Lørdag = taco

Nå sitter jeg ganske fornøyd og titter ut av vinduet på snøen etter å ha vasket hus i halvannen time. Jeg får noen ganger samme følelse etter husarbeid som etter en treningsøkt, bare jeg som er litt sær her? Vaskeendorfiner!

Vi pleier å spise taco i helgene, tipper vi ikke er de eneste. Nå som jeg har bestemt meg for å lage mer fisk og hvitt kjøtt i hverdagen blir min bedre halvdel ekstra sugen på rødt kjøtt, så her er det noen som gleder seg.

Taco

IMG_0310

Dere vet jo godt hvordan man lager taco, men dette pleier jeg å ha;

♦ Karbonadedeig og sopp stekt og krydret med tacokrydder
♦ Avokado laget som guacamole sammen med litt lime og salt
♦ Salat, paprika, tomat, mais, agurk og løk
♦ Revet ost, salsa og mager kesam
♦ Potetlomper

IMG_0308

Og siden lompene rommer veldig lite, blir det alltid masse ved siden av. Slik ser ofte én porsjon ut, og jeg spiser minst et par slike.

IMG_0306

Taco er utrolig sunt og godt dersom det lages med bevisste valg, og er ofte den middagen som gjør det veldig lett få i seg store mengder grønnsaker.

Ha en god lørdag videre!

9 kommentarer til “Lørdag = taco

 1. Lena Strømmen

  Ååå det såg knall ut?:) Kan du skrive meir om kvifor du meir og meir velger bort rødt kjøtt? Elsker tankegangen, har sjølv gått kjøttfri i snart fem år, og har aldri sett meg tilbake:) Hadde vore supert å høre tankane dine rundt temaet:)

 2. Lena Ludvigsen

  Namnam:-D
  Igrunn helt lik min versjon – bortsett fra at jeg aldri har prøvd med sopp i:D Rart, for har sopp i ca alle andre middager jeg lager.. haha, må prøves:D

  Ha ei finfin helg:)

 3. Julie @ WolfItDown

  Haha! Vaskeendorfiner ja, der ser du! Tok meg en liten tur på møllen og det var en veldig fin start på lørdagen, nå sitter jeg her rastløs som alltid 😀
  La forresten ut et innlegg om «mindfull eating», og har tatt inspirasjon fra blant annet deg som syns lite om kalori-telling 🙂 Sluttet for en uke siden, og det går mye lettere nå (begynte og telle for og få NOK næring, men det endte opp med og ta opp litt for mye tid og krefter!).
  Må kose dere med taco! Og håper du hadde en finfin Valentines! Det ble jentekveld på meg, og vi storkoste oss 😀 x

 4. Kristine

  @Lena Strømmen: Jeg har aldri vært spesielt glad i rødt kjøtt (annet enn karbonadedeig), så egentlig er det ikke så stor overgang for min del – kanskje heller for mannen min som jeg «tvinger» til å spise mer av det jeg spiser 😀
  Det er altså en kombinasjon av at jeg ikke er superfan av kjøtt, at jeg mener det er positivt om man får ned noe av forbruket, samt at fisk er bedre for kroppen.

  @Sukkerfrie oppskrifter hos Lovelyliller.com: Så flink du har vært og! Vaske gulv er jo litt av en treningsøkt det 😀
  Takk i like måte!

  @Lena Ludvigsen: Karbonadedeig og sopp med tacokrydder er SÅ godt 😀
  Ha en super helg du og!

  @Julie @ WolfItDown: Heldigvis, ellers vet jeg ikke om jeg hadde orket å vaske så mye 😆
  Leste innlegget ditt nå, og det høres veldig fornuftig. Vær stolt av deg selv for disse tankene!
  Det ble en rolig Valentines, med et veldig hyggelig kort og en liten gave. Håper du får en fin helg videre ♥

 5. André

  Hei. Veldig mye bra her 🙂 har ikke fått sett så mye men. Hvorfor bruker du karbonade deig?? Hvis du skal være sunn? Du vet hva karbonade deig er? Restene fra dyret altså øyer, kvernet bein, og div andre ting. Klart kjøper du karbonade fra en slakter da får du ordentlig karbonade og da skal jeg ikke si mer :p 🙂 bruk heller indrefileen hel kjøtt bit (skjær den opp seff) og la den ligge i en sunn olje med taco krydder noen timer! Jeg lover deg blir en opplevelse uten like 🙂 Hehe

 6. Kristine

  @André: Jeg bruker karbonadedeig fordi jeg liker det, enkelt og greit. Jeg tror det inneholder kjøtt, brusk og fett. Takker uansett for tips – det høres godt ut 🙂

 7. Synne

  Taco er favoritten!
  Har aldri tenkt på å ha det i potetlomper, det skal jeg prøve neste gang. Har du hatt mangosalsa i før? Det er utrolig godt, spiser ikke taco uten. 🙂

 8. Kristine

  @Synne: Prøv gjerne potetlomper neste gang ja! De er små og ikke like robuste, men synes det smaker så mye bedre. Nei, mangosalsa har jeg ikke hatt i (kun ananassalsa) – takker for tips!

Det er stengt for kommentarer.