Kassavagrateng og kokos-iskrem

På forrige harryhandel fant jeg en stor, brun rot som jeg kjøpte med meg hjem. Jeg ante ikke hva det var før jeg faktisk lagde noe med den – det viste seg å være kassava.

Kassava er rik på C-vitamin og en viktig rotgrønnsak i mange deler av verden, f.eks. i Afrika og Sør-Amerika. På grunn av det høye stivelsesinnholdet brukes kassava som en basismatvare på samme måte som vi bruker poteten. Stivelse gir energi til kroppen og sørger for at musklenes energilager fylles opp.

Det står også at den må varmebehandles fordi den er giftig i rå tilstand – så fint at jeg smakte på den rå da..

Kassavagrateng

IMG_0184

Selv om den virker litt skummel, så smakte det utrolig godt – som en potet kokt litt al dente. Er det vanskelig å få tak i denne, kan du også bruke pastinakk, persillerot eller poteter.

Stek karbonadedeig med grovhakket løk, finhakket hvitløk, hakkede tomater, tacokrydder og kassava i mindre biter. Legg det over i en ildfast form sammen med semi-kokt brokkoli, og ha over masse ost.

Inn i ovnen på 200 grader i 25 min.

IMG_0186

Over til desserten;

Kokos-iskrem

IMG_0364

1 boks kokosmelk (400 ml, vanlig)
2 ss sukrinmelis m/stevia
2 ss kokosstrø

IMG_0361

Sett en boks med kokosmelk i kjøleskapet 3-4 timer / over natta. Skrap ut kokoskremen som er stivnet og visp med litt sukrinmelis. Ha i en iskremmaskin, eller i fryseren og rør rundt hver halvtime til den er stivnet.

IMG_0352

Strø over litt kokos til slutt, en skikkelig kremet og god kokos-is.

Og så dagens «treningsoutfit» helt til slutt;
IMG_9915-horz

Dette er en av de nye tightsene, Willa. Sammen med sin egen hettegenser. (/adlinker)

Tightsen sitter, om mulig, enda bedre på enn de tidligere anti-shake tightsene. Veldig fint for de av oss som har litt lår og glutes. Denne modellen har middels høy midje, og en artig detalj bak den ene leggen. Fåes i blå, gul og rød.

Fortsatt god tirsdag!

16 kommentarer til “Kassavagrateng og kokos-iskrem

 1. Mari Aurora

  NAM, tusen takk for matinspirasjon nok en gang 🙂

  Har fått den nye boka di, gleder meg til å smake meg fra perm til perm. Spesielt avokado is gleder jeg meg til.

  Ha en fin fin kveld 🙂

  Mari Aurora

 2. Chassi

  Cool!
  Jeg bruker kassavamel i grøten for ekstra tykkelse innimellom. Ti poeng til deg som testet fersk. (!) Kokosisen ser ut som noe man kan dø for – selvfølgelig gjør den det. God tirsdag til deg. <3

 3. Chassi

  Og jo, nå holdt jeg på å glemme det viktigste! Jeg har en kunde i morgen som vil trene programmet fra den nye boken din. Hun har tatt bilde av boken for at jeg skal vise henne øvelsene. Kult for meg, for da får jeg en sneak peak. 😛

 4. Kristine

  @Mari Aurora: Hyggelig å kunne inspirere! 😀
  Kos deg med avokado-isen 😉 Ha en super kveld du og!

  @Sukkerfrie oppskrifter hos Lovelyliller.com: Takk for det! Nei, jeg tror ikke jeg har sett den i nærområdet her heller.

  @Chassi: Wow, jeg ante ikke hva kassava var engang for inntil et par uker siden – du er tidlig ute med ting! :mrgreen:
  God tirsdag til deg ♥
  (Spent på hvilken splitt hun velger, håper det faller i smak hos dere begge).

 5. Maren

  Jeg kom faktisk hjem fra ferie i Afrika i går. En kveld fikk jeg servert noe merkelig, men godt, potetlignende som tilbehør til fisk. Det viste seg å være kassava. Det var kjempegodt, skjært i skiver og stekt sprøtt i stekepanne. Var nesten som potetchips 🙂

 6. LisbethS.

  Tror ikke det kan være så skummelt å spise rå kassava. Da jeg var i Malawi var vi på en tur med noen lokale og de plukka med seg kassava som både vi og de spiste ganske mye av. Lever enda 😀

 7. Solvor

  Setter veldig pris på¨at du deler ny smaksopplevelser med oss. Er litt sirupa sjæl der, så når jeg i det minste har hørt om det før er det støtte sjangsse for at jeg velger den (kanskje ikke jeg finner akkurat denne i butikken) neste gang!:) Super fin tights!

 8. Trine

  Det så skikkelig godt ut. Må prøves – muligens med pastinakk siden jeg er så glad i det. 😛
  Tightsen er kuul, men jeg må nok vente noen kg før den passer 😕

 9. Julie @ WolfItDown

  Åhh, har sett kassava men har liksom ikke kommet rundt til og lage noe med den enda, men er veldig glad i rot grønnsaker og nå har jo jeg en oppskrift her og prøve ut, det så veldig godt ut. Men du da, den iskremen – NAM! 😀
  Liker utrolig godt den nye boken din, de motiverende og jordnære tekstene, og påminnelsene som vi alle trenger minst noen ganger i uken! Også så masse gode oppskrifter da, gleder meg kjempemye til og prøve ut alle sammen! 🙂 x J

 10. Hanne

  NÅ ble jeg sulten!
  Den gratengen ser helt nydelig ut, og isen ser jo ut til å ha den perfekte konsistensen!
  Greit å se at de såkalte «7/8»-tightsene faktisk blir lange på deg, jeg har nemlig utsatt kjøp gang på gang siden jeg alltid blir minnet på at de ikke går helt ned til anklene, hehehe.. Veldig kult design!

 11. Kristine

  @Maren: Sier du det – håper du hadde en fantastisk ferie!

  @LisbethS.: Litt blåsyre fra eller til gjør sikker ikke noe :mrgreen:

  @SweetCandyDreamer: Takk for det! 😀

  @Solvor: Bare hyggelig! Jeg er så nysgjerrig på nye ting i butikken (spesielt grønnsaker), så jeg deler gjerne. Bare så synd at Sverige har mer av det i vanlige butikker enn her hjemme.
  Takk! 😀

  @Trine: Jeg er helt sikker på at pastinakk er supergodt i også!
  Tightsen er veldig stretchy og god, og kommer i flere størrelser.

  @Silje: Det kommer litt an på hva jeg lager. Karbonadedeig avgir så mye væske, så her bruker jeg ikke noe 🙂

  @Julie @ WolfItDown: Kassava, bortsett fra at jeg ble litt bekymret et lite øybelikk, er utrolig godt!
  Så hyggelig å høre at du liker boka ♥ 😀

  @Hanne: Grateng ♥ Iskremen ble faktisk utrolig mektig, tror man fint kan bruke hele boksen med kokosmelk (ikke bare kremen).
  Disse går helt ned til anklene! 😀

 12. Ann Kristin

  Kassava er utrolig godt, smakte det første gang i Afrika.
  men har funnet det her i Norge også.
  skal definitivt prøve den i grateng 🙂

 13. Kristine

  @Ann Kristin: Jeg har også vært i Afrika, så det kan jo godt hende at jeg har spist det uten å være klar over det 😀 Du må absolutt prøve den i en grateng ja, utrolig godt!

Det er stengt for kommentarer.