Quorn masala og glute bridge

Inneholder sponsorlinker

Dagens kjøttfrie rett inneholder det fiber- og proteinrike sopp-produktet quorn, det får du kjøpt i større matbutikker – de ligger som oftest i frysedisk/fryseskap.

Quorn masala og brokkolipuré

IMG_0023

Denne retten ble til da jeg måtte tømme kjøleskap og kjøkkenskap før kjøkkenet ble revet, for jeg er jo uten kjøkken nå – i tilfelle jeg ikke har fått nevnt (les: klaget over) det mange nok ganger.

Du trenger: (1 porsjon)
3 quornfileter
1 boks hakkede tomater
2-3 ts garam masala (egen krydderblanding i butikken)
1/2 løk
1 hvitløksfedd
1 brokkolibunt
2 ss buljongpulver
Smak til med salt og pepper

♦ Skjær quornfileter i terninger og ha i en stekepanne med hakkede tomater, finhakket løk og hvitløk, og krydder. La det putre under lokk i 7-8 minutter.

♦ Skjær brokkoli i mindre biter og kok til mør (2-3 minutter), tilsett buljongpulver i noe av kokevannet og mos sammen med en stavmikser.

IMG_0024

Det som mangler i min masala, som jeg ikke hadde tilgjengelig, er et par skjeer med kesam, yoghurt naturell eller crème fraîche rørt inn like før servering – dere må dere huske!

Ellers dro jeg på trening i dag full av motivasjon og et smil som nesten gikk helt rundt – herlig med slike dager.

Dagens økt:

Nedtrekk

Glute bridge med strikk (og vektstang)

Liggende sidehev

Tricepspress over hodet

Kabelroing

Cable pullover

Beinpress

Sittende lårcurl

Benspark

Jeg testet glute bridge med strikk rundt bena for første gang i dag, og det svei godt. Jeg liker å kjøre den vanlig også, men nå fikk jeg ekstra god kontakt med sidene av gluteus og lår. Anbefaler dere å prøve slik at dere kjenner forskjellen på aktiveringen – det samme gjelder for øvrig glute bridge med og uten stepkasse.

Uansett – det viktigste er å kjøre på med vekter som lar deg knipe og holde et par sekunder på toppen, tyngre er ikke nødvendigvis bedre her.

IMG_0141

Tights   //   Topp  (begge fra Reebok)

Håper dere har en super dag!

13 kommentarer til “Quorn masala og glute bridge

 1. Anette

  Hei Kristine! Likte veldig godt at du tok med bilder av styrkeøvelsene! Jeg ble inspirert! 🙂 Ha en god kveld! 🙂

 2. Julie @ WolfItDown

  Halla!
  Se på den du, ser ganske så godt ut gitt! Var det «barbecue» kylling filetene du brukte her, eller vanlige?
  Har selv laget noen merkelige måltider og snacks kombinasjoner i det siste, men de var dessverre ikke bloggbar, haha 😛 God mandag frøken! x

 3. Åse

  Så stas med bilder av øvelsene! da slipper man (les: jeg) å google dem for å se hva som skjuler seg bak navnene man ikke kan 💡 🙂

 4. frk k

  liker veeeeeeldig godt at du tar bilde av øvelsen 🙂 At ikke andre har tenkt på det 🙂 fotsett med det vær så snill 🙂 😉

 5. Pantora

  Tenker du dette er en middag? Det virker litt kjedelig med bare quornen (og mosen, men den har vel ikke så mye tyggemotstand). Noen ganger har du karbohydrater (altså typiske karbs som feks potet), men som oftest ikke, hva avgjør om du har det til eller ikke? Prøver du styre unna, eller er du bare ikke så glad i det? Merkelig spørsmål kanskje, hehe, jeg er bare litt nysgjerrig :mrgreen:

 6. Kristine

  @Pantora: De velger man helt selv, kommer an på hvor mange måltider man har spist før og etter – man blir i hvert fall pass mett av 3 fileter synes jeg. Tilsett gjerne det du måtte ønske for å få det mindre kjedelig 🙂
  Jeg spiser karbohydrater hver dag, men som oftest blir det i måltidet etter trening/jobb eller som kveldsmat. Om det blir i middagen kommer helt an på hva jeg skal spise den dagen og hva jeg føler passer til, vil ikke ha poteter hver dag 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *