Fredagslaks

Vi skal ha laks senere i dag, men inntil videre kan jeg jo vise dere en nydelig og enkel lakserett som ble spist tidligere i uka;

Lakseform med sennepskrem

IMG_9975

 

Fredagslaks
Write a review
Print
Ingredients
 1. Laks
 2. Rødløk
 3. Vårløk
 4. Sopp
 5. Paprika
 6. Squash
 7. Tacokrydder
 8. Mager kesam
 9. Søtsterk sennep
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Grovhakk grønnsaker, krydre med tacokrydder og ha det i en ildfast form, sett i ovnen på 200 grader i 10 min. Ta ut formen og tilsett laks skåret i terninger, inn i ovnen igjen i 15 min.

IMG_9973

Bland 3-4 ss kesam med 1 ss søtsterk sennep og ha til.

Ellers har det tikket inn mailer fra forlaget og andre om topplisteplasseringer på alt fra bokforhandlerforening, haugenbok, ark og adlibris, til cdon og platekompaniet.
Jeg kan ikke si annet enn å si tusen takk til alle som har kjøpt boka, ikke minst til de som sitter med begge bøkene mine.

Dagens dessert er derfor hentet fra den nyeste boka;

Avokado-is

advokadois_15248_dg_96018_blogg
Foto: Margrethe Myhrer & Stylist: Sarah Hedin

Jeg må bare si det – jeg er så fornøyd med bildene i boka!

Jeg var innom blomster av stål-frisøren min tidligere i uka, X-Hårstudio, og det er hverdagsluksus for meg – bare så synd at jeg egentlig ikke trenger å dra oftere enn annenhver måned.

IMG_9981-horz-vert

Farget topplokket og klippet tuppene. Og jeg fikk med meg en goodiebag, mine to favoritter ser du helt til høyre. Luxe Oil fra Wella – anbefales!

God helg!

.
P.S. Jeg trenger tips fra dere som har vært i sørstatene i USA, noen som har steder eller opplevelser å anbefale?

22 kommentarer til “Fredagslaks

 1. Julie @ WolfItDown

  Laks på en fredag er alt annet enn feil, også så godt det så ut, mmmm 😀 Også så fine og rustikke bildene i boken er ja, heeeelt enig 😀

  Koselig og bli dullet med hos frisøren, drømmer jeg alltid litt bort når jeg sitter i frisør-stolen! Kos deg masse, og ha en kjempefin helg 😀 Den kunne ikke ha kommet raskt nok etter min mening *smiler* x

 2. Linda Marie Stuhaug

  Fredagslaksen ser nydelig ut! Her blei det fiskekaker til middag med forskjellig tilbehør, kjempegodt 🙂 Eg var i Florida – Orlando forrige halvår og det er en plass eg absolutt anbefaler. Du har Disneyworld, Universal Studios, Seaworld, gigantiske tivoli, unike shoppingmuligheter og eg kan fortsette i fleng! For å ikkje snakke om sol og varmt vær 🙂 Skal du ut på tur igjen? 😉

 3. Lena Ludvigsen

  Åh – så godt det så ut! Har faktisk aldri laget laks på annen måte enn favoritten; ovnsbakt i sølvpapir.. Nå fristet det jammen å prøve noe annet for en gang skyld:D

  Aldri vært i USA, men altså- dere var jo nettopp der: o *hvorheldigerdetmuligåbli……*

  Uansett – nydelig på håret, og ha en fin helg:-)

 4. Sunniva Nordskog

  Har vært i alle sørstatene, og kan STERKT anbefale Grand Canyon! Helst å ta turen ned og opp igjen, det er virkelig en opplevelse (og du får sett sååå mye mer enn om du ikke gjør det!).

  Ellers er vel Venice Beach et must om du liker sånt…:)

 5. Anniken

  Jeg vil anbefale deg å dra til Orlando; outlet- og fornøyelsesparkhovedstaten!:) universal parkene er de beste jeg har fått besøkt, og fikk stryke på delfiner i Seaworld:)

  Ha ei flott helg!

 6. Kristine

  @Sukkerfrie oppskrifter hos Lovelyliller.com: :mrgreen: Detgjordebountyendinog!

  @Julie @ WolfItDown: Takk! Strålende fornøyd med de litt rustikke bildene 😀
  Ja, det er så deilig. «Er du hårsår?» Nei, gre og lugg i vei! 😆
  Etterlengtet helg her og!

  @Linda Marie Stuhaug: Så godt! Jeg har spist fiskekaker (nesten) hver dag til lunsj denne uka :mrgreen:
  Orlando er både start- og sluttstedet på reisen så det skal absolutt holdes av en del dager der. Vi skal på roadtrip til våren!

  @Lena Ludvigsen: Laks i grateng er nydelig! Jeg liker best laks når den får en stekeskorpe 😀
  Ja du.. jeg vet 😳 Vi elsker usa, og bruker stort sett bare penger på mat og reise – så da blir det en ferie dit i år også.
  Takk! God helg! 😀

  @Sunniva Nordskog: Der har jeg vært! Vi tenkte vi skulle dra til steder vi aldri har vært, altså mellom Texas og Florida 😀

  @Anniken: Åh, Orlando er høyt på listen allerede – gleder meg!
  Takk det samme!

 7. CecilieK

  Denne skal jeg prøve! Hva er egentlig søtsterk sennep? Er ikke så godt kjent i matvarehyllene da jeg ikke kan å lage mat 😉
  Sørstatene er fantastisk!! Skulle ønske jeg skulle dit nå selv 🙂 Jeg reiste sist en roadtrip fra Chicago ned til New Orleans via St Louis, Memphis, Nashville, diverse små stoppesteder rundt omkring, og så opp til New York vi Savannah, Charleston, Atlanta, Myrtle Beach og D.C. Eeeeelsket New Orleans, Savannah, Memphis og Charleston, masser av sjarm og mye å se!

 8. Kath

  Anbefaler the Everglades og Kennedy Space Center. Tampa m, Key West & St Augustine er koselig 🙂 God tur!

 9. Kristine

  Bodde i Georgia, staten over Florida, i et år. Var i Orlando på ferie, og jeg ser du skal starte og slutte der. Gled deg!! Fantastisk by, med ufattelig mange attraksjoner og fornøyelsesparker:) hvis du drar til Atlanta, anbefaler jeg å dra til world of coke. Cola cola museet, det er litt gøy å få med seg:) så bør du dra på toppen av the westin hotel, da kan du se utover hele byen, veldig fint. Det er også restaurant på toppen så du kan spise hvis du vil, men man MÅ ikke, er en etasje med bare utkikkspunkt:)

 10. Kristine

  @CecilieK: Den skal stå ved ketchup/sennep-seksjonen 😀
  https://kolonial.no/media/uploads/public/0/195/195-87ef6-product_detail.png
  Ellers kan du fint bruke grov, eller vanlig sennep og – jeg bare synes sødmen passer så godt til laks.
  Åh, vi skal til mange av de stedene – gleder meg!! Var dere innom noen historiske plantasjer?

  @Kath: Kennedy space center er notert! Tror ikke vi skal så mye lengre sør i florida (rekker ikke). Turen blir i april, takk!

  @Kristine: Jeg gleder meg sånn!! Ja, vi skal til Atlanta – og world of coke er allerede på planen. The Westin Hotel er notert, så artig! Takk for tips 😀

 11. Kristine

  Det er forresten westin peachtree plaza.

  Men glemte jo heelt det jeg skulle anbefale, nemlig cracker barrel, en ordentlig sørstatsrestaurant med masse god sørstatsmat. Det må du bare prøve, de har kjempe masse godt!:) og hvis du skal kjøpe fast food, så må du prøve Chick-fil-A. De finnes så og si bare i sørstatene da det ble grunnlagt i Georgia. Ikke det sunneste av mat, men ufattelig godt!:D hehe

 12. Marie Grøttum

  Jeg var på bilferie med familien for en del år siden på flere steder i Florida i tillegg til at vi kjørte helt til New Orleans. Ferien var da jeg var i typisk Disneworld-alder og jeg må si jeg ble skuffet. Universal Studioes var heller ikke noe å skryte av, men Sea World var morsomt. Jeg vil heller satse på å dra på fine steder og kan sterkt anbefale Key West og New Orleans!!!, Fort Lauderdale var også fint. God tur!

 13. Kathrine *sunshine*

  Veldig glad i laks, så den retten skal jeg lage 🙂

  Jeg lurer på hvilket smør du bruker når du steiker forskjellige matvarer???

  Endelig fått bok nr2 av deg, utrolig masse godt som jeg skal kose meg med fremover 🙂

  Ha en fin helg 🙂

 14. Line

  Atlanta: Ta en vandring i hippie/kunstner-strøket Little Five Points og spis med det samme en knallgod burger på the Vortex. Om du er spesielt interessert finnes også et av USAs største akvarium like ved world of coke, i tillegg til et CNN-hovedkvarter hvor man kan få omvisning. Lenox Mall er bra for normal og upscale shopping i Buckhead-distriktet, som også har mange restauranter og barer. En ikonisk fast food-kjede dere bør besøke er The Varsity, som har verdens største fast food-restaurant i Atlanta, like ved GA techs campus.
  Beregn masse ekstra tid for bilkjøring da ATL traffic sucks!

  I tillegg vil jeg anbefale Savannah, ca 5t kjøring fra Atlanta. Veldig romantisk og sjarmerende by. «safari» på Okefenokee-sumpen på grensen til FL med nærliggende by St.Marys er også verdt å få med seg. Med det samme kan dere besøke Cumberland Island som har både ville hester og flott natur. Når på året drar dere? GA er veldig sesongavhengig. Du vil feks ikke oppholde deg for mye i visse områder rundt FL-grensen pga masse, svære mygg på sommeren.

  Ikke dra på Seaworld (ref. dokumentarfilmen Blackfish som akkurat har skapt svær debatt og SW-boikott i USA..Må sees!!)

 15. Kristine

  @Kristine: Tusen takk for tips, noterer alt 😀

  @Marie Grøttum: Jeg har vært i Disneyland, og synes det var fantastisk – men kanskje det er forskjell. Det blir uansett en tur innom ett eller to av de stedene før vi kjører videre 😀 Takk for tips!

  @Kathrine *sunshine*: Helt vanlig smør. Tusen takk, koselig å høre 😀

  @Line: Nice! Vi drar i april 😀 Vi kjører fra Orlando til Atlanta, så da velger vi ruten som går forbi Savannah – og nå vet jeg at det er et fint sted å stoppe. Takk for tips!

  @Pantora: Takk :mrgreen:

 16. Michelle

  Kommer an på hva du liker å gjøre. Premium Outlests har flere outlet malls som er supre på shopping til gode priser. Vet de har fillialer i Orlando og Houston i allefall. Prøv å få med deg en kamp av noe slag. Baseball, kan være litt kjedelig, men en amerikans fotball kamp eller en basket kamp er alltid gøy. Masse folk og stemning.

  Jeg har venner som har bodd i Austin, TX og det skal visst være en helt fantastisk by. Ligger ved fjellene og har et veldig ungt og kulturelt miljø. Houston, TX ville jeg ikke dratt til på ferie med mindre du kun ønsker shopping. Jeg får alltid betong jungel følelsen av Houston og det er så stort at du er avhengig av bil/taxi som fort kan bli litt dyrt.

  New Orleans er en utrolig gøy by. Masse folk, French Quarter fylt av butikker og utesteder hvor man faktisk kan gå ute. Pass litt på hvor du går, noen deler av byen er utrygge. Jeg bodde i French Quarter da jeg var der og hadde en flott tur. Jeg vil også anbefale deg å ta en tur til Frenchman Street som er Burbon Street for de lokale. Live jazz og puber så langt øyet rekker. Pass på at du tar taxi hit og ikke går, du må gjennom et litt dodgy nabolag på veien. Fikk også med meg Sunday Brunch på et av hotellene der (tror de fleste hoteller serverer dette), da tar man på seg litt ordentlige klær, type dress/skjorte for menn og kjole eller et pent antrekk for damer. Drikker champange til maten og koser seg med en svær mat buffet.

 17. Kristine

  @Michelle: Vi var på baseball i N.Y, og hadde håpet på å se american football denne gangen, men vi kommer til feil tid dessverre. Mulig vi får med oss en basketballkamp.
  Dette blir en roadtrip, så det blir bil overalt vi skal. Tusen takk for mange fine tips!

 18. TN

  Dersom du skal til Florida, har du fått mange gode tips til turistattraksjoner. Orlandos theme parks er jo classic (om enn litt slitsomt), St. Augustine er en nydelig historisk by med fine strender, Tampa er spennende. Men det jeg anbefaler aller mest etter å ha bodd i FL i 4 år er å besøke en av de mange Florida springs. Her kan man svømme i klart, grønt ferskvann som kommer opp av jorda, dykke i undervannshuler, se på manatees (sjøkuer!?? på norsk), padle, eller legge seg på rygg i vannet og flyte flere miles nedover rolige elver. 😀

  http://underwaterflorida.homestead.com/springs.html

 19. Kristine

  @Malin: Åh, nei! Vi rekker ikke å kjøre helt ned dit før vi begynner roadtrip’n 😥
  Ja ikke sant – gleder meg! 😀

  @TN: Vi får dessverre bare med oss Orlando før vi tar en rundtur litt nord og vest til resten av sørstatene, to uker er egentlig altfor kort tid! Men St.Augustine og Savannah er definitivt to plasser vi skal stoppe opp på vei til Atlanta 😀

Det er stengt for kommentarer.