Rykende fersk og sunn eplekake

Dette var det siste jeg lagde før kjøkkenet ble revet, det er en eplekake jeg lagde til min favorittnevø sitt bursdagsselskap for et par uker siden.

Eplekake

IMG_0187

Hovedrollen i denne er epler og….

Sunnere kakemiks – elsker denne!

Jeg pleier å dele den opp og lage mindre kaker eller muffinser av gangen, på den måten får jeg mange forskjellige varianter ut av samme miks. Når man lager til et selskap, må man naturlig nok bruke hele pakken.

Rykende fersk og sunn eplekake
Write a review
Print
Ingredients
 1. 4 egg
 2. 2,5 dl melk (eventuelt mandel- kokos- eller soyamelk)
 3. 1 kakemiks
 4. 3-4 ss eplemos
 5. 1-2 epler
 6. Kanel
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Pisk egg og melk, tilsett kakemiks litt etter litt. Hell i en form med bakepapir i bunn, halve røra først. Fordel 3-4 spiseskjeer eplemos i små klatter over hele, legg en rad med epleskiver og kanel over.
Hell i resten av røra, og avslutt med epleskiver og kanel på toppen også.

IMG_0190

Synes den ble ekstra saftig og god med melk istedet for vann som det står på pakka, og ikke minst med eplemos og epleskiver i midten.

IMG_0215

Rykende fersk med vaniljeis til – håper det smaker!

15 kommentarer til “Rykende fersk og sunn eplekake

 1. Hanne Vårengen

  Veldig fan av den kakemixen selv. Pleier å bruke mager vanilje kesam i stedet for oljen, fungerer bra. Har også laget den uten, men da ble den litt tørr. Ser at du har utelatt i oppskriften olje/ evnt kesam, er det en forglemmelse eller vil det si at kaken blir like god uten hvis man erstatter kun med melk?

  Mvh Hanne

 2. Camilla

  Hei!
  Lyst å hjelpe meg å bli kvitt noen kilo til sommeren? 😉
  Har tredemølle. Hjelper det med powerwalk? 😉
  Ha en fin dag!

 3. Veronica

  Ser utrolig godt ut, er veldig fan av å kunne lage god óg sunn mat! Lurer på, hvis jeg skulle brukt mel etc i stedet for kakemiksen, hvor mye av hva bør jeg bruke? Tenker det kanskje blir billigere? 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  Fleire som er stort fan av kakemiksen!
  Eg elsker den, bokstavlig talt. Spesielt til gulrotkake og blåbærmuffins – eplekake har eg enda ikkje prøvd, men det skal prøves det også 🙂 Ser nydelig ut!

 5. Kristine

  @Hanne Vårengen: Nei, den blir like god med kun melk 😀

  @Camilla: Hei! Pris og informasjon om skreddersydd treningsprogram og kostholdsprogram får du ved å sende en mail til program@kriweb.no 🙂

  @Veronica: Da ville jeg ha brukt en blanding av mandelmel og havremel – du må nesten måle deg frem til en passe tykk kakerøre 🙂 Vil du kun bruke det billigste melet og ikke bryr deg om næringsinnhold kan du bruke havremel.

  @Linda Marie Stuhaug: Tror jeg har vært igjennom det meste med den miksen, elsker den 😀 Takk for det!

  @Lovelylillers sunne oppskrifter: Takk! 😀

 6. Elisabeth Vega

  Eplekake er deffinitivt en av mine favoritt kaker! Det er så goooodt 😀 Spesielt med vaniljeisen <3 Gleder meg til å se hvordan kjøkkenet deres blir!!

 7. Pantora

  Hehe, gjetter på at du kun har en nevø? 😆
  Takk for eplekaketips. Ekstra fristende når den lages i en sånn søt form! Jeg klarer ikke bestemme meg om jeg liker eplekake eller ikke, det er noe med de varme eplene som bare er snodig… men jeg tror nesten jeg må prøve meg på denne!

 8. Lene

  Har ikke sukrin gold, men sukrinmelis og vanlig sukrin. Hvordan er dette å strø oppå i stedet for gold? Får ikke tak i sukrin gold her heller 🙁

Det er stengt for kommentarer.