Baconsurret steinbit med potetmos og aspargesbønner

Jeg har blitt så «fin» på det, nå kjøper jeg alltid fersk fisk. Mye av grunnen til det er at jeg slipper å beregne tid til opptining, men også fordi det smaker så mye bedre.

Det var tomt for torsk, så da jeg fikk høre at steinbit (nesten) var bedre gikk jeg for denne – og jeg ble ikke skuffet. Takk for tips!

Baconsurret steinbit med potetmos og aspargesbønner

IMG_0173

IMG_0177

 

Baconsurret steinbit med potetmos og aspargesbønner
Porsjoner : 2
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 400 g steinbit (eller annen hvit fisk)
  2. 1/2 pakke bacon
  3. 3-4 poteter (eller søtpotet)
  4. En skvett melk
  5. Salt og pepper
  6. En pakke aspargesbønner
  7. 4-5 cherrytomater
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
♦ Jeg startet med å skjære av det tykke, sleipe skinnet på det ene siden. Surr et par baconskiver rundt/legg oppå og stek i panne på middels varme til gjennomstekt.
Baconet jeg bruker er for øvrig engelsk filetbacon.

♦ Vask og skjær poteter i fire, kok i 20-25 min til møre. Mos med en stavmikser sammen med litt melk, smak til med salt og pepper til slutt.

♦ Stek aspargesbønner i panne de siste to minuttene sammen med fisken.

IMG_0176

Steinbit har på mange måter en litt rikere, mer kjøttaktig smak enn torsk. Utrolig godt!

Helt til slutt må jeg bare si at forrige innlegg var helt supert, eller det vil si tilbakemeldingene deres. Dette må jeg gjøre oftere!

Ikke bare blir jeg oppriktig rørt og glad over hvordan dere oppfatter både meg og bloggen, men jeg blir så ivrig og glad over hva dere savner eller vil se mer av – vi tenker ganske likt!
Jeg skriver ned absolutt alle idéer og tips så blekket spruter, og uten å røpe for mye ser jeg at vi er ganske enige om fremtiden og utviklingen videre. Gleder meg til nytt kjøkken er på plass.

Så, keep ’em coming!

IMG_0080-horz

Dere gleder også kattehjertet mitt når dere spør etter Todd, og jeg er helt enig – det er lenge siden.
Nå er han imidlertid på ferie hos sin mormor, oppussing og bråk er ikke noe for en sart pus. Men, om et par uker skal jeg få til en fin shoot med han.

Over ser dere den nye Reebok-tightsen forresten, skikkelig «kamuflasje» når du trener.

Og vet dere hva jeg gjorde for første gang i dag? Kjøpte meg mikrobølgeovn – hoi!

Ha en super onsdag videre :grin:

10 tanker om “Baconsurret steinbit med potetmos og aspargesbønner

  1. avatarRagnhild

    Åssen str. har du i reebok-tightsen? Stod på siden til x-life at den var stor i str. så jeg ble litt i tvil på hva jeg skulle ta.. :/

  2. avatarLena Ludvigsen

    håh, da blir det mye lettere å lage kjappe kakedesserter:-D

    Har så lyst å teste steinbit – men har enda ikke fått meg til å kjøpe det.. Har funnet ut at jeg er mindre glad i torsk .. (unntaket er kokt naturell med potet, kokte gulrøtter og smeltet smør <3) og mer glad i fet fisk som kveite og laks:P
    Fins det måter å forklare smaken kontra torsk, eller må jeg bare kjøpte og teste?:P

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lovelylillers sunne oppskrifter: Han kommer til å måtte bruke laang tid for å sjekke ut og godkjenne tenker jeg. Ja, du er jo rett ved godbitene! Bacon, mm 😎

    @Ragnhild: Jeg har str S og synes den var veldig behagelig – men jeg var heller ikke ute etter en veldig stram tights, da bruker jeg anti-shake eller kompresjon 🙂

    @Lena Ludvigsen: Ja, ikke sant! Og ikke minst har jeg muligheten til å spise lunken mat nå uten kjøkken 😀
    Fete fisker har mye mer smak, så de fleste vil nok like det best. Steinbit er mager, men allikevel saftigere i kjøttet på en måte. Fortsatt lite smak, så litt godt tilbehør må til 😎

    @Iselin Larsen: Ja! Så kan du mimre litt og 😀 Jeg synes alltid det er koselig å lage meg mat jeg ikke har spist på mange år, med en litt annen vri.

  4. avatarJulie @ WolfItDown

    Hei hei!
    Gratulerer med mikrobølgovn! Er dette grunnet mangel på kjøkken i tiden som kommer mon tro? Vår familie var skikkelig treig med og få mikrobølgovn faktisk, men det er veldig praktisk og ha når man har godsaker i frysen 😀
    Steinbit har jeg hatt en gang selv og det var fantastisk godt! Mye mektigere enn vanlig hvit fisk på en måte 🙂 Det så utrolig godt ut!
    Ellers så håper jeg du ikke stresser for mye med kjøkkenet, det kommer til og gå helt supert! Finfin ny tights også forresten 🙂 xx

  5. avatarKookBook NEED

    hvordan kan jeg øke vinner sjangsen for å få din bok hjem til meg?
    har virklig lyst på den, ikke bare fordi jeg har «lyst», men fordi jeg er en fattig student og min livssituasjon gjør at jeg faktisk TRENGER denne boken for å oppretttholde motivasjon og ivareta en godt og NOK matinntak iløpet av en hektisk studiehverdag.
    låner nå din bok fra biblioteket ++

  6. avatarKristine

    @Julie @ WolfItDown: Heisann!
    Jo, takk! :mrgreen: Ja, mangel på kjøkken har ført til at jeg trenger mikrobølgeovn – det er jo litt godt med varm mat til middag. Og kanskje en mikrokake eller to 😎
    Jeg stresser heldigvis mindre nå midt oppi det enn jeg gjorde før vi satte igang. Takk!

  7. avatarMalene

    Planer om å prøve denne i helga, dog med torsk! Gleder meg! :mrgreen: prøvde den urtefylte kyllingen og dæven den var god! Falt i smak hos 3 generasjoner: meg, mamma og mormor! 😀 Pappa er endelig begynt å bli litt mer positiv til sunn mat, så her skal bloggen din(og boka di, nr 1) brukes flittig fremover! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *