Hjemmelagde fiskeboller

Fiskeboller dere!

Jeg har spist mange fiskeboller i mitt liv, og jeg synes fortsatt det er supergodt den dag i dag.
Jeg prøvde å lage det selv for et par måneder siden, men de endte opp som oppløst grøt så jeg mistet litt motet. Måtte bruke litt tid på å komme over det før jeg prøvde på nytt, og denne gangen gikk det så mye bedre;

Hjemmelagde fiskeboller i hvit saus

IMG_0160

 

Hjemmelagde fiskeboller
Write a review
Print
Ingredients
 1. 500 g torsk (eller hyse, sei, steinbit)
 2. 2 ts salt
 3. 1 ss potetmel
 4. 1 eggehvite
 5. 3-4 ss melk
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Oppskrift:
500 g torsk (eller hyse, sei, steinbit)
2 ts salt
1 ss potetmel
1 eggehvite
3-4 ss melk

Jeg brukte fersk torsk og anbefaler fersk fisk – lurer nemlig på om det var feilen sist jeg prøvde, altså med frossen fisk og altfor mye væske.

Kjør fisk og salt i en blender til en seig deig først, tilsett deretter en eggehvite, potetmel og noen skjeer med melk til du får en passe seig røre som du kan forme til boller med en skje (eller med hendene – ha gjerne litt vann på).

Varm opp en kjele med vann og legg fiskebollene forsiktig i. NB! Vannet skal ikke fosskoke.
La de trekke på middels varme i 15-20 min, snu gjerne bollene halvveis i tiden.

IMG_0155

Karri – et must!

Servert med kokte poteter, revet gulrot med presset sitronsaft, og hvit saus bestående av melk, maisenna og litt muskat og salt. Helt nydelig var det, og jeg ble satt mange år tilbake mens jeg spiste det.

Dagens økt;

Rumenske mark
Skulderpress
Triceps hantelpress over hodet
Hantel flyes
Nedtrekk
Glutebridge
Beinpress

+ 30 min rask gange på mølla

Ellers vil jeg bare si tusen takk til alle som skriver til meg og roser boka mi. Jeg svarer absolutt alle selv om det kanskje tar noen dager. Det betyr mye (alt) for meg at dere liker den, og ikke minst bruker den aktivt – enten når dere lager mat, som inspirasjon, eller følger ett av treningsprogrammene i den.

IMG_0126

Jeg har ikke glemt bananbrødet forresten, deler med dere i morgen!

20 kommentarer til “Hjemmelagde fiskeboller

 1. Sussebass :)

  Hei 🙂 jeg hadde fiskeboller her om dagen, men da fra boks vel og merke 🙄
  Men jeg prøvde meg på litt sunnere hvit saus. Hadde vite hjerte god stekesmør, og en blanding av fullkornshvetemel mel og litt hvetemel, pluss lett melk. Det funka faktisk fint, siden fullkorns melet (fibra) ikke har noen hele korn . Smakte at den var litt grovere, men når man tok karri på, var det akkurat som vanlig hvit saus:) bare litt sunnere 😀

 2. Lise

  Når fisken fryser forsvinner noen bindevevsenzymer! 🙂 Derfor er det best å bruke fersk fisk til fiskekaker, fiskeboller etc! 🙂

 3. Anette

  Kristine, jeg har så lyst til å kjøpe boken din- den virker helt amazing, er allerede frelst av så mange gode oppskrifter her på bloggen! <

 4. Julie @ WolfItDown

  Mmmm fiskeboller var en av favorittene mine som barn! Mormor pleide og ta meg med på Madam Bergen i byn og der fikk jeg suppeboller, ikke i fiskesuppe, neeei for det ville ikke lille Julie ha. En liten eske med bare suppeboller, en plastikk gaffel, og noen servietter på lommen hos mormor var mye bedre, så enkelt og helt vidunderlig godt 😀
  Hadde forresten kylling, skinke og eple til middag i dag, luuuurer på hvor den inspirasjonen kom ifra! 😉 Skal poste det opp på bloggen i nærmeste fremtid 😀 Funker besynderlig bra, tror det hadde vært godt med brun saus og gjerne brokkoli eller kokte gulrøtter til også 🙂 Fant noen russet epler som ble kjempe myk i ovnen, mmmm ^ ^

 5. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Åh, så koselig – og så godt! Mmm, nam – hyggelig å kunne bidra til en god middag 😀 Enig, brokkoli hadde sikkert gjort susen – brokkolimos kanskje.
  Ha en super dag! ♥

  @Beate: Takk for det! Det kommer litt an på hvor sulten du er og hvor mye man pleier å spise til middag. Jeg spiste dette alene 😉 men, man kan også dele det opp i 2 porsjoner.

 6. Sara

  Fiskeboller er en av mine favoritter – og her er det jo mulighet for å få enda mer fisk i de 🙂
  Tidligere når jeg har lagd hvitsausen har jeg brukt av kraften fra fiskebollene på boks som væske i tillegg til melk. Blir det evt en god kraft av fiskebollene når man koker disse? 🙂

 7. Kristine

  @Solvor: Ja, det må du teste ut! Takk faen for stahet liksom :mrgreen: Takk!

  @Sara: Ja, ikke sant – massevis av fisk 😀 Det blir ikke så mye fiskesmak av vannet de trekker i dessverre, jeg tror jeg heller ville ha brukt melk som eneste væske 🙂

 8. Marthe

  Hei jeg lurer på om du vil dele en mager oppskrift på hvis saus? Helst uten smør. 🙂 fiskebollene ser kjempe gode ut.

 9. Kristine

  @Marthe: Hei! Jeg har ingen nøyaktig oppskrift dessverre, men jeg pleier å piske sammen melk, maisenna, salt, og litt muskat 😀

 10. Tilbaketråkk: Høydepunkter år 2014 | Mat for muskler

 11. Ane

  Hvor mye melk, hvor mye kraft, maisenna bruker du når du lager sausen? Dette skal jeg lage til sønnen min i morgen. Så skal vi prøve ut tomatsuppen på onsdag:)

 12. Kristine

  Hei Ane!
  1,5 ss maisenna
  4 dl melk (eventuelt 50/50 kraft)
  salt, pepper og litt muskat

  Rør/rist maisenna ut i litt av den kalde melken til en glatt jevning. Kok opp resten av melken. Tilsett jevningen under kraftig omrøring. Smak til med salt, pepper og muskat. La sausen koke 3-5 minutter.

Det er stengt for kommentarer.