Biff stroganoff og jordbærmuffins

Dagens meny til dere:

Biff stroganoff

IMG_9966

400 g oksekjøtt *
1 ss smør
4-5 sjampignoner
1/2 løk
1 rød paprika
1-2 dl kjøttbuljong
1 ts sennep
1 ss soyasaus

2 ss tomatpuré
4 ss orginial kesam (tåler bedre oppvarming)
1 dl kokosmelk (kan sløyes)
Paprikapulver, salt og pepper

* Jeg kjøpte grytekjøtt som er noe billigere fordi planen var å koke kjøttet i veldig lang tid slik at det ble mørt, kjøp gjerne (indre)fileter og skjær opp dette om du ønsker. Det blir dyrere, men korter ned tilberedningen.

Brun kjøttet i en kjele med litt smør, tilsett deretter grovhakket løk. Stek gjerne sjampignon og paprika i en egen panne som du tilsetter i gryten senere, nå skal nemlig kjøttet mørnes.
Ha i paprikapulver, salt, pepper, buljong, sennep og tomatpuré og la det småputre med lokk på lav varme i 2-3 timer. Sjekk med jevne mellomrom og etterfyll eventuelt buljong.

Ha i den stekte soppen og paprikaen, skru ned varmen og rør inn kesam og kokosmelk.
Smak til med mer salt og pepper om det trengs.

IMG_9964

Servér gjerne med ris eller potetmos til.

Tiden strekker ikke til med baking om dagen, men her har dere en gammel godbit;

Jordbærmuffins

IMG_0094

200 g kakemix
2 egg
60 g mager kesam
en skvett melk
10 jordbær

Det er nemlig noen fantastisk fine jordbær på Meny om dagen.
Pisk egg med kesam, tilsett kakemiksen og deretter melk til en passe tjukk røre. Skjær jordbær i mindre biter og ha i.

IMG_0120

Fordel i 10 muffinsformer (ca 70 kcal per stk). Inn i ovnen på 170 grader i 15-20 min.

IMG_0108

Denne kakemixen er altså helt genial om man ikke er helt stødig på alle de andre tørrvarene, og den kan som du ser deles opp og brukes til mye forskjellig – sånn sett synes jeg muffins er smart.

IMG_0114 (1)

Veldig gode, spesielt lunkne med litt vaniljekesam eller is ;-)

Det snør, det snør – ha en fin torsdag!
.

.
IMG_9885-horz_tekst

Passe lav i livet
Mykt stoff, ikke gjennomsiktig
Glidelås ved leggen

Adlink til tightsen finner du HER.

14 tanker om “Biff stroganoff og jordbærmuffins

  1. avatarAnine

    Hei Kristine! Bare lurer på om du har noen tips for å unngå at overkroppen «tipper» fremover under knebøy? Det skjer med meg uansett belastning på stanga og mest på vei ned. Prøver å tenke «sett deg ned på en stol», men det skjer likevel. Noen tips? 🙂

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @M: Det var visst den beste stroganoffen jeg har laget 😎

    @Sukkerfrie oppskrifter hos Lovelyliller.com: Det må du gjøre! 😀

    @Anine: Hei! Prøv å la stanga hvile litt lengre ned på trapezius, et stykke ned fra nakken slik at tyngden kommer mer bakover. Ha gjerne bena litt lengre fra hverandre med føttene litt ut, da blir man også tvunget til å holde tyngden bak på stumpen.
    Og du? Ikke tenk så mye på å sette seg ned på en stol – for svært mange lener seg fremover idet de gjør det. Tenk heller strak rygg/bryst frem og tyngde på hælene.

  3. avatarTina

    Hei!
    De muffinsene passer perfekt til i morgen for min del, men
    hvis jeg trenger minst 15-16 muffins og ikke 10, hvor mye ville du ha økt
    av kesam, egg ect da? Kakemixen er på 360g så ville i grunn få brukt
    hele den i en røre 😉

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Tina: Da er det bare å bruke hele kakemiksen og fordele i muffinsformer 😀 Det står anvisning på pakken, du skal bruke 4 egg.

  5. avatarTina

    Tusen takk for kjapt svar. Du dropper altså olje og vann og bruker kun melk sant?
    Ikke meningen å mase så, men øker du kun til 4 egg og ikke mer enn 60g kesam til en hel kakemix?
    Ha en fin helg! 🙂

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Tina: Ja, jeg foretrekker det – men det er en smakssak, du må gjerne følge det som står på pakken 😀
    For en hel kakemiks så ville jeg sikkert ha brukt 4 egg og 120 g kesam + eventuelt spedd på med melk ved behov.

  7. avatarTonje

    Det så utrolig godt ut!!
    Du jeg har to sp.mål; 1. Hva slags smør pleier du å bruke? Ser store diskusjoner om hvor vidt man burde bruke smør eller plantemargarin. Hva er din mening ang dette?? 🙂
    2. Hva slags mozzarella ost bruker du? 🙂

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Tonje: Til steking – helt vanlig. Til brød og annet – vita hjertego. Jeg bruker så lite av begge deler, så det er ikke noe jeg tenker over 😉
    Helt vanlig mozzarella, det første og beste merket jeg finner.

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Monica: Det står i teksten! 😀 Kommer helt an på hva slags kjøtt du velger å bruke.
    Håper det smaker!

  10. avatarMonica

    oppdaterer at det ble den beste stroganofen jeg har smakt!! Denne skal lages flere ganger!! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *