Ratatouille med kjøttboller + proteingodis

En superrask middag som så og si lager seg selv i ovnen. Navnet uttales for øvrig «ratato-ij» og er en grønnsaksgrateng fra Frankrike.

Ratatouille med kjøttboller og fetaost

IMG_0071

Du trenger:
Karbonadedeig
Fetaost
Løk
Hvitløk
Squash
Spinat
Ingefær (valgfritt)
Paprika
Tomater
Boks med hakkede tomater
Spinatblader
Salt, pepper, oregano

♦ Skru på ovnen på 200 grader.
♦ Finhakk hvitløk og ingefær, og skjær de øvrige grønnsaker i biter. Legg alt i en ildfast form sammen med spinat, en boks hakkede tomater og krydder i en ildfast form. Inn i ovnen mens du gjør klar kjøttbollene (5-6 minutter).
♦ Form karbonadedeig til kjøttboller, stek raskt i panne med litt salt og pepper så de får stekeskorpe, ta deretter formen ut av ovnen og legg kjøttbollene oppi sammen med fetaost. Inn igjen i 15 min.

IMG_0073

Og så er middagen klar!

I dag har jeg blitt intervjuet her hjemme, og jeg serverte som jeg pleier litt proteingodis;

IMG_0118

Oppskriften finner du som proteinbarer i boka mi, eventuelt under her:

30 g sjokoladeprotein
15 g kokosmel
20 g sukrin gold
1 ts kakaopulver (kan sløyfes)
3-5 ss melk
50 g mørk sjokolade

Det er mange som lurer på hvordan jeg får denne faste konsistensen på proteinbarene/kulene, så her har jeg prøvd å vise dere steg for steg:

IMG_0083-tile

Det viktigste er å ikke overdrive væskemengden, begynn å kna mens det enda ser litt småtørt ut. Det er lettere å justere med noen dråper mer melk eller vann etter dette.
Form deretter barer eller kuler og sett i kjøleskapet.

IMG_0106

Smelt sjokolade og rull de i, ha eventuelt nøtter eller annet pynt over.

IMG_0108

Her har jeg valgt min favoritt, sjokolade, men du kan bruke hvilken smak på proteinpulveret du vil. Eventuelt ha litt kaffe i for moccasmak, det er også veldig godt.

IMG_0116

Intervjuet om meg kommer for øvrig i Stella-magasinet i april en gang – lover å holde dere oppdatert.

Fortsatt god tirsdag!

8 kommentarer til “Ratatouille med kjøttboller + proteingodis

 1. Tanita Hoff Forsland

  uuh, så godt ut det der 🙂
  Men du, jeg kjøpte bok nr 2 av deg idag, og lurer på om jeg kan bruke noe annet enn bakepro i de oppskriftene som innholder det? Er melk i det så hadde vært flott å finne et alternativ som var uten 🙂

 2. Lise

  Hei! Jeg fikk boken din i posten i går som bursdagsgave, og jeg elsker den allerede. Så mange gode oppskrifter og fine tekster. Gleder meg til jeg får testet ut oppskriftene og startet ordentlig med treningen. Boka er jo proppfull av motivasjon!
  Dette er en bok du kan være mer enn stolt av!
  Håper du har hat en kjempefin dag 😀

 3. Pantora

  Jeg lærte å uttale ordet ratatouille takket være filmen med den lille rotte, hehe!
  Takk for «før-bilde» av proteingodiset, det var nyttig for jeg har nemlig ikke fått det helt til men nå skjønner jeg at jeg har hatt alt for mye væske i! De gangene jeg har prøvd har det blitt mer en slags utflytende sjokoladepålegg (som forsåvidt også har falt i smak!)
  Blir spennende å lese intervjuet med deg!

 4. Cecilie!

  Å, herre. Dette så utrolig godt ut. Ratatoille er jo bare helt fantastisk! 😀
  Nå jeg jeg endelig bestilt den nye boken din og gleder meg som et lite barn til den kommer i postkassen!! 😀

 5. Kristine

  @Pantora: Hehe, den er søt den filmen 😆
  Da håper jeg du ble litt klokere nå! Takk for det!

  @Cecilie!: Helt nydelig! Så koselig, tusen takk! Og håper du liker den 😀

Det er stengt for kommentarer.