Grønn fiskegrateng og sjokoladedekte gojibær

Hei dere!

I går fikk jeg så lyst på fiskegratengen min, tror det må være en av favorittene mine – det er jo ikke uten grunn at den fikk sin hedersplass i Sunnere & sterkere.

Grønn fiskegrateng

IMG_0402

Jeg fulgte den vanlige oppskriften min, men la til spinat og blomkål.

Grønn fiskegrateng og sjokoladedekte gojibær
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 400 g laks
  2. 400 g steinbit (torsk eller sei)
  3. 100 g pasta penne (eller fullkornsmakaroni)
  4. 4 dl skummet melk
  5. 2 egg
  6. 1 blomkålhode
  7. 1/2 pose spinat
  8. 1-2 ss maisenna
  9. Salt, pepper, malt muskatnøtt
  10. 3 ss (ca 30g) parmesan
  11. 3 ss (ca 30g) finmalte mandler 
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
Oppskrift:
400 g laks
400 g steinbit (torsk eller sei)
100 g pasta penne (eller fullkornsmakaroni)
4 dl skummet melk
2 egg
1 blomkålhode
1/2 pose spinat
1-2 ss maisenna
Salt, pepper, malt muskatnøtt
3 ss (ca 30g) parmesan
3 ss (ca 30g) finmalte mandler 

IMG_0400

♦ Lag sausen først. Kok opp/pisk melk med maisenna, muskat, salt og pepper. Skill eggene og rør inn kun eggeplommene til du får en tykk saus (NB; den skal ikke koke). Ta vare på eggehvitene.

♦ Skjær blomkål i mindre biter og kok sammen med pasta penne i 5-6 minutter. Kjør spinatblader i en blender. Tilsett blomkål, pasta og spinat i sausen.

♦ Skjær fiskestykkene i små firkanter og ha i blandingen (her må du kanskje gå fra kjele til større bolle). Stivpisk eggehvitene og vend inn til slutt, hell alt i en ildfast form.

♦ Ha over finraspet parmesan og finmalte mandler. Inn i ovnen på midtre/nedre del på 200 grader i 30 min.

IMG_0405

Helt nydelig, og alt ble spist opp – som vanlig.

Jeg er ikke så altfor flink til å spise såkalt supermat, men når de kommer kamuflert som dette har jeg ingen problemer;

Sjokoladedekte gojibær

IMG_0416

De er så gode!

«Gojibær er røde rosinlignende bær med en god og behagelig smak som kan minne om en blanding av kirsebær og tranebær. Disse bærene er blitt brukt som medisin og mat i over 6000 år i Kina, Tibet og India for å bl.a beskytte leveren, redusere inflammasjon, forbedre synet, styrke benene, sirkulasjonen og immunsystemet, forbedre den seksuelle funksjon/ fruktbarheten og generelt gi et lengre liv.»

IMG_0413

X-life selger også supermat – i tilfelle dere ikke var klar over det – og gojibærene finner du her.

Ellers begynner jeg å bli klar for å dra til Cappelen Damm hvor det blir både foredrag og boksignering. Jeg er veldig spent (ørner i magen), men samtidig gleder jeg meg. Det er ikke så ofte jeg gjør noe sånt som dette, så det gjelder å si ja til mulighetene.
Eventet er helt fullt, men du kan se det live her.

I morgen tidlig reiser vi til Island, men jeg har gjort klart litt mat til dere allerede.

Jeg ser kanskje mange av dere i kveld, ellers får dere ha en fortsatt fin torsdag – og god helg!

13 tanker om “Grønn fiskegrateng og sjokoladedekte gojibær

  1. avatarJulie @ WolfItDown

    Oppskrift notert! (Kjeder meg litt på jobben, men shhhh! Ikke si det til noen, haha :P)

    Gooood tur til alle Weberne i morgen 😀 Lykke til med pakkingen 🙂 Ikke stress med innlegg til oss, bare kos deg 😀 x

  2. avatarcamilla

    Lagde nettopp den gamle oppskriften din på fiskegrateng, den koser seg i ovnen akkurat nå! 🙂 men, brukte du ikke kesam når du lagde denne versjonen?

  3. avatarKjersti

    Er det noen alternativ for maisena? Og går det fint uten pasta i? Eller blir oppskriften annerledes da?

  4. avatarLinda

    Takk for ikveld! Du nevnte at du først ikke ville, så du var tøff som gjorde det allikevel 😀 Jeg fikk desverre ikke hilst på deg, noe jeg gjerne ville gjort igjen. Sikkert litt annerledes enn sist for mange år siden på en fitness konk i Oslo. Husker vi begge var aktive på et forum hvor vi logget trening, husker ikke hva det het-gjør du?? Du er et bra forbilde!

  5. avatarJulie

    skulle gjerne vært der å sett på foredraget! er det noen mulighet for å kunne se opptak av det et sted siden dere sendte live? 🙂

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie @ WolfItDown: My lips are sealed :mrgreen:
    Takk for det, kofferten blir pakket straks!

    @Sara: Så koselig! Gratulerer med dagen, og håper du liker den 😀

    @camilla: Håper du likte den! Nei, jeg hadde bare mager kesam og den skiller ut så mye vann i ovnen – men neste gang 😀

    @Kjersti: Du kan bruke xanthan gum i mindre mengde, eventuelt en ekstra eggeplomme for at sausen skal bli tykkere. Det går sikkert fint uten pasta også 😀

    @Linda: Takk for i kveld! Angrer absolutt ikke på at jeg takket ja.
    Kanskje vi får hilst på neste gang, må jo bare satse på at det blir flere foredrag med tiden 😀
    Var det treningsforum eller iform kanskje?

    @Julie: Det ble jo streamet, så kanskje det ble tatt et opptak også. I så fall kan jeg legge det ut her – hører sikkert fra Cappelen Damm om det ble gjort 🙂

  7. avatarNatalie

    Fra forrige innlegg: Har du lagt merke til at den gule Willa tightsen har annerledes stoff enn den røde og blå? Jeg kjøpte den røde i dag, og la merke til at de var forskjellige.

  8. avatarMari Aurora

    Tusen takk for et bra foredrag i går, og DIGGE smaksprøver. Var det Troponin med sjokolade som du brukte i proteinkulene vi fikk smake i går?

    Jeg ble helt starstruck, så jeg klarte ikke si annet enn takk etter jeg fikk boka signert. Men vit at du er et forbilde og inspirasjon til tusen. Keep up the good work 🙂

    God tur i helga!

    Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *