Parmesan Chicken Fingers

Inneholder sponsorlinker

Det måtte bli en engelsk overskrift på denne retten, det høres virkelig ikke bra ut på norsk.

Chicken fingers er veldig populært i USA, men du kan veldig enkelt lage dine egne, sunne her hjemme. Jeg har laget mange retter med panert kylling og fisk gjennom årene, mandelmel og sesam-mel er genialt å bruke til dette – her har dere en versjon med bare parmesanost.

Parmesan chicken fingers

IMG_0304

IMG_0302

 

Parmesan Chicken Fingers
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. Kylling
  2. Egg
  3. Parmesanost
  4. Salt og pepper
  5. Olje(spray)
  6. Ris
  7. Mager kesam
  8. Tomatpuré
  9. Sukrinmelis
  10. Hvitløkskrydder
  11. Tomat, agurk, paprika og løk
  12. Lime (valgfritt)
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
♦ Skjær kyllingfilet i to, vend først i egg, deretter i finrevet parmesanost. Stek i en smurt panne, krydre med litt salt og pepper. Stek på begge sider på middels varme til gjennomstekt.

♦ Dip lager du enkelt av 4 ss mager kesam, 1 ss tomatpuré, 1 ts sukrinmelis og 1 ts hvitløkskrydder.

♦ Serveres med ris, lime og salat.

IMG_0303

Ellers er jeg så heldig at jeg har fått ett eksemplar av boka til Martin Norum og Benjamin Christensen. Vi skal ha et event sammen på Cappelen Damm neste uke – det er dessverre fullt, men det skal streames for de som er interesserte.

Flere som har den?

Det er en lettlest bok med en stor øvelsesguide. Veldig kjekk å ha om man trenger input til nye øvelser, dessuten er det en veldig flott modell som viser dem.

Du finner boka HER.

Nå skal jeg ut og gjøre det vi nordmenn er best på, nemlig gå en tur uten mål og mening.

God søndag!

15 tanker om “Parmesan Chicken Fingers

  1. avatarAlessandra

    Det så godt ut og skal testes ut en dag 😉 Jeg har ikke boken, men jeg skal på eventen neste uke og er super gira !! 😆 God søndag!

  2. avatarHege

    Denne middagen så kjempegod ut! Må prøves til uka, tror jeg 😉

    Den boka har jeg herved satt opp på ønskelista mi 😉 Når du anbefaler den, så må den jo være bra! 😆

    Har et spørsmål til treningsprogrammene i nye boka di; av og til blir det litt for mange øvelser for meg, slik at når jeg er halvveis uti, så plages jeg med at jeg går tom for energi (Og da har det kanskje alt gått en time), og resten blir bare kjørt gjennom for å fullføre, men med helt daue muskler 🙄
    Hvordan hadde du villet lagt opp øktene da? Trene halvparten om morgenen og resten kvelden samme dag, -hvis man får tid? Eller kjøre supersett/sirkel på de ulike øvelsene med svært korte pauser mellom, men med mindre belastning?
    Mulig jeg bare er treig 🙄 Men så går dessverre mye tid på å finne alternative øvelser, når alt av apparater/olympiastenger, manualer og benker er opptatt i disse nyttårsforsett-tider! 😛

  3. avatarKristine

    @Hege: Det må du gjøre! 😀
    Halvveis uti så har du brukt 1 time? 😯 Wow, da skjønner jeg at jeg er duracellkaninen på trening altså – haha. Jeg bruker alltid i underkant av en time på alt. Jeg har veldig korte pauser mellom hvert sett (8-10 sek), kanskje det er der forskjellen ligger. Jeg ville ha kjørt supersett på et par øvelser fremfor å dele opp økta i to.

    @Thomas: @Thomas: Det må du gjøre! Takk for det 😀

  4. avatarJulie @ WolfItDown

    Ah herlig middag! Laget faktisk noe lignende til middag selv her om dagen, ble sinnsykt godt! Dressingen hørtes kjempegod og enkel ut også, kan tenke meg det gikk godt sammen med kyllingen 😀 Har selv kokkelert litt over helgen og i kveld blir det blogg post skriving for fremtidige innlegg etter jobb, trening og goood middag – fra boken din! <3
    Må kose deg på event 😀

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie @ WolfItDown: Takk for det! Må ha litt dip til, mannen hadde bbq-saus 😀
    Da skal jeg stikke innom og se hva du har av godbiter 😉
    Takk – *grugleder seg* ♥

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Stig: På samme måte, vender først i en bolle med egg, deretter i en bolle med mandelmel og/eller sesam-mel 🙂

  7. avatarHege

    Namnam, denne hadde vi til middag i dag! Smakte veldig godt, men sleit veldig med å få kyllingen gjennomstekt og måtte til slutt hive den i ei form og inn i ovnen et par ganger 🙄
    Virker som jeg har kjøpt en pakke kyllingfilet som var UMULIG å steike! 😆

    Hva er ditt beste tips for å sørge for at kyllingen blir gjennomstekt, men også saftig og mør?

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hege: Så godt! Men så irriterende kylling da 😆
    Jeg skjærer kyllingfiletene i minst to biter, steker i litt fett, og snur de ganske ofte. Hive de i ovnen helt på slutten er jo en smart løsning etter at man har fått en stekeskorpe, så slipper man å stå og vente 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *