Ørret med mangosalsa

Hei og hopp!

Her har dere dagens meny;

Ørret med mangosalsa

IMG_0263

Du trenger:
Ørret (eller laks)
Spinat
Brokkoli
Poteter
Melk
Mango
Løk
Hvitløk
Paprika
Chili
Sitron
Muskat, salt og pepper

♦ Vask og skjær poteter i mindre biter, kok i 15 min til møre. Mos med en gaffel og visp inn litt melk, salt og pepper

♦ Legg ørret/laks i en ildfast form og bak i ovnen på 180 grader i 15 min

♦ Kok brokkoli og spinat i 5-6 min, mos med en stavmikser sammen med presset hvitløk, muskat, salt og pepper

♦ Skjær mango i terninger, finhakk løk, paprika og chili. Smak til med saften av en sitron

IMG_0261

Mango løfter virkelig en fet fisk til nye høyder, anbefaler det på det varmeste.

Et enkelt og søtt måltid helt til slutt. Tenkte jeg skulle slå et slag for ovnsbakt dessert igjen, denne kjenner dere kanskje igjen;

Blueberry coconut caramel crumble

1

Ovnsbakt blåbær med kokoskaramellhavregrynstrø, nemlig!

2

Jeg har dessverre ikke helt nøyaktig oppskrift, men det er jeg helt sikker på at dere fikser.

Ca-oppskrift:
120 g blåbær
6 ss havregryn
1 ss yaconsirup eller annen sirup
1 ss brunt sukrin
1 ss kokosmel
1 ss kokosstrø

3

♦ Ha alt utenom bærene i en tørr stekepanne og varm opp til gullsukrinen smelter og alt blander seg til en «crumble».

♦ Sett ovnen på 200 grader.

4

♦ Hent to former som tåler ovnsbaking, og fyll (nesten) opp med blåbær. Jeg har en stor pose med tinte blåbær stående i kjøleskapet, anbefaler de fremfor ferske, smakløse. Vil du ha de søtere kan du røre ned et par dråper stevia, men ellers blir havregrynslokket ganske søtt.

♦ Fordel havregrynblandingen over blåbærene, en klype kanel om du ønsker, og sett formene i ovnen ca 10 minutter.

5

Passer perfekt til frokost som til kveldsmat, håper det smaker!

6

10 tanker om “Ørret med mangosalsa

  1. avatarLissi

    Fristende som alltid 🙂 Mangosalat er godt, men jeg har i det siste begynt å reagere på enkelte matvarer som før aldri var noe problem.. Jeg tåler ikke løk, purre., epler, pærer, sopp (tror jeg), avokado, div frukter som mango, sharon o.l..Får skikkelig magebesvær iform av luft smerter og magevondt.. Skjønner ikke hvorfor magen min plutselig har blitt sånn -men det startet etter en matforgiftning for et par år siden og så har det bare blitt verre og verre… Kjedelig, men innimellom må jeg bare spise selvom jeg vet at jeg får vondt.. Er jo så mye god mat 🙂

  2. avatarMonica

    Ambefaler blåbær plukket her oppe i nord, istedenfor fråsne 😉
    De fråsne smaker vann i forhold. Okeii…nå var jeg litt slem 😛
    Men du må prøve de engang, de og multebær. Himmelsk 🙂

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lissi: Huff da, det er ikke noe særlig 😕 Håper magen din venner seg til alle de godbitene igjen om du innfører det litt etter litt 🙂

    @Michelle: Takk for det! 😀 😀

    @Kine: Takk for det! Det blir kanskje litt tørt uten, men så lenge du har sukrin gold hjelper det litt 😀

    @Monica: Fersk er som regel best, enig i det 😀
    Når det er sagt så er kjøpeblåbærene man får tak i her helt hvite inni, ingen smak. De frosne er ekte blåbær, helt lilla og fulle av smak – heldigvis 😀
    Multer er nydelig! Bare så synd at de er vanskelig å få tak på.

  4. avatarJulie @ WolfItDown

    Mmmm vidunderlig! Postet selv opp en fiskerett i dag!

    Mangosalsa er så godt, laget det for første gang i fjor når jeg laget tandooriburgere, noen av de beste jeg har smakt! Hadde aldri tenkt på og blande mango og fisk, snasent 😀 x

  5. avatarLiss

    Blåbær crumble ser utrolig fristende ut!! Må nok prøve den til kvelden, men tror du det funker å bytte ut sirup med honning? 😀 takk for en superinspirerende blogg!! Alltid noe godt å finne for å piffe opp hverdagsmaten her : 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *