siden at jeg hadde hatt Stellamagasinet på besøk, og nå er reportasjen ute i aprilutgaven av bladet.

stella-horz

Tittelen «Hjerte for mat» likte jeg godt, spesielt fordi det har dobbelt betydning for meg.

En nær og fin reportasje, som ironisk nok avsluttes med at jeg ikke utelukker at jeg kommer til å jobbe med blogg og kokebøker på heltid – og nå er som sagt den avgjørelsen tatt, fra mai/juni vil det være min hverdag og fulltidsjobb.

Det er for øvrig blandede reaksjoner på denne avgjørelsen som føles veldig riktig, og veldig på tide for min del. Det frekkeste var en som mente at jeg skulle leve av kroppen min. Om det var et forsøk på å være morsom eller rett og slett ignoranse er ikke godt å si. Det er uansett ikke greit å si det til en ung kvinne som satser fullt som selvstendig næringsdrivende – det er for øvrig ikke greit å si det til noen. Men det vil alltid finnes mennesker uten folkeskikk, og jeg har heldigvis fått ganske hard hud med årene.
De fleste andre jeg har snakket med har veldig troen på det jeg gjør, og viktigst av alt er at jeg har full støtte blant de nærmeste i livet mitt  – og ikke minst dere som følger meg.

Moralen er – våg å ta valg som føles riktig, uansett hva noen måtte mene.

Nok om det – har dere prøvd mikrokaken enda?

IMG_9232

Jeg bestilte en ny ladning her om dagen, genialt som mellommåltid eller dessert på bare 1 minutt.

Ellers har jeg hatt mer enn nok tid til å tenke på ting jeg har lyst til å lage og bake fra bunnen av, så jeg gleder meg til å sette igang på kjøkkenet.

Ha en fin onsdag videre!

20 kommentarer til “Lapskaus og reportasjen «Hjerte for mat»

 1. Kristin

  Gratulerer! Dette tror jeg virkelig er din vei i livet, og jeg ønsker deg av hele mitt hjerte lykke til! Du er som skapt for dette 😎

 2. Elisabeth Vega

  Jeg har sto tro på at dette kommer til å bli veldig bra, Kristine! Støtter deg med at du velger det som føles rett! Kommer ti å gå super bra :mrgreen: Har enda ikke fått prøvd den derre kaka der altså, SOOOOOOOON!!!! Håper du får en flott dag videre, gleder meg til å høre om møtet!

 3. Veronika

  Den lapskausen skal prøves – nam! 🙂

  Lykke til videre! Jeg har (også) troen på det du gjør 🙂

  Jeg skjønte ikke helt denne kommenter om at du skal leve av kroppen din. Du skal jo drive med mat! Haha, for en tullete kommentar 😉

 4. Sandra

  Det kom faktisk ein liten spontan (evt. sjokkert) latter frå meg når eg las den kommentaren du nemnde, altså det er heilt utruleg kva visse folk får seg til å sei (og tenke). Stakkars folk!

  Lukke til, eg gledar meg til å følgje med vidare! Klapp på skuldra til deg, tøff er du! 🙂

  Ha ein nydeleg onsdagskveld:)

  P.s. gledar meg til å sjå kjøkkenet!

 5. Stine - Bakekona

  Leve av kroppen? Du, det var dagens! Noe så dumt.. Da har dem ikke fulgt med hva du har gjort bare det siste året og hvor mange du har inspirert. Nei, sånne kommentarer får du bare prelle av deg og heller tenke på hvor spennende fremtiden blir! Jeg må si jeg misunner deg virkelig at du tar det steget! Å satse på noe du brenner så for og styre din egen hverdag! Det må være en utrolig drøm som går i oppfyllelse. Du har ihvertfall min støtte videre, og jeg gleder meg til å se hva fremtiden bringer for deg!
  Og du vet jo at jeg gleder meg veldig til å se bilder av favoritt-rommet! 🙂

 6. Kristine

  @Kristin: Tusen takk – av hele mitt hjerte ♥ 😀 😀

  @Helene: 😀 Takk! 😀

  @Elisabeth Vega: Det viktigste er i hvert fall å satse på noe, man kan alltids finne en annen vei dersom det ikke skulle gå som forventet 😀
  Tusen takk søte, ha en fin kveld videre!

  @Veronika: Lapskaus er godt!
  Takk for det ♥
  Han har sikkert sett fitnessbilder av meg og trodd at det var det som skulle bli yrket mitt ? 😆

  @Sandra: Jeg blir litt oppgitt når folk skal prøve å trykke andre ned, men jeg ble tvert imot enda mer gira 😈
  Takk for det! 😀 Ha en super kveld videre!

  @Lovelylillers sunne oppskrifter: Takk, det blir veldig spennende! 😀

  @Stine – Bakekona: Jeg har jobbet hardt med å gå fra «fitnessKristine» til å fokusere seriøst på mat og kokebøker – men det er altså enkelte som må komme med hånlige kommentarer. Gutteklubben grei kaller jeg dem, men de vil alltid finnes dessverre.
  Det tok mange år før jeg turte, men nå er jeg kommet dithen hvor jeg faktisk ikke tør å vente lengre med å satse. Livet er her og nå, og utdannelse og erfaringen innen økonomi vil jeg alltid kunne falle tilbake på.
  Utrolig hyggelig å høre, tusen takk!
  Favorittrommet må selvfølgelig vises! 😀

 7. Lena Ludvigsen

  ååh, lapskaus <3

  Personlig likte jeg ikke kaken:( måtte strø med sukrin gold og litt ekstra kakao over for å få den ned.. liker de egenkomponerte koppekakene best – men kudos til funksjonell mat som tok steget og gjorde det enklere for mange:D

 8. Cecilie Lykke

  Ønsker deg masse lykke til med de spennende tingene som skjer fremover. Det er også morsomt å se tilbake på noen innlegg her inne som er noen år gamle, og se hvor mye bloggen din har vokst. Jeg beundrer deg virkelig, du er en stor inspirasjon 🙂

 9. Julie @ WolfItDown

  For et bra valg, er på din side fullt og helt og gleder meg til mer inspirasjon i tiden som kommer! Du har hatt så mange baller i luften på en gang at det er sikkert kjekt og sette mer fokus på ene siden av det hele, eller? 🙂 Syns iallefall det var koselig og høre 😀 Du bare fortsetter og inspirere! x

 10. Kristine

  @Lena Ludvigsen: Jeg vet ♥
  Jeg synes de var veldig gode jeg da :mrgreen: Enig – flere sunnere alternativer er bra!

  @Cecilie Lykke: Jeg leste faktisk noen innlegg fra 2009 her om dagen selv, veldig rart egentlig. Det har skjedd mye de siste årene på godt og vondt, mest godt da, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Spesielt om jeg får med dere videre, jeg har tross alt fulgt mange av dere like lenge som omvendt 😀

  @Julie @ WolfItDown: Det skal bli veldig godt, det har blitt litt mye enkelte ganger og føler ikke at jeg når over alt. Men nå vet du 😀
  Takk! ♥

 11. Malin

  Åh, men dette har jeg ventet på Kristine 😉 Gratulerer med avgjørelsen og masse lykke til.
  Jeg har troen på deg <3
  Nå gleder jeg meg til å se kjøkkenet ditt, weeee!

 12. Monica

  Tror jeg må bestille meg de mikro kakene snart, ser jo kjempe gode ut 😀 Skulle hatt nytt proteinpulver å, men hva vil du anbefale som er best med vanilje smak?

 13. Rita

  Stå på Kristine! Jeg har lest bloggen din fra begynnelsen, men dette er første gangen jeg legger igjen en kommentar (på tide!). Synes det er flott at du har funnet noe du brenner for, og vil satse på. Ingen tvil om at du er en stor inspirasjon for mange, meg inkludert. Ønsker deg lykke til, og ser frem til flere smarte og gode hverdagstips 🙂

 14. Maria

  EH. Makan til frekkhet, utrolig hva enkelte lirer ut av seg. Vi kvinner må tørre mer og satse mer på egen hånd, og du er et symbol på at det er fullstendig mulig å gjøre suksess som selvstendig næringsdrivende og en inspirasjon for mange jenter som drømmer om å ta det endelige steget. Ønsker deg all lykke til og tviler ikke et sekund på at dette kommer til å gå aldeles strålende 🙂

 15. Kristine

  @Malin: Tusen takk Malin! ♥ 😀
  Fikk tatt noen bilder i dag, så selv om det ikke er heelt ferdig så kommer det noen bilder i morgen 😀

  @Monica: Jeg liker de veldig godt, og man blir faktisk litt mett av de og 😀
  Min favoritt er Nanox Varcil: http://www.x-life.no/search_result?search_in_description=1&keywords=nanox+varcil
  Men Troponin er også god, og litt billigere: http://www.x-life.no/search_result?search_in_description=1&keywords=troponin

  @Rita: Takk – hyggelig med første kommentar 😀
  Koselig å høre, og jeg gleder meg til fortsettelsen med enda litt mer mat og blogg sammen med dere.

  @Maria: Det er ganske utrolig 😐 Jeg håper jeg kan vise, eller kanskje inspirere, andre til å våge å stole på seg selv. Vi er altfor mange jenter som tar valg uten at hjertet er helt med.
  Tusen takk! 😀

 16. Monica

  Takk for svar 🙂 Men har du prøvd Fast-1 som de har på tilbud nå? I såfall hvordan er den i forhold til de andre?

 17. Pantora

  Du er tøff og modig Kristine, jeg er sikker på at du kommer til å klare deg veldig bra, og at du utvilsomt gjør det rette for DEG ved å satse på noe du brenner for og ønske å holde på med! Og du, those who matters don’t mind, and those who mind don’t matter, er det ikke sånn det er (eller burde være!)? 😉

Det er stengt for kommentarer.