Rosinboller og treningsbager

Inneholder sponsorlinker

Ja, eller proteinboller med tørkede tranebær. Man kan lett se at disse ikke ligner på de ekte gjærbombene man finner i butikken, men de ble like fullt søte og gode.
Passende på en regnfull bakesøndag?

Rosinboller

IMG_9875

Jeg gravde frem en fire år gammel bolleoppskrift, da lagde jeg nemlig boller til Fetetirsdag som den gang havnet på 16.februar. Med noen små endringer kom jeg frem til denne:

Rosinboller og treningsbager
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 egg
 2. 1 eggehvite
 3. 1 dl mager kesam
 4. 25 g mandelmel
 5. 25 g kokosmel
 6. 1/2 ts jbk-mel eller xanthan gum (for at de ikke skal smuldre så mye)
 7. 1 ts bakepulver
 8. 40 g sukrin gold
 9. 1 ts kardemomme
 10. En håndfull tranebær (eller rosiner)
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Pisk et helt egg sammen med kesam og sukrin gold. Tilsett det tørre litt etter litt til du får en tykk røre – blir den altfor tykk så tilsett mer kesam, eventuelt melk. Ha i tranebær eller rosiner.

Stivpisk eggehvite til du kan snu bollen på hodet, vend inn i røra til den blir luftig. Form runde topper på et bakepapir og stek i ovnen på 180 grader i 25-30 min.

IMG_9876

De får kanskje ikke det fineste utseendet, men smaken er utrolig god. Jeg spiste de med smør, gulost og jordbærsyltetøy.

IMG_9881

Over til noe litt annet, nemlig treningsbager.
Jeg brukte faktisk en pose til å ha sko og klær i en gang i tiden, og når jeg først skaffet meg en bag brukte jeg den lenge. Uten å tenke over at den kanskje skulle ha vært vasket, luftet eller byttet ut.

X-life selger bager og sekker i alle priskategorier, her har du fire eksempler;

1.

Better Bodies bag – kr 129
66160_Better_Bodies_BB_String_bag_1

2.

X-life sekk – kr 399
23177_X-life_X-life_Sekk_1

3.

Röhnisch bag – kr 449
62630_Rohnisch_Sport_Nylon_Bag_2
(Jeg har denne, i grå)

4.

Better Bodies bag – kr 849
70088_Better_Bodies_BB_Duffel_Bag_1

For noen år siden leste jeg en artikkel om sopp, salmonella og kjøttetende bakterier i treningsbager, og siden den gang er jeg ganske nøye med å lufte, vaske og til slutt bytte til en ny.

Innrøm at det frister litt å vaske eller bytte ut treningsbagen sin nå?

God søndag godtfolk!

20 kommentarer til “Rosinboller og treningsbager

 1. Hanne

  Blæææææ! Takk for den 😆
  Neida, jeg har faktisk tenkt på å bytte bag lenge. Min gamle, gode avgikk med døden for lenge siden, og ble erstattet med en reklamebag jeg fikk på treningssenteret. Den duger, men er riktignok revnet innvendig, så det er nok på tide med noe nytt! Den Better bodies-«posen» var forresten kjempesmart, det er veeeldig greit med en slik de gangene man bare trenger å ha med skobytte 🙂

  Bollene ser kjempegode ut. Så koselig med bakesøndag 😀

 2. Linda Marie Stuhaug

  Nystekte boller med forskjellig pålegg er noke av det beste eg får! Disse både ser og høres nydelige ut, hadde eg berre hatt fri idag så skulle eg slått til på flekken 😉 Ha en nydelig Søndag Kristine!

 3. Kristine

  @Hanne: 😆 Og treningsmattene som alle bruker på treningssentre (inkludert meg) er enda verre!
  Synes også den så smart ut til å ha skoene oppi, nå bruker jeg bare en pose som jeg har oppi bagen.
  Takk for det! Søndag er en deilig dag 😀

  @Linda Marie Stuhaug: Jeg vet, bare å ha litt smør på mens de enda er lune – nam! 😀
  Takk i like måte!

  @Linn: @Linn: @Linn: To store 😀

 4. Andrea

  Mmm, denne oppskriften kunne ikke passet bedre! Satt for et par dager siden og hadde skikkelig lyst på boller.. Gleder meg til å teste ut oppskrifta 😀
  Ellers kunne jeg ønske jeg var hjemme nå, og ikke på jobb – da hadde treningsbaggen gått i vaskemaskinen i dette sekund! Treningsmattene på senteret vasker jeg over i blant, blir ganske brunt på papiret da ja.. Ha en kjempefin søndag videre! 🙂

 5. Lena Ludvigsen

  Så herlig.:-D Tenkte å få lagd skolebollene dine en dag butikkene er åpne og jeg får tak i nytt mandelmel – de er en soleklar favoritt!

