Sunne søndagsrundstykker

Søndag er en bakedag for mange, og siden jeg alltid pleier å komme med noe søtt, tenkte jeg å dele disse med dere. Fulle av protein og fiber, gode for magen.

Kesamrundstykker

IMG_0007

IMG_0035

Oppskrift (gir 7 stk):
4 egg
100 g mager kesam
50 g mandelmel
20 g fiberfin
10 g easy bake
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Jeg har brukt mandelmel, som mange synes gir en marsipanaktig smak (som jeg ikke kjenner), men du kan lett bytte ut dette med for eksempel sesam-mel.

Vips egg luftig og tilsett kesam. Tilsett tørrvarene litt etter litt, fordel topper på et bakepapir – eller i muffinsformer som du løsner kantene litt på. Inn i ovnen på 175 grader i 18-20 min.

Tips: For ekstra luftige rundstykker, skill ett eller to av eggene, visp eggehvitene helt stive og vend inn i røra til slutt.

IMG_0031

Både søtt og salt pålegg passer godt til disse.

IMG_0015

Leverpostei med sylteagurk og egg.

IMG_0019

Jordbærsyltetøy og sukkerfritt sjokoladepålegg.

Nå smøres skiene, så jeg krysser fingrene for at løypene er brukbare.

God søndag godtfolk!

IMG_9941

Lydia tights (ekstra høyt nedbrettbart liv)  –  Hettegenser (på salg) (/adlinker)

27 tanker om “Sunne søndagsrundstykker

  1. avatarSofie

    Det så kjempe godt ut! Har du et alternativ til «easy bake»:)? Har nemlig ikke det.. Ha en fin dag! 🙂

  2. avatarKaroline

    Er det noen andre oppskrifter på rundstykker uten kesam? Allergisk mot melk ser du… 😐 Eller om det kan erstattes med noe annet!

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Sofie: Bruk mer mandelmel, sesam-mel, eventuelt havremel (knuste havregryn) Takk i like måte 😀

    @Karoline: Det går fint an å bruke laktosefri yoghurt og lignende, eventuelt mandel- eller kokosmelk 🙂

  4. avatarMadde

    Jeg stekte mine for lenge så de ble litt tørre 🙄 . Note to self at det som ser litt uferdig i ovnen gjerne er mer ferdig enn jeg tror!

  5. avatarLaila

    De så utrolig gode ut, MEN enda et BytteUtSpørsmål 😕
    Hva kan jeg bruke istedenfor fiberfin 😉

  6. avatarLissi

    Nam! Skal jammen lage disse nå så jeg har til frokost imorgen 🙂 Jeg bytter ut fiberfin med pofiber (Semper fra Sverige). Bør jo gå det mener jeg 😉

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Tone Duesund: Så hyggelig da! 😀

    @Madde: Ja, der er det en hårfin grense. Bedre å ta dem ut litt tidlig, når de blir kalde blir de som regel bra uansett 😀

    @Maja Nordic: 😀 😀

    @Laila: Annen tørrvare som havremel/gryn, sesam-mel eller litt mer mandelmel (eventuelt kokosmel).

    @Lissi: Det går helt sikkert fint 😀

  8. avatarElisiv

    Såg kjempe gode ut 😉 må prøvest 😉
    Men eg har bakepro (kjøpt i Sverige)
    Kan eg bytte ut easy bake med det? 😛

  9. avatarTone

    disse skal prøves! 🙂 men lurer på en ting, hvordan veier du opp slike små mål som 10g ? har du en kjempe god digitalvekt å anbefale? 🙂
    stå på videre, du er et kjempe flott forbilde! 🙂

  10. avatarMadde

    @Tone:
    Er ikke Kristine, men:

    Jeg bruker elektronisk vekt m «tara-funksjon».

    Setter bakebollen på vekta (som ikke er slått på). Trykker på tara-knappen som trekker bollevekten i minus, og vekten vil vise så og si nøyaktige vekt av det du putter oppi bollen. 😆 Spørs jo om vekta viser hvert gram eller to om gangen.

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @CathrineB: Det må du gjøre 😀 Ca 85 kcal per stk.

    @Sukkerfrie oppskrifter hos Lovelyliller.com: 😀 😀 Håper du har hatt en fin dag!

    @Elisiv: Jeg synes vanlig bakeprotein gjør bakst litt tørt, men prøv deg gjerne frem 😀

    @Tone: Jeg har kjøpt en fin og billig digitalvekt på Europris. Jeg bruker den kun til å veie opp slik at jeg kan dele oppskrifter med dere 😉 Men, en stor spiseskje er ca 15 gram.

  12. avatarKarianne

    Veldig gode! Byttet ut halvparten av mandelmelet med glutenfri fin kakemiks fra Toro og brukte vanlig Bakepro. Ny søndagsfavoritt!

  13. avatarEllen

    Hei 🙂 kan du anbefale et annet alternativ en sesam mel ? Har akkurat baket rundstykkene og synes det var litt kvalmende med semam mel , ellers var de helt supre 🙂

  14. avatarSunniva

    Hei 🙂 disse skal jeg absolutt prøve! Lurer bare på om jeg må redusere væskemengden om jeg vil bruke melk istedenfor kesam? Blir det da evt. mindre rundstykker?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *