Solskinnsvitamin og cookies

Jeg er fortsatt flink som husker å ta ett eneste kosttilskudd hver eneste dag, og det er solskinnsdråpene. Hver eneste dag i måneder med R i holder deg sunn og frisk.

Ok, så sitter jeg her med en begynnende ørebetennelse, men jeg er helt sikker på at jeg klarer å riste det av meg fortere enn da jeg var barn.

I tillegg er det viktig å spise fet fisk, her er en middag gjort på bare 15 minutter;

Laks med squash- og epleraita

IMG_9845

Du trenger (én porsjon):
2 laksefileter
1/3 squash
1/2 eple
1/2 boks mager kesam
1-2 ts karri
Salt og pepper

Legg laksefileter i en ildfast form og bak i ovnen på 200 grader i 15 min.
Skjær squash og eple i mindre terninger og rør i mager kesam og krydder.

IMG_9842

Så enkelt kan det altså gjøres!

Noen som har lyst på dessert i dag og?
Her er noen godbiter som kan minne om kanelkjeksene du finner i første boka mi – Sunn & sterk.

2

Oatmeal cookies

1

Oppskrift:
80 g smør (romtemperert)
80 g sukrin gold
6-7 dråper stevia vanilje
1 stort egg
60 g havremel (knust havregryn)
25 g vaniljeprotein
1 ts bakepulver
1 ts kanel
40 g mørk sjokolade (hakket)

Visp smør, sukrin gold og stevia «hvitt», tilsett deretter egget, og til slutt tørrvarene litt etter litt. Hakk sjokoladen i mindre biter og ha i røren.
Form runde, litt flate klatter på et bakepapir – jeg fikk 8 stk. Bak i ovnen på 180 grader i 12-15 min.

3

I underkant av 100 sunne kcal per stk.

4

Jeg hadde store planer om en beinøkt i dag, men jeg og mitt stakkars øre blir pent nødt til å ta det med ro på sofaen. Prøve å tvinge til meg litt kos fra Todd og kanskje.

Håper dere er friske og raske!

23 kommentarer til “Solskinnsvitamin og cookies

 1. Mari Aurora

  NAM, det så digg ut 🙂
  Jeg har fått helt dilla på lefse-oppskrifta di. Jeg bruker den som brødskiver, lompe, pizzabunn, snacks, rullekake osv. Fantastisk anvendbar!

  God bedring 🙂

 2. Maren

  Dette er i skrivende stund i ferd med å bli dagens middagsinspirasjon, bare med kylling i stedet for fisk, og litt ovnsbakte grønnsaker til 🙂

 3. Ingunn

  Så fantastisk godt ut!

  Jeg har lenge ønsket meg bøkene dine, og nå åpnet jeg nettopp bursdagspakke sendt i posten fra bestevenninna mi hjemmefra med den første boken. Leste alle artiklene nesten med en gang, og de var nesten minst like mye verdt som oppskriftene. Sakene du belyser er virkelig med på å inspirere, samtidig som de er med på å gi et sunnere selvbilde. Fulgt bloggen din i ett års tid daglig, så er veldig takknemlig overfor de ordene du har skrevet både her, og i den boken som nå er ferdiglest (ops). Du når frem til veldig mange, og er med på å skape psykisk sunnhet i form av ord og fysisk sunnhet i form av treningsmotivasjon og mat. Så tusen takk til deg – du er gull verdt!

  (PS: den karamelliserte, ovnsbakte pannekaken din vil jeg anta blir første jeg kommer til å prøve i fra boken, den så helt magisk ut!)

 4. Kristine

  @Mari Aurora: Jeg har selv vært der 😆 Veldig anvendelig ja, godt å høre at du liker den.
  Tusen takk!

  @Maren: Så deilig, håper det smaker! 😀

  @Ingunn: Tusen takk ♥ Det er så utrolig hyggelig for meg å høre, og det er folk som deg som er gull verdt for meg.
  Håper maten (karamellpannekaken) faller i smak 😀

  @Hanne: Tusen takk!
  (Been there, done that)

 5. Julie @ WolfItDown

  Nam! Masse godt som hjelper immunforsvaret og hjelper kroppen og leges 🙂 God bedring! Selv sitter jeg her, så grusomt forkjølet, og har tatt to dager uten så mye mosjon, sukk. Men i morgen skal jeg spille badminton igjen, og om jeg i form blir det løping til helgen, tjohei! 😀 x

 6. Hanne Petrine

  Gjett om disse skal lages i helga! :)) investerte endelig i boka men har bare fått testa ut lefsa enda. Den ble med i nistepakka på jobb dagen etterpå. Mmm 🙂
  Tusen takk for at du er deg og tar deg tid til å svare både her og på Facebook 🙂

 7. Stig

  Heihei 🙂

  Fin blogg du har! Jeg lurte på om du kan si noe om kokosmelk og kolesterol? Klarer ikke og bli riktig klok på når jeg leser om det. Liker veldig godt og lage/spise sjokoladekremen din med kokosmelk.

  Mvh. Stig

 8. Karin

  Såg veldig god ut dei sjokolade kjeksene eller ka det kan vera ,som er bilde av heilt heilt øverst på bloggen. Har du nåke oppskrift ? 🙂

 9. Karin

  Lure og på det desserthefte du skrive om fleire plasser, er det nåke so høre me dei bøkena eller er det nåke anner?

 10. Kristine

  @Sukkerfrie oppskrifter hos Lovelyliller.com: Takk for det ♥ 😀

  @Julie @ WolfItDown: God bedring til deg og, håper du får en god økt i dag! 😀

  @Hanne Petrine: Takk for at du kjøpte boka, og tusen takk for hyggelige ord – skulle bare mangle at jeg svarer dere ♥

  @Stig: Hei! Takk!
  Jeg har hørt at fettsyrer i kokos er gunstig for kroppen, så jeg vil anta at det ikke påvirker kolesterolet i negativ grad – mer enn det vet jeg ikke dessverre 🙂
  Tror man er safe om man går etter den gode regelen «alt med måte».

  @Karin: Det er proteincookies – oppskrift her: http://www.kriweb.no/2014/01/05/in-the-cookies-of-life-sisters-are-the-chocolate-chips/
  Jeg solgte desserthefter før jeg skrev bøker, man kan fortsatt få tak i ett av de her:
  http://www.x-life.no/products/kristines-sunne-fristelser-vol2

  @Helene: Du kan jo spille videre på disse banoffee muffinsene mine:
  http://www.kriweb.no/2013/10/04/banoffee-muffins/
  😀
  Ha en strålende onsdag!

 11. Linda Marie Stuhaug

  Stor tommel opp for variasjon til laksemiddager! Eg elsker laks, spiser det mange ganger i uka – og det er så godt 🙂 Har du prøvd med en dæsj soyasaus over før du steiker den? Det gir en nydelig smak når den er ferdigstekt!

 12. Nina

  Hei Kristine, du er som alltid en superinspirasjon 🙂 Lurer på en ting, sikkert litt teit men jeg er så dårlig til å bake. Bruker du over / under varme eller varmluft? Haha… Jeg får aldri til en eneste kake… 😀 Takk for svar 🙂

 13. Kristine

  @Linda Marie Stuhaug: Jeg og, laks (og ørret) er favoritter her hjemme!
  Morsomt at du nevnte soyasaus, for neste laksemiddag som kommer på bloggen er en versjon med soyasaus over – riktignok etter steketid 😀

  @SweetCandyDreamer: Takk! Det gjør jeg og, og epleraita var utrolig godt til 😀

  @Nina: Hei! Ingen spørsmål er teite! Jeg bruker over/under-varme (tror jeg) – symbolet med to streker. Kan det være annerledes proteinpulver, at du sliter med stivpisking av eggehviter, eller er det uansett hva du prøver?

 14. Helene

  Hei Kristine! 🙂
  Jeg testet ut oppskriften til havrecookisene, men når de hadde stått i oven et par min, så fløt de utover og ble til suppe nærmest! :/ Vet du hva som kan ha gått feil her?

 15. Nina

  Takk for svar! Jeg stivpisker eggevittene til jeg kan snu bollen på hodet 😀 Bruker Whey proteinpulver så det kan jo være at det endrer litt på steketid eller lignende. Nå er det lenge side jeg har dristet meg til å bake noe, men skal teste disse cookiene i morgen tenker jeg med over under varme. Mine cookies blir også helt paddeflate, selv og de er ganske runde og gode i det jeg putter de inn i ovnen. har laget dine chocolate chip cookies før – smaken var denne gangen supergod, men utseendet not so much 🙂 Kan det ha å gjøre med noe spesielt mon tro? Takk igjen 🙂

 16. Kristine

  @Helene: Hei! Hm, vanskelig å si. Brukte du smør eller margarin? Det kan være en idé å ha deigen litt kjølig før du former cookies og steker i ovnen.

  @Karin: De skal ikke bli så veldig seige. Ble de gode da?

  @Nina: Så merkelig.. jeg vet ikke helt, du kan jo i verste fall ha dem oppi muffinsformer slik at de ikke flyter så mye utover. Eventuelt kan det være en idé å sette deigen i kjøleskapet og la den stivne helt før du former til cookies og baker i ovnen.

 17. Ane

  Hei 🙂

  Jeg har bare et lite spørsmål. Jeg studerer i utlandet og har kun tatt med meg utvalgte varer fra Norge. Jeg glemte å ta med sukrin gold, men jeg har både -vanlig og sukrinmelis. Jeg har kjempe lyst til å prøve meg på flere av oppskriftene dine som inneholder sukrin gold. Er det mulig å bruke noen av de andre søtningene i stedet for, og evt. hvor mye skal jeg bruke da? Har prøvd å søke litt rundt, men jeg ble dessverre ikke så mye klokere.

  Takk for all inspirasjon du gir meg!

 18. Kristine

  @Ane: Det kommer litt an på hva du skal lage egentlig. Som regel pleier sukrin å fungere fint som strøsukker over kalde ting eller grøt o.l., mens sukrinmelis egner seg i bakst. Det har imidlertid litt «isende» effekt så om du ikke liker det kan du godt bruke littegrann mindre.

Det er stengt for kommentarer.