Sunne og saftige sjokolademuffins

Inneholder sponsorlinker

IMG_0231

Sunne og saftige sjokolademuffins
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 egg
 2. 1 toppet ss kesam
 3. 30 g sukrin gold
 4. 20g mandelmel
 5. 20g sjokoladeprotein
 6. 1 toppet ss kakao
 7. 1 ss pancakesyrup (yacon, agave, honning e.l.)
 8. en klype salt
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Jeg gravde i arkivet mitt og fant en flere år gammel oppskrift som jeg prøvde meg på igjen her om dagen, fortsatt like god! Jeg endret litt på søtningen i og med at det er ganske mange flere muligheter på markedet nå enn da jeg startet.

IMG_0215

Skill eggene i to separate boller, pisk plommene sammen med kesam, sukrin gold og sirup. Tilsett deretter mandelmel, proteinpulver, kakao, og en klype salt – pisk sammen til en seig røre. Stivpisk eggehvitene til de er helt stive og vend inn i sjokoladerøra med en skje/slikkepott.
Fyll opp i muffinsformer og stek på 175 grader i ca 12 min.

IMG_0239

Jeg fikk 9 muffins, og innhold per stk:
Kcal: 40
Protein: 5 g
Karb: 1,1 g
Fett: 1,7 g

Som glasur har man flere muligheter, som for eksempel kokoskrem, philadelphiaost eller kesam med kakao og søtning, eller smeltet sukkerfri sjokolade.

IMG_0251

Denne gangen gikk jeg for det enkleste jeg hadde for hånden, sukkerfritt sjokoladepålegg.

IMG_0229

Ikke at man trenger en gyldig grunn for å spise sunn bakst, men det er tross alt lillelørdag!

Og dessuten – hele 5 gram protein i én!

IMG_0245

Formen er litt bedre etter både sjokolademuffins, ingefær og hvitløk. Det er visst oppskriften for å slippe unna de langvarige forkjølelsene.
Og denne da, som jeg tar hver eneste dag – én liten dråpe i et glass vann hver morgen.


Kun kr 179 og holder til et daglig forbruk i over 4 år!

Ellers har jeg ikke sett innsiden av et gym på godt over en uke, så forhåpentligvis blir det litt trening igjen snart og. Dere får ta en ekstra repetisjon for meg!

Så får jeg sitte og sikle på nytt treningstøy så lenge..

95265_Reebok_Yoga_Legging_1 95640_Reebok_Aerobics_Tank_1

85908_Reebok_Crossfit_Jacqua_Hoody_-_Chalk_1 09263_Reebok_Crossfit_Perf._Boardshorts_1

Sist var det Adidas, nå er det altså Reebok. Se alle nyhetene HER.

Ha en fortsatt fin dag ♥

14 kommentarer til “Sunne og saftige sjokolademuffins

 1. Yngvild

  Der var kveldens dessert bestemt for meg! :mrgreen:

  Riktig god bedring! Håper du snart er i form så du kommer deg på trening igjen 🙂

 2. Yvonne

  De så (som vanlig) nydelige ut! Akkurat returnert fra 3 uker i Thailand og har faktisk gledet meg til å fortsette på baketreninga mi (og treninga forøvrig) hadde med 6 barer fra boksen jeg vant med deg som reisesnacks og de forsvant alle sammen 🙂 4 til mannen og 2 til meg. (Han liker deg bedre og bedre- først får du meg til å begynne å bake og så sender du proteinbarer i posten!- jeg er nesten bekymra 😉 hehe. Håper formen din er tipp topp snart. Klem (og skal hilse fra mannen selvfølgelig..) 😉

 3. Kristine

  @Yngvild: Håper du likte de! 😀
  Takk, formen er heldigvis mye bedre! ♥

  @Yvonne: Håper dere hadde en fantastisk ferie!
  Haha, så søt du er – glad for at dere koser dere begge to. Klem tilbake, og hils!

  @Hanna: @Hanna: Takk! 😀 Jeg er generelt litt skeptisk til om ting blir tørt etter at de er fryst, men tror det skal gå fint.

 4. Rikke

  Hvordan tror du disse blir med sesam- eller kokosmel? Bakedilla for tiden, men mandelmel er det dårlig med i huset 😉

 5. Kristine

  @Rikke: Sesam-mel vil kanskje avgi litt markant nøttesmak, mens for mye kokosmel kan gjøre muffinsene litt «grøtete». Kanskje en kombinasjon? 😀

 6. Tilbaketråkk: Provoserende, proteinrike fristelser | Mat til muskler

 7. Ann-Harriet

  Hei! Da har jeg endelig fått prøvd disse, og det smakte sååå godt 🙂 men jeg lurer på om jeg kan ha gjort noe feil, fordi de var så luftige og høye når jeg tok de ut av ovnen, men etter å ha fått hvilt litt sank de veldig ned i midten. De var litt porøse, men ser ut som på bildene dine at de ble ganske like sånn sett, da de fortsatt var luftige i konsistensen og heller ikke tørre. Har du noen tips til hva som kan ha skjedd? Jeg hadde ikke pancakesirup, så jeg brukte litt honning istedet, men det kan vel ikke være grunnen? Mulig jeg gjorde noe feil på rekkefølgen i hvordan det skulle blandes..

 8. Kristine

  @Ann-Harriet: Mine blir også veldig luftige når de kommer ut av ovnen før de synker litt igjen – det er helt normalt når man bruker stivpisket eggehvite som eneste hevemiddel. Ønsker man at de skal holde seg slik må man bok ha i bakepulver i tillegg 🙂

 9. Tilbaketråkk: Sunne sjokolademuffins og en super økt | Mat til muskler

 10. Karoline

  Hei!
  Er det mulig å bruke noe annet enn pancakesyrup (yacon, agave, honning e.l.)?

 11. Kristine

  @Karoline: Det gir en seig og søtlig smak, så om man hverken har sirup eller honning vet jeg ikke. Man kan droppe det og erstatte det med litt mer søtning kanskje, men da får du ikke helt samme konsistens 😀

Det er stengt for kommentarer.