Sunn hverdagsdessert: rullekake

Inneholder sponsorlinker

Nå har jeg tenkt veldig lenge på å lage en rullekake igjen, synes jeg ser de overalt for tiden, men så kom jeg på at det faktisk ikke er så lenge siden jeg gjorde det. Denne er med sjokoladekrem, men du kan fylle den med både krem, bær eller syltetøy også.

Rullekake med sjokoladekrem

1

 

Sunn hverdagsdessert: rullekake
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 egg
 2. 3 eggehviter
 3. 15 g bakepro
 4. 15 g kokosmel
 5. 15 g sukrinmelis
 6. 1 ts xanthan gum (eller potetmel)
 7. 5-6 dråper stevia vanilje
 8. 0,2-0,3 dl melk
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
De som har fulgt meg lenge kan se at det er den berømte lefseoppskriften jeg lagde for noen år siden, det er faktisk et av bloggens mest populære innlegg (!).

2

Bland et helt egg og en eggehvite sammen med en skvett melk, bakepro, kokosmel, sukrinmelis, xanthan gum og stevia – du kan gjerne bruke en vanlig gaffel til dette da det ikke skal piskes noe særlig.

3

Stivpisk to eggehviter og vend inn i røren til du får en mousselignende røre. Bre utover et bakepapir, i en rektangulær form, og inn i ovnen på 180 grader i 20 min.

Tips: spar på eggeplommene, de kan blant annet brukes til å lage vaniljesaus eller aioli.

5

Løsne den ferdigstekte kaken fra bakepapiret (jeg bruker alltid ostehøvelen til dette), smør på sjokoladekrem eller annet fyll, og rull sammen.

Enkel sjokoladekrem:
1/2 boks kesam
1 toppet ss kakao
1 ss sjokoladeprotein
3 ss sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje

6

Er det ikke lillelørdag da? Hurra for sunne hverdagsdesserter!

Dagens treningsøkt;
Kabelroing
Liggende sidehev
Goblet squats
Kettlebell swings
Kickback med fotstropp
(likte denne så godt i går)
Beinpress
Glute ham raise
+ Tøy og bøy
+ 45 min rask gange

bilde (55)
Tights   //   langermet topp

Bildet lyver litt (jeg var ikke glad), og det er tatt før trening (aldri tørr og fresh etterpå). Men, nok et kryss i taket for vel gjennomført økt. Når man ikke har noe særlig motivasjon før man drar, hjelper det å tenke på følelsen man får etterpå.

Håper dere har det fint!

13 kommentarer til “Sunn hverdagsdessert: rullekake

 1. Yvonne

  Jeg har laga snickersmuffinsene dine i dag , OG proteinbarer OG konfektkuler! (weberÅnden tok meg pleier jeg å si 😀 Så nå ligger mannen meget fornøyd i sofaen og mumser og jeg har for LENGST fått tilfredsstilt både mat- og søtbehov 😉 Du er fantastisk og jeg må få lov til å si at du er et utrolig bra forbilde for den oppvoksende generasjon. Er selv fylt 31 så føler at jeg står støtt på mine egne ben med mine egne (sterke) meninger , men for de som er i prosessen med å «finne seg selv» i denne kompliserte, tvetydige (indre som teller men du blir ofte bedømt av det ytre , jantelov/selvrealisering etc) så er du ei å se opp til. Og det kommer fra hjertet 😉 Fortsett med den fantastiske jobben du gjør – gleder meg til å følge deg videre (og mannen gleder seg til nye oppskrifter) haha 😆

 2. Julie @ WolfItDown

  Digg!
  Håper du fikk den gode følelsen etterpå 🙂 I dag har jeg laget både granola og cookies etter jobben, sånt som skjer når en utålmodig venter på og komme seg på trening og badminton bane ikke er bestilt før til klokken åtte! Men nå – nå skal jeg vinne med all denne energien!

  God onsdag 😀 <3

 3. Amalie

  Så fristende! 😯
  Har lest gjennom bok nr2 av dine, og jeg måtte bare lage et eller annet à la Kristine i dag! Kom frem til søtpotetmosgrateng :mrgreen: Da ble folket fornøyd!
  Ha en fortsatt fin kveld, vennen!

 4. Kristine

  @Yvonne: Haha, synes jeg ser dere – bra at mannen likte det og! Vi kvinner pleier jo å sluke det meste som er søtt 😀
  Oi, dette var hyggelig Yvonne 😳 Tusen takk, det går rett i hjertet på meg ♥
  Gleder meg til ha dere med på reisen videre!

  @Catrine: Jeg er deres sunne fristerinne – spiiiis! :mrgreen: Det var veldig godt!

  @asvanhild: Sukrin gold er kjempegodt!
  http://www.x-life.no/products/sukrin-gold
  Gir ikke isende følelse, mer karamellaktig.

  @Julie @ WolfItDown: Absolutt, sank sammen i sofaen etter en dusj med «godfølelsen». Håper du vant! 😎

  @Sukkerfrie oppskrifter hos Lovelyliller.com: Da lukter jeg rullekake i nær fremtid 😀

 5. Kristine

  @Amalie: Godt å høre!
  Nam, det er kjempegodt – hyggelig at det falt i smak 😀 Og nå fikk jeg lyst på det selv!

  @Julianne berg Larsen: Jeg gjør det samme som alltid; jobber til vanlig som controller/økonom, og bruker resten av tiden på kriweb/blogg og alt vedrørende dette 🙂

  @M: 😀 😀 Takk ♥

  @gina: Dere er de vakre 😳 Takk ♥

Det er stengt for kommentarer.