Torsk med søtpotetmos og en smakebit av boka

Jeg har virkelig økt inntaket mitt av fisk i det siste, og når Meny slår til med 30% på både fersk laks og torsk er valget hverken vanskelig eller dyrt.

Pestomarinert torsk med søtpotetmos og bacon

IMG_0097

♥ Smør grønn pesto over torskefiletene, krydre med litt havsalt og pepper og legg i en ildfast form. Inn i ovnen på 200 grader i 15-20 min.

♥ Skjær søtpoteter i mindre biter og kok til møre. Mos med en gaffel eller stavmikser, smak til med salt og kanel (om du tør).

♥ Stek bacon sprøtt og server til.

IMG_0094

Det viktigste med torsk er å ikke steke/bake/koke for lenge, den skal skli fra hverandre og være saftig. Dessuten er torsk helt ypperlig til både salt og søtt, jeg er spesielt glad i denne kombinasjonen over.

Ellers er jeg igang med planleggingen av nytt kjøkken her hjemme, jeg som er så glad i å lage mat må ha det mer åpent og lysere. Etter å ha jobbet meg igjennom den perfekte skissen sammen med en kjøkkenekspert tidligere i dag kan jeg nesten ikke vente med å få det, men det tar nok et par måneder før alt er på plass.

Det blir ikke helt sånn, fortsatt Sigdal Herregaard – bare litt mer rustikk.

Over til noe annet hyggelig, i dag fikk jeg endelig muligheten til å vise dere som ikke har kjøpt boken min (enda :roll: ) en liten smakebit;

Boka får du blant annet kjøpt HER.

21 kommentarer til “Torsk med søtpotetmos og en smakebit av boka

 1. M

  Hei Kristine 🙂

  Så moro med planlegging av nytt kjøkken. Og om kjøkkenet skal ligne, om enn bare en liten smule, på det som du har postet bilde av, må det jo bli kjempe fint.

  Dagens rett ser som alltid veldig god ut. Du gjør det lett å spise mer fisk.

  Og gjett om jeg skal kjøpe den nye boka de (også) ! 🙂

 2. Therese

  Torsk og potet liksom 😆 høres kjedelig it, men ser man litt mellom linjene og har kreativitet så blir det både en og flere himmelske matopplevelser ! 🙂
  Og jeg må bare si – jeg er sååå misunnelig(uten å mis-unne deg 😆 ) på det fremtidige kjøkkenet ditt! O-m to the g 😯

  Takk for et gjennomblikk av nye boka di – ga den forrige til mamma og hun forelsket seg helt i den – selv med god kjennskap til deg og kokekunstene dine fra før, det blir jo noe helt annet når en får det mellom to permer 😉

  God helg Kristine! (Snart)

 3. Kristine

  @M: Hei! Ja, kjempemoro! Har akkurat pusset opp soverommet, og jeg må si kjøkkenet har stått øverst på lista lenge 😀
  Det blir lik stil, bare med hvite fronter og rustikke lamper istedet for lysekrone – og ikke så stort da 🙄
  Så hyggelig å høre, tusen takk! ♥

  @Therese: Når jeg sier torsk og potet ut høyt så frister det ikke akkurat så mye nei :mrgreen:
  Takk for det – selv om det skal sies at mitt kjøkkenet er en brøkdel av dette da men.. det er ikke størrelsen det kommer an på har jeg hørt.
  Så hyggelig at mammaen din likte den!
  Vi sier god helg vi, er helt med på den 😉

 4. Lissi

  Har også hatt torsk til middag idag -må prøve med pesto oppå neste gang!

  Jeg lurte på om du ville/kunne forklare noen av øvelsene i splitt programmene fra den nye boka? Jeg følger 3-splitten og lurte litt på utfall til siden.. Skal den ene benet være strakt eller går man på en måte ut til siden og ned i knebøy? Har ganske god greie på øvelser sånn egentlig, men her ble jeg usikker 😳

  Jeg vil også ha nytt kjøkken -og det blir det nok om. noen år! Du er heldig som har kommet så langt i prosessen -det blir nok kjempefint!

 5. Fantasia

  NAM!! Torsk er så godt! Elsker fisk og spiser det flere ganger i uken 🙂 For et pent kjøkken 🙂

 6. julie

  Så utrolig vittig! Jeg lagde nesten akkurat det samme til middag hos oss i dag, og la ut oppskrift på bloggen?! Hehe great minds think a like? 😛

 7. Julie @ WolfItDown

  Haha, planlagt nytt kjøkken allerede frøken? Tsk tsk! Men det så da innmari flott ut da!

  Laget pizzaen din med laks i dag, og lurte bare på en ting, brukte nemlig grovt mel istedenfor sesam mel, og så mandel mel, men mandelmelet sto veldig ut i forhold til smak (neste gang bruker jeg 5 spiseskjeer grovt mel, sånn bare for sikkerhetskyld, for godt var det alt sammen 😀 ). «Eliminerer» sesam melet den smaken eller skal det være sånn?

  Torsk, bacon og søtpotet er en sikker vinner, og det er boken din også 😀 Koser meg masse med nye oppskrifter 😀 x

 8. Hege

  Hehe, måtte le da jeg leste «Kanel, om du tør»! Mye rare diskusjoner ute og går om akkurat det 😆
  Men det så godt ut! Søtpoteter har jeg virkelig lagt min store elsk på!
  Kjøkkenet så veldig fint ut! Vil også ha nytt her… 🙄

  Jeg har kjøpt boka di; kjempebok! Leste gjennom hele med en gang jeg fikk den! Så utrolig mye bra lesestoff det er også mellom matoppskriftene! Bra motivasjon, fine ord og viktige tankevekkere som mange av oss trenger en gang i blant. Jeg har faktisk begynt å bake og lage ting fra bunnen av flere ganger i uken nå i år. Før kunne det ta flere uker mellom hver gang jeg gadd å lage slik mat! *Litt stolt, hehe*
  Har også begynt å følge det ene treningsprogrammet i boka. Jeg har troa på at dette gir resultater på sikt 😉

 9. SigurdD

  Heisann! Fått i hus Kriwebbok nummer to, og er strålende fornøyd! :mrgreen:

  Skulle bare tipse deg om at det dukker til stadighet opp oppskrifter fra boken din rundt omkring på internett, blant annet på http://www.helenedrage.com/. Det kan jo være at dere har en avtale om det, men siden ikke det sto noe i innleggene tenkte jeg bare å gi deg beskjed om det (hun la bla. ut sjokoladepuddingoppskriften du nettopp hintet om… 😛 .

 10. Kristine

  @Lissi: På akkurat samme måte som vanlig utfall, bare ut til siden ja 🙂
  Bilder på google: https://www.google.com/search?q=utfall+til+siden&rls=com.microsoft:no&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=egLiUujXCcHx4QSZlICgAg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1389&bih=839&dpr=1
  Takk! Det tar nok noen uker, men har startet prosessen om ikke annet 😀

  @Fantasia: Jeg er mest fan av laks, men all fisk er godt ja 😀
  Takk, det blir nok bra!

  @julie: Ja, der kan du se 😀

  @Julie @ WolfItDown: Det trengs for å si det pent 😀
  Jeg er nok ikke like oppmerksom på mandelmel-smaken som mange andre har jeg skjønt, men sesam-melet har mye smak ja. Det har en god nøtteaktig smak som sikkert «stjeler» litt fra mandelmelet.
  Tusen takk!! 😀 ♥

  @Hege: Mange som er skeptiske til det søte i middag, men jeg prøver meg :mrgreen:
  Det var hyggelig å høre kjære deg, det gir meg mye motivasjon tilbake – takk! ♥

  @SigurdD: Hei du! Takk for det!
  Det er synd at noen tar på seg oppgaven å lekke ut boka på bloggee sin, jeg får bare håpe at hun har respekt nok for meg – og ikke minst de som har kjøpt boka – til å la oppskriftene få leve i boka litt til. Takk for at du sier ifra! 🙂

 11. Tattoogl

  Nå gleder jeg meg til foredraget på Cappelen, i tillegg til å få kjøpt den siste boken din 🙂

 12. Ida

  Hei!
  Har fulgt bloggen din en stund. Likte den veldig godt lenge, men i det siste har reklamen for boken din, og andre reklamer tatt helt av. Når du poster sjokoladepudding og viser til at boken må kjøpes for å få oppskriften så blir det provoserende…
  Kan man ikke få følge bloggen uten å kjøpe boken?

 13. Kristine

  @Henriette: Enig!

  @Ida: Hei! Jeg driver denne bloggen i tillegg til en fulltidsjobb, og jeg kommer med oppskrifter på middag og/eller desserter til leserne mine hver eneste dag. Jeg har jobbet hardt og lenge med bok nr 2, og da er det en selvfølge at jeg snakker og skriver om den etter at den blir lagt ut for salg. Beklager, men jeg klarer bare ikke å ta til meg kritikken din om at jeg er «provoserende».

 14. Ida

  Å nevne boka og vise fram er en sak, men å påtvinge blogglesere den er provoserende. Noe sa meg at du kom til å gå i forsvar, men bloggen din er ikke lenger en blogg. Det er en reklameplass. Hvis det er det du ønsker så har du lykkes. Hvis ikke kan det vel hende litt konstruktiv kritikk kan være lurt å ta til seg…

 15. Kristine

  @Ida: Så det var denne «bla-i-boka», som er laget av forlaget for å gi leserne noe ekstra, som var siste dråpen?
  Selvfølgelig går jeg i forsvar når jeg mener at kritikken er uberettiget, det er det folk gjør. Du må gjerne mene at dette er en reklameplass fordi jeg viser frem et produkt jeg har laget og er stolt av, det vil ikke forandre det jeg driver med uansett.

 16. Inger Johanne

  Hei Kristine
  Lagde denne til middag i dag. Stor suksess 🙂
  Testet kanel i mosen og det var snadder. Har første boken din og har bestilt nr 2. Får mye gode middagsideer her så midt i blinken for en matglad person.

 17. Tone

  Kristine jeg er totalt uenig med Ida angående reklame fra boka. Du har jo lagt ut masse fra boka di her på siden. Synes det er veldig raust. Det er mye mer enn andre forfattere gjør. Dessuten delte du jo til og med oppskriften på noe annet i innlegget med sjokoladepuddingen. Og hadde hun fulgt bloggen din lenge, så hadde hun visst at det allerede lå oppskrift på sjokoladepudding her på siden din hehe :). Når det er sagt, så kan jeg være enig i at det av og til blir litt mye reklame fra x-life. Som den største sponsoren innen trening, og med så mye publisitet uten at det noen gang nevnes noe negativt om produktene deres, så blir jeg veldig usikker på hvor mye dere i x-life teamet egentlig står inne for anmeldelsene.

 18. Kristine

  @Inger Johanne: Haha, godt å høre at du turte – og likte det! Takk for det ♥ 😀

  @Tone: Takk for litt mer konstruktiv kritikk, da blir det så mye enklere å svare seriøst og inngående 🙂 Jeg skal prøve å forklare hvordan ting hører sammen;

  – Jeg inngikk et eksklusivt samarbeid med x-life for et par år siden, det betyr at jeg kun mottar og viser frem deres produkter. Med andre ord, mye lettere for dere å forholde dere til da dere vet at jeg kun har én hovedsponsor – det er ikke reklame i hvert innlegg fra flere forskjellige steder.
  X-life har dessuten satt et lokk på sponsorsamarbeid, det vil si at det er lettere for forbrukerne å forholde seg til færre folk.

  – Jeg er nøye med å være åpen om det, og ikke prøve å skjule eller kamuflere det blant maten jeg legger ut. De som har fulgt bloggen min lenge vet at jeg er ærlig, ting jeg ikke liker eller ville ha valgt selv, vises ikke her. Det er tross alt veldig mange som er interessert i nyheter innen treningsklær og treningsutstyr, og det er faktisk mange som liker at jeg legger ut nyheter, tips eller klær jeg har selv. De vil også vite hva jeg bruker innen proteinpulver og bakeingredienser. De som ikke er interessert i klær/kosttilskudd den dagen jeg skriver om det, glemmer det like fort igjen etterpå. Å bli irritert/provosert over noe så trivielt vitner om at man bør bruke energien sin på andre ting.

  – Jeg har tatt et bevisst valg om å si til nei til omtrentlig alt annet jeg får spørsmål om, både det som ikke har så mye med mat/trening å gjøre, men også flott kjøkkenutstyr o.l. Nettopp fordi jeg ikke ønsker å ha dette som en reklameplass. Som du skjønner så er dette veloverveid, og jeg kan stå inne for det jeg reklamerer for – som i det store og det hele er svært lite.

  – Jeg er selvstendig næringsdrivende, det vil si at jeg driver bloggen helt alene, om jeg avslutter det ene samarbeidet jeg har så må jeg legge ned bloggen. Så enkelt er det. Hverken jeg eller noen andre kan jobbe gratis. Det er ikke «bare» en hobby, jeg bruker såpass mye tid og penger (og kjærlighet) på kriweb at jeg er nødt til å holde på det jeg har.

Det er stengt for kommentarer.