Med laks i hovedrollen

Hei dere!

Jeg har samlet 6 av mine favoritter med laks, håper det gir inspirasjon til en nydelig middag – kanskje dagens?

1. Laks med sennepssirup og hasselnøtter

IMG_0047

Slik gjør du: Sett ovnen på 200 grader. Fordel småpoteter i en ildfast form med litt olje, hvitløkskrydder, urtesalt og pepper – og inn i ovnen ca 30 min.
I en annen ildfast form legger du 3-4 laksefileter ved siden av hverandre og smør over sennepssirup: 2 ts søtsterk sennep, 2 ts grov sennep og 1 ts yaconsirup (eller honning) blandet sammen.
Hakk (ca 30 g) hasselnøtter og ha over til slutt, inn i ovnen i ca 20 min.
Serveres med en klatt kesam og fersk basilikum.

2. Salat med røkelaks og guacamole

IMG_0058

Du trenger: Salat, spinatblader, cherrytomater, agurk, mais, løk og paprika. Over har jeg 150 g røkelaks, og guacamole laget av en avokado most med saften av en halv lime og en klype salt.
+ noen klatter med søtsterk sennep, som sagt før passer det perfekt til fugl og fisk.

3. Laks med squashgetti og epletzatziki

IMG_9842

Du trenger: (én porsjon)
2 laksefileter
1/3 squash
1/2 eple
1/2 boks mager kesam
1-2 ts karri
Salt og pepper

Legg laksefileter i en ildfast form og bak i ovnen på 200 grader i 15 min.
Skjær squash og eple i mindre terninger og rør i mager kesam og krydder.

4. Lakseform med sennepskrem

IMG_9973

Du trenger:
Laks
Rødløk
Vårløk
Sopp
Paprika
Squash
Tacokrydder
Mager kesam
Søtsterk sennep

Grovhakk grønnsaker, krydre med tacokrydder og ha det i en ildfast form, sett i ovnen på 200 grader i 10 min. Ta ut formen og tilsett laks skåret i terninger, inn i ovnen igjen i 15 min.

Bland 3-4 ss kesam med 1 ss søtsterk sennep og ha til.

5. Salat med laks, pecannøtter, tranebær og sennepskrem

IMG_9435

Salaten består av:

Ovnsbakt laks
Spinatblader
Store, hvite bønner
Vårløk
Tørket tranebær (kan byttes ut med rosiner)
Pekannøtter (kan byttes ut med andre nøtter)
Sennepskrem (philadelphia+sennep)
Gressløk
Salt & pepper

6. Hvit pizza med røkelaks

11_hvitpizza_p6a7312_dg_96018
Foto: Margrethe Myhrer

Pizzabunn (ca-målinger)
3-4 eggehvitter (spar plommene til noe annet som f.eks majones eller vaniljekrem)
3 ss mandelmel
3 ss sesam-mel
1/2 glass melk
1/2 hvitløksfedd

Pisk alt sammen, form til en runding på et smurt bakepapir, stek i ovnen på 200 grader i 15 min.

Fyll:
Mozzarellaost
Philadelphiaost
Røkelaks
Dill

Smør bunnen med philadelphiaost og ha over mozzarellaost, inn i ovnen ca 10 min til det er smeltet. Deretter har du på røkelaks og kun et par minutter til i ovnen – den skal nemlig bare bli varmrøkt. Et dryss dill over setter en ekstra god spiss på den.

Denne oppskriften finner du i boka Sunnere & sterkere – måtte jo ha med en godbit herfra også.

Håper dere får en super fredag videre!

13 tanker om “Med laks i hovedrollen

  1. avatarHenning

    Myyyye digg! Å så lettvint det såg ut å lage.

    Oppskrift nr3, salt og pepper på laksen da, eller i støffingen ?

  2. avatarMonica

    Da ble det oppskrift nr.1 idag…for n’te gang. ❤️ Komboen!!!
    Ha en god helg!

  3. avatarCecilie

    Supermasse gode lakseretter! men har et lite ønske\forslag.. Ser veldig mye sunne middager og desserter på bloggen, men kan du skrive ett innlegg med hva du liker best å ha til frokost? kreative frokoster?:-)

  4. avatarEveline

    Åh, så gøy med litt ny insirasjon til hvordan man kan lage laks. Spiser det ganske ofte, men har litt lett for å bli den samme tilbredningen hver gang, men nå skal jeg leke meg 🙂

  5. avatarChristina

    Jeg tror jeg må teste ut sennep og laks, selv om jeg egentlig ikke liker sennep 😆 Det kan riktignok være godt som smakstilsetter, kanskje sennepskrem er tingen å prøve? Du inspirerer!

    Ha en fin helg Kristine 😀

  6. avatarSiri

    åååååååååhåå 🙂 detta skal testes med (kanskje nåkken endringe) siden denna jenta e på diett 😀 hurra for ny inspriasjon til LAKSEMIDDAGA 🙂 love it

  7. avatarLinda Marie Stuhaug

    Laks er min absolutt favorittråvare – og her var det spennande kombinsjoner eg aldri har prøvd eller tenkt på før! Da tenker eg spesielt på førstnevnte med nøtter – mmm 🙂 Eg er ikkje så glad i sennep da – blir smaken veldig dominerende på laksen? 😉
    Ha en fin Lørdagskveld 😀

  8. avatarStine

    Har lyst å prøve å lage sennepskrem, hvilken type søtsterk sennep anbefaler du? 🙂

  9. avatarKristine

    @Henning: Jeg bruker litt på begge jeg 😀

    @Iselin Larsen: Ja, det er så godt 😀

    @Lovelylillers sunne oppskrifter: Enig, agurksalat er en deilig klassiker 😀

    @Monica: Digg! Håper du hadde en fin helg ♥

    @Cecilie: Hovedgrunnen til at det er middager, desserter og kveldsmat her er fordi jeg jobber fulltid i en annen jobb 🙂 Jeg har med andre ord ikke mulighet til å lage, ta bilder og ordne med frokoster – men det vil jeg få bedre tid til fra våren og utover, så lover at det kommer 😉

    @Eveline: Godt å høre, laks er så godt i alle slags varianter 😀

    @Ida: Det må du gjøre! 😀

    @Julie @ WolfItDown: Nice! 😎 Håper du hadde en bra helg! 😀

    @Christina: Da tror jeg sennepskrem er en fin jomfrusmak for deg 😆 Men det må være den søtsterke typen, den er best.
    Takk ♥

    @Siri: Dette er snadder for de både på og av diett. Håper det smaker! 😀

    @Linda Marie Stuhaug: Nøttepanert fisk er nydelig!
    Jeg er ikke superfan av vanlig sennep, men den søtsterke typen synes jeg er helt super til laks – prøv med en bittelite tynt lag 😀

    @Stine: Jeg kjøper det første og beste jeg finner i butikken, som regel har de bare én type 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *