Suppe og pannekaker

Det er jo en klassiker, det var i hvert fall det hjemme hos oss. Suppe som forrett, og pannekaker som kombinert hovedrett og dessert – det er jo så godt!

Tomatsuppe

IMG_4381

Oppskrift:
1 rødløk
1 fedd hvitløk
3 bifftomater
1 boks skrellede, hele tomater
1 ss tomatpuré
2-2,5 dl buljong/kraft
1 ts sukrinmelis
Krydder: salt, pepper, paprikapulver, chili og kanel

Stek alt sammen til det putrer og tykner, mos med en stavmikser. Enkelt som bare det!

IMG_4370

Servér gjerne med et kokt egg til for mer protein og næring.

Jeg kan for øvrig anbefale både fiskesuppen og aspargessuppen i den nyeste boka mi også.

Søtpotetpannekaker

Eller som jeg helst ville kalle dem; Sweet potato chocolate chip protein pancakes – men det blir liksom litt overdådig.

IMG_9619

Disse lagde jeg i fjor, men her har dere oppskriften igjen – perfekt på en Meatfree Monday!

Oppskrift:
100 g søtpotetmos *
1 egg
30 g sukrin gold
30 g mandelmel (eventuelt pannekakemix eller bakemix)
10 g vaniljeprotein
En liten skvett melk
20 g hakket sjokolade

* du kan også bruke gresskarmos eller most banan

IMG_96261

Pisk alt sammen og stek på middels varme i en smurt panne, strø hakket sjokolade over like før du snur den og steker på andre siden.

Jeg fikk 5 små pannekaker til sammen, det er altså én som mangler på bildet fordi undertegnede måtte dobbeltsjekke at de ble like gode som de så ut.

IMG_9629

Og det ble de – nam!

Dagens treningsøkt;
Nedtrekk
Liggende sidehev
Flyes
Kabelroing
Omvendt pecs
Benspark
Militærpress
Glute ham raises

Og nå – litt hjemmeyoga!

Med denne yogamatten følger det nemlig med noen øvelser man kan ta, kjekt for en nybegynner.

Ha en fortsatt fin mandag!

18 kommentarer til “Suppe og pannekaker

 1. Thea

  Åå, de så fantastisk nydelig ut! De må jeg prøve til kveldsmat i dag:)
  Jeg lurte på noe ang treningen din. Kjører du fullkropps program?

 2. Andrea

  Når jeg var liten hadde vi alltid tomatsuppe til pannekaker, og når jeg ble gammel nok til å tenke selv lurte jeg alltid på hvorfor de to hørte sammen, så morsomt å se kombinasjonen igjen! Bringer tilbake mange barndomsminner, til tross for at vår tomatsuppe var på pose med makaroni i og pannekakene var norske og dekket med sukker til det knaste 😛

 3. Julie @ WolfItDown

  Herlig! Likte spesielt tanken på søtpotet pannekakene, mums! Men så laget jeg kylling med søtpotetmos (byttet ut med kalkun) i dag til middag etter trening, så jeg er søtpotetet ut for i dag! Men gubbanoa så godt det ble 😀 God mandag! x

 4. Kristine

  @Nina Bakke: Takk for det! 😀 Jeg spiser det altfor sjeldent egentlig, skal bli flinkere til det.

  @Andrea: Jaa, haha! Det var sånn hos oss og, gud så deilig det var. Posesuppe med ekstra makaroni og osteskiver. Knasende, tynne, fettete pannekaker :mrgreen:

  @Julie @ WolfItDown: Så godt! Skal jeg være helt ærlig med deg så spiste jeg ikke dette til middag i dag, men torsk, bacon og søtpotetmos 😉 Søtpotet passer til alt!
  God mandag!

 5. Elisabeth Vega

  ååå jeg savner bakevarene mine hjemme nå!! Har ikke komentert på en god uke her nå, beklager! Har ikke hatt tid til å være så mye på nett! Men så mange spennede og kjekke innlegg du har postet 😀 Får lyst til å reise hjem å bake når jeg ser bildene! Håper du har det bra, vakre Kristine! <3

 6. Marthe

  Hei Kristine! Jeg har lenge prøvd å følge dietter, treningsprogrammer osv osv uten å lykkes annet enn å lykkes med masse penger som har blitt kastet bort.. Jeg er ei 20års gammel jente på ca 1.60 og veier nå så mye som 65 kg.. jeg kunne ikke følt meg mer flau over kroppen min enn det jeg gjør nå. Så var det en kveld hvor jeg og en jente gjeng samlet oss og ble fortalt at boken din hadde masse bra oppskrifter og til og med treningsplan. Spørsmålet mitt er bare, hvis jeg kjøper boken din.. Vil jeg gå ned i vekt og bli slank av å følge oppskriftene dine og ved å gjøre treningsprogrammet ditt? Jeg har snart gitt opp alt som er så håper virkelig boken din kan være løsningen!! 😥
  Marthe 🙂

 7. Kristine

  @Marthe: Hei! Ja, du vil uten tvil bli både sterkere og sunnere om du følger treningsprogrammet og kostholdet i boka. Det er en forutsetning for hver av de, som med alt annet man prøver;
  1. Du må trene tungt og med riktig teknikk og muskelkontakt
  2. Du må holde matinntaket på et vedlikehold (evt et lite underskudd i perioder) for å få markerte muskler
  Og dette må selvfølgelig bli en positiv og varig del av livet. Lykke til! 😀

  @Sunnere hverdag: Tusen takk for det! Mye spennende som skjer denne uka – håper du og har en knall uke 😀

 8. Marthe

  Okei, hva vil det si at jeg skal gå i underskudd i peirioder? Jeg er ikke veldig opptatt av det å få frem muskler i første omgang.. Det er mer å få den slanke kroppen jeg først og fremst vil ha 😆
  Reiser innom butikken og kjøper boken din idag!!

 9. Kristine

  @Marthe: Et underskudd er å spise litt mindre enn man forbrenner i løpet av en dag. Markerte muskler eller «slank» går for så vidt på det samme, styrketrening og et sunt kosthold over tid er det som skal til 🙂

 10. Linn

  Hei!
  Tusen takk for alle de herlige oppskriftene du deler, jeg er fast følger av bloggen din og synes du er en kjempeflott inspirasjonskilde! Lurer litt på dette med bruk av nøytralt proteinpulver/fiberfin i bakst, kan man bytte ut dette med pannekakemiksen til x-life? Jeg syntes disse pannekakene ble ganske tørre og kjedelige så tenkte kanskje miksen kan brukes i bakst som tørrvare? Evt andre ting som ligner på fiberfin til bakst?

 11. Kristine

  @Linn: Hei! Bare hyggelig 😀
  Tja, det ser jeg ikke noe grunn til at du ikke kan. Jeg bruker ofte kakemiksen til x-life i andre ting enn nødvendigvis kake, så da kan nok pannekakemiks bruker som nøytralt proteinpulver i noe annet. Om du synes den gir tørr bakst, så kombiner gjerne med havremel, mandelmel, kokosmel eller noe annet. Jeg pleier alltid å bruke minimum 2 tørrvarer sammen når jeg lager noe.

Det er stengt for kommentarer.