  Disse fikk jeg veldig lyst å lage idag da.. Får prøve med toro glutenfri melblanding istedet (Y)

  Ha en fin søndag herlige:-)

 6. Fantasia

  Ja, jeg innrømmer at det er fristende med ny bag og snart skjer det. *Lønn først* 😛 🙂
  Kos deg videre på denne triste søndagen og været har skylda!

 7. Synnøve

  De så kjempe gode ut! Kanskje jeg må prøve de ut i dag 🙂 Men tror det går an å bruke fiberhusk i stedet for jbk-mel/xanthan gum?

 8. Ylva

  I oppskriften står det 2 egg + en eggehvite! Du skriver at man skal piske sammen det ene egget, og lager du stivpisket eggehvite av kun en eggehvite? Hva bruker du da egg nr. 2 til? Skjønte ikke helt oppskriften jeg :p

 9. Kristine

  @Andrea: Håper du liker de! 😀
  Haha, det er ganske ekkelt når man begynner å tenke over hvor møkkete enkelte ting på – men greit med det man får gjort noe med. Ha en super søndag!

  @Lena Ludvigsen: Så hyggelig! Ja, det funker sikkert bra 😀
  Takk i like måte!

  @Fantasia: 😉 😀
  Takk i like måte, godt det er så koselig å være inne!

  @Synnøve: Jeg har aldri brukt fiberhusk, har hørt at det gjør bakst litt «slimete» – men om det funker likt som xanthan gum (bindeevne) så kan du bruke det ja 🙂

  @Ylva: En liten glipp, mente 2 egg (et helt + en hvite) i hele oppskriften – har rettet opp nå 😀

 10. Silje

  Naam! Du inspirerer til de grader med alle oppskriftene dine 🙂

  Lurt på Hvor mange ganger i uken du trener og hvor lange øktene er ca? 🙂

  Håper du har hatt en nydelig helg, vakre 🙂

 11. Mary-Anne Harring

  Hei….jeg har lagd bollene idag og jeg tok fiberhusk da jeg ikke (visste hva) eller hadde xanthan gum. jeg fikk 8 små boller men lager vel 4 store neste gang,,,,for de gikk jo fortere enn Petter Northug og co!! Borte vekk i magen til meg og min mann!

  De var bare knallgode 😉 🙂

 12. Mette

  Heihei fine Kristine!! 🙂
  Nå prøvde jeg meg på bollene dine igår, men jeg fikk i litt for mye sukrin gold, tror det var noe galt med vekten. Kjente at bollene ble veeldig søte, men samtidig rant de veldig utover slik at det ikke var nødvendig å dele de i to.
  Så, jeg prøvde meg på nytt nå idag 😀 hehe. digger maten din:)
  Meen, idag er jeg ganske sikker på at jeg gjorde det ganske så korrekt, men alikevell rant bollene litt utover slik at det ikke heller denne gang var nødvendig å dele i to. Men smaken ble mer bra denne gangen. Men hva skjer? Blir det for mye væske oppi, er det derfor? 🙂

 13. Kjersti

  Wow, disse bollene ble knallgode!

  Uten tvil det beste jeg har laget av dine oppskrifter. Kanskje det har noe å gjøre med at dette er det eneste jeg har kommet tilnærmet «vanlige boller» etter at jeg fikk cøliaki (og jeg har alltid vært en bollemums). Hjelper uten tvil på samvittigheten at det ikke er sukker i dem heller..
  En vinner!
  TAKK 🙂

 14. Kristine

  @Mette: Hei Mette! Ja, da kan jeg tenke meg at det er en av to;
  – det er for mye væske i den røren som eggehviten skal vendes inn i
  – eggehviten blir ikke stivpisket godt nok
  😀

  @Kjersti: Oi, så bra! Det var veldig hyggelig å høre 😀 Gleden er på min side!

 15. Terese Karlsen

  Hei, laget disse bollene nå, ble 7 passe små på meg!:)
  Men jeg lurer litt på om de skal være så luftige å fuktige når de er ferdig? De er absolutt ikke sånn fast som vanlig gjærbakst blir, de er liksom ennå litt eggehvite konsistens..? Enda stekte jeg de lengre på lavere varme da de var så bløte etter 30 min:)
  Forsøkte å lage kiwi muffinsene fra boka di for en stund siden, og de ble heller aldri gjennomstekte, enda jeg hadde dem en evighet i ovnen…
  Hva gjør jeg galt? 😯

 16. Kristine

  @Terese Karlsen: Hei!
  Ja, det kan ikke sammenlignes med gjærbakst. Slik blir bakst som er lavkarbo og proteinrik – det hjelper ofte å la de avkjøles helt.
  Om du ønsker mer fast/tørrere bakst så kan du bytte ut mye av tørrvarene med havremel eller annen karbohydratrik meltype, og eggehvite med bakepulver og/eller gjær.

  Det kan godt være at du hadde i litt lite tørrvare og (det er ofte forskjeller i størrelse på egg osv). 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *