Laks med potetbåter og spinatsaus

Hei og god mandag!

Håper dere har hatt en fin helg! Vi har hatt en helt fantastisk tur til Island, for et magisk land! Ord som eventyrlig, vilt og vakkert dukker stadig opp i hodet mitt. Landskapet og naturkreftene tar helt pusten fra en.

page

Vi prøvde å få med oss alt vi kunne i løpet av en helg, det ble i hvert fall den blå lagunen, thingvellir, geysir og gullfossen. I tillegg til Reykjavik sentrum.

Over til mat – vi starter mandagen kjøttfri som vanlig;

Laks med potetbåter og spinatsaus

IMG_0056

Du trenger:
Laks
Poteter
Olje
Spinat
Mager kesam
Salt, pepper og sukrinmelis

♦ Vask og skjær poteter i båter, legg i en ildfast form med litt olje, salt og pepper over (tips: ha alt i en plastpose, blås opp og rist så får du olje over alt uten å bruke for mye). Bak i ovnen på 220 grader i 25 min.

♦ Bak laksefilet i ovnen ved siden av potetene de siste 15 minuttene.

♦ Kjør spinatblader i en blender og rør inn mager kesam sammen med litt salt, pepper og sukrinmelis.

IMG_0061

Enkelt og godt!

Ellers har jeg fått mange spørsmål om de to godbitene som ble servert under foredraget på Cappelen Damm forrige uke, de er selvfølgelig hentet fra den nye boka.

Muffinsene var eple- og gulrotkaken, og cakepops’a – som uten tvil var de mest populære – var snickerskulene;

14_dessert_peanottkoler_dg_96018_blogg
Foto: Margrethe Myhrer

4 ss peanøttmel (eller peanøttsmør)
1 ss sjokoladeprotein
1 ss yaconsirup 
(eventuelt agave eller honning)
1-2 dråper stevia karamell
3-4 dråper vann (sløyfes om du bruker peanøttsmør)
+ en klype salt (sløyfes om du bruker peanøttsmør)

Rull dem til kuler og sett kaldt i kjøleskap eller fryser. Dyppes deretter i smeltet sukkerfri sjokolade og hakkede peanøtter.

Som jeg fortalte på foredraget betrakter jeg begge bøkene som barna mine, så jeg klarer ikke å velge mellom dem. Jeg er riktignok ekstra fornøyd med bildene og oppskriftene i den nye boka, og det ser jeg at veldig mange av dere er også. Fortsett gjerne å tagge bildene deres med #sunnereogsterkere – det er så gøy for meg å se!

Jeg er for øvrig i Nettavisen i dag – intervjuet kan dere lese HER.

19 kommentarer til “Laks med potetbåter og spinatsaus

 1. Julie @ WolfItDown

  Fantastiske bilder fra turen Kristine!
  Også leste jeg intervjuet, veldig bra 😀 Håper mandagen og ny uke har vært god så langt! Tror det blir mekking av kjøttboller i dag, kjøpte rips gelê hin dagen – gleeeder meg ^ ^

  x J

 2. Lissi

  Island ser fantastisk ut.. Deilig med en helg borte vekk fra alt det vanlige 🙂

  Idag har vi (eller mannen egentlig, jeg kom med forslaget bare) laget torsk i tomatform fra den nye boka de! Vi tilsatte litt løk og røde bønner i tillegg og det var helt fantastisk godt.. Mannen følte han satt og spiste et «herremåltid» 🙂 Vi hadde ovnsbakte botetbåter til.. Mannen sa før vi spiste: «ikke si du skal ta bilde av maten din nå igjen»..he he.. Desverre ikke noe bilde da, men jeg har rester til lunsj imorgen så da kommer det nok et bilde under #sunnereogsterkere 🙂

 3. Julianne

  Hyggelig å høre at du har hatt en fin tur 🙂 prøvde qorn(de sopp tingene) å de var kjempe gode!!!! Hadde aldri prøvd uten deg 😉 ikke liker jeg sopp heller men de var kjempegode med riktig krydder

 4. Malene

  Hei! Bare lurte på om du kunne fortelle meg hvilket proteinpulver du foretrekker å bruke når du lager pannekaker?:)

 5. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Takk – ikke vanskelig med de flotte motivene. Gullfossen var bare helt fantastisk, fikk med regnbuen da 😎
  Oh – heilnorsk middag! Ertestuing og poteter til?

  @Lissi: Absolutt, og så utrolig godt å se og oppleve noe helt nytt!
  Så bra! Jeg skal lure i mannen min torsk igjen jeg og, med litt ekstra godt tilbehør – og han er heldigvis vant til bildetaking først 😆 Venter i spenning på lunsjen din!

  @Ragnhild Isabella Røyseng: Ikke sant? Helt fantastisk 😀

  @Julianne: Så bra at du prøvde noe nytt, og ikke minst at det falt i smak 😀 Quorn er litt som torsk, lite smak slik at man kan bruke veldig mye krydder og godt tilbehør til.

  @Malene: Hei!
  Jeg bruker stort sett Nanox Varcil:
  http://www.x-life.no/products/nanox-varcil-r2-2kg

  Ellers har de en egen pannekakemiks som jeg bruker innimellom:
  http://www.x-life.no/products/proteinrike-pannekaker-750g-miks

 6. Hanne

  Det er så typisk deg å slenge inn artikkelen heeelt til slutt 😆
  Island virker helt fantastisk, for en flott måte å feire på!

  Gratulerer med vellykket event forresten! Kjenner jeg gjerne skulle sneket til meg en smaksprøve av både snickerskulene og de perfekte båtpotetene på bildet over 😀

 7. Pantora

  Fine bilder, ser/høres ut som en kjempefin tur! Gøy og annerledes bursdagsfeiring 🙂

  Tommel opp for kjøttfri mandag, som vanlig, men for å være petimeter så er vel fisk strengt tatt kjøtt, det også. Kommer kanskje an på hva man legger i begrepet «kjøttfri mandag», om det er for å spise mindre kjøtt (og da er jo fisk en god nummer to) eller om det er for å spise mer vegetarisk.

 8. Kristine

  @Pantora: Absolutt, utrolig heldig som fikk vært med på denne opplevelsen 😀

  Joda, jeg er klar over det – men jeg bestemte meg ganske tidlig for å holde en dag fri for okse, svin og fugl osv og la det få bli i pescetarianeres ånd. Det viktigste for meg er å spise mindre rødt kjøtt 🙂

 9. Torhild

  Snickerskulene blei kjempe gode! 😀 Lure berre på kor «sunne» dei blir, eg brukte økologisk peanøttsmør med 99,3 % peanøtter anbefale du å bruka eit annan peanøttsmør? har ikkje peanøttmel.

 10. Karianne

  Unnskyld meg, men regnes ikke fisk som kjøtt? Sist jeg sjekka går fisk for å være et dyr og eier kjøtt, så dette her må jeg si er en smule provoserende. I mitt hode er det logisk at også fisk blir sett på som kjøtt, men det er lite jeg kan gjøre med det, hva? Er ikke akkurat lett å få andre til å revurdere ens eget syn/holdning rundt akkurat dette, og jeg tror mye av det får du oppsummert her inne; http://www.dyrsrettigheter.no/kjottindustri/fiskeindustri/seminar-fisk-og-dyrevern/ og http://www.dyrsrettigheter.no/meatless/dyrene/fisken/.

 11. Madeleine

  Å, dette så nydelig ut!
  Hvilken olje bruker du når du bruker høy varme? (Tenker ifht om olja «tåler» det)

  Jeg henter masse inspirasjon fra bloggen din.
  Du er så utrolig dyktig!
  Håper du får en god søndag 🙂

 12. Kristine

  @Karianne: Kjære deg, bruk heller den energien til noe nevenyttig fremfor å kjefte på en som prøver å redusere bruken av kjøtt fra landdyr. Hva som betegnes som kjøtt er og blir et definisjonsspørsmål, og jeg har bestemt at jeg holder minst en dag i uka uten kjøtt fra landdyr og betegner fisk som sjømat.

  @Madeleine: Jeg bruker en vanlig sprayolje, eventuelt smør om jeg ønsker at det skal sette smak.
  Tusen takk, ha en flott søndag du og! 😀

 13. Karianne

  Det er jo bra, da. Kjøttfri mandag er i vinden, så små steg i riktig retning settes uansett pris på 🙂 Ser på sjømat som kjøtt og ikke spesielt bærekraftig (typ: oppdrettsfisk, tunfisk og scampi), men meg om det…

Det er stengt for kommentarer.