Fastelavnsboller med rosa ostekrem

Som dere kanskje ser av bildene kommer jeg drassende med en fire år gammel oppskrift. Det var en gang i tiden at disse var de eneste av sin (sære) sort, men tidene har virkelig forandret seg – moro.
Jeg skulle gjerne ha bakt noen nye i år, men det er som sagt litt vanskelig uten kjøkken.

Disse fikk sin hedersplass i den første boka mi, her har dere de igjen i en noe modifisert utgave;

Fastelavnsboller med rosa ostekrem

boller

Oppskrift (3 små boller):
2 egg
50-60 g mandelmel (eller havremel)
30 g fiberfin (eller havremel)
1 dl mager kesam
1 ts xanthan gum (eller mer tørrvare)
40 g sukrin gold
1 ts bakepulver
1-2 ts kardemomme

Pisk et helt egg + en eggeplomme (skill det ene egget) med kesam og sukrin gold, bland deretter inn det tørre. La det gjerne stå og svelle i et par minutter.
Stivpisk eggehviten som er til overs og vend forsiktig inn til slutt, form boller (gjerne i muffinsformer hvis deigen er litt løs) på et bakepapir. Inn i ovnen på 200 grader i ca 15 min.

boller

Fyllet er enkelt og greit lett philadelphiaost blandet med stevia vanilje og litt rød konditorfarge. Med et dryss sukrinmelis på toppen.

boller

De kan selvfølgelig ikke sammenlignes med vanlige boller, så takk for all del ikke nei om en rykende fersk gjærbolle byr seg frem.

Disse proteinbollene er om ikke annet veldig gode dagen etter ekte fastelavnsboller, når man er sugen på noe søtt og sunt :grin:

Kommer innom med middag til dere senere!

9 kommentarer til “Fastelavnsboller med rosa ostekrem

 1. Lise

  Åå så hærlig! Satt meg ned med frokosten og skulle lete opp en slik oppskrift, heldigvis at jeg klikket innom deg først! Nå skal det lages, vanlige til mannen og spesialen til meg selv siden magen sier neitakk til hvetemel og gjær 😉

  Ha en flott søndag 😀

 2. Mia

  Hei Kristine 🙂 Kan man bruke kakemiksen fra funksjonell mat i bolledeigen? Har du noe erfaring med det?

  God søndag til deg 🙂

 3. Julie @ WolfItDown

  Mmmm! God fastelavn! Du får skyndte deg til noen i familien som har bakt og fange en real bolle, god unskyldning at kjøkkenet er til oppussing 😉
  Her ble det hjemmelagde rundstykker istedenfor, men kan hende jeg mekker sammen noen senere, er jo så glad i tradisjoner 😀 x

 4. Kristine

  @Lise: Takk! Håper de falt i smak, og at søndag har vært super hittil 😀

  @Mia: Tja, det vil jeg tro 😀 Da slipper du å bruke søtning i tillegg.

  @Lovelylillers sunne oppskrifter: Slår ikke en ekte gjærbolle, men fortsatt søtt og godt. Takk! 😀

  @Julie @ WolfItDown: Jeg har spist kokosboller i dag da 😎
  Jeg hadde tatt varme, ferske rundstykker og jeg altså. Ha en super søndag videre!

  @Thomas: Det hørtes nydelig ut 😀

 5. Benedicte

  Suuuuuuuuper gode fastelavensboller Kristine 🙂 Men jeg lurte på en ting. Jeg lagde disse bollene i dag og de så nydelig ut i ovnen og hevet seg kjempe fint , men når jeg tok de ut av ovnen falt de ned. Er det noe jeg har gjort feil eller gjør de det ? Skulle de kanskje stå litt lengre ? Mine måtte stå over 15 min , men de så ferdig ut. Men de var kjempe gode 🙂 Bloggen din og bøkene dine er bare helg fantastiske 🙂

 6. Kristine

  @Ida: Nam, det hørtes godt ut 😀

  @Benedicte: Neida, de faller litt ned etter steketid fordi det ikke er gjær i dem 😀 Du kunne eventuelt ha brukt mer bakepulver om du virkelig ville at de skulle være høyere, men da kan det være at du smaker det.
  Tusen takk ♥

Det er stengt for kommentarer.