Varmende thaisuppe

Det er Meatfree Monday, og for meg betyr det å bytte ut kjøtt/fugl med vegetar/fisk. Om du ikke ønsker å bruke fisk, kan du ha i tofu, quorn, kikerter eller lignende i suppen.

Thaisuppe med kokosmelk og torsk

IMG_9830

 

Varmende thaisuppe
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 g torsk
 2. 1 boks (400 ml) kokosmelk (vanlig eller lett)
 3. 6-7 sopp
 4. 1-2 gulrøtter
 5. 4 vårløk
 6. 2 hvitløksfedd
 7. 1/2 løk
 8. 1 ss olje
 9. 1 ss soyasaus
 10. 2 ts rød currypaste
 11. Havsalt
 12. En håndfull cashewnøtter og fersk basilikum som garnityr
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_9831

Finhakk hvitløk, grovhakk vårløk, løk og gulrot, skjær sopp i tynne skiver og stek alt i en kjele med litt olje.
Tilsett deretter currypaste og soysasaus. Ha over kokosmelk, gi det et oppkok og smak til med salt.
Skjær torsk i terninger og ha i suppen, skru ned varmen og la bitene trekke i ca 10 minutter.

IMG_9833

Dryss cashewnøtter over og servér gjerne med litt flatbrød til. Det ble utrolig godt!

Den fine pakken med blå teip fant veien hjem til meg i dag, med blant annet disse;

Jeg har fine ull-pannebånd fra før, men de er naturlig nok ikke like ideelle å bli så varm rundt øra med.
IMG_9856-tile
Disse er glatte, skikkelig deilig å ha på. Du får 2 i en pakke, og kan velge mellom rosa/korall.
Det står at den andre fargen er sort, men jeg ble veldig glad da jeg så at den var blå. Finnes HER.
(/adlink)
Viser dere alt det andre fine senere, vet at mange av dere er spente på de nye anti-shake tightsene.

Ellers fyres det i peisen, og Todd ligger malende (faktisk litt snorkende) ved siden av meg.

En rolig og god start på en ny uke!

13 kommentarer til “Varmende thaisuppe

 1. Kristin

  Hei Kristine!

  Takk for inspirerende blogg! 🙂

  Jeg lurer på om du kan gi meg et tips ang treningstights: Jeg er nemlig nylig blitt gravid og har lyst til å fortsette med de gode treningsvanene jeg har opparbeidet meg det siste året i graviditeten 🙂 I den forbindelse tenkte jeg at det kunne være både nyttig og inspirerende med en ny treningstights, som gir litt støtte til den kommende magen. Og så kom jeg på at jeg mener jeg har sett at du viste en lekker treningstights på bloggen din i høst (?) som hadde nedbrettbart, høyere liv…kan det stemme?
  Og tror du den vil funke med litt gravidmage?
  Evt har du noen andre tips til tights som kan funke som gravid?

  Tusen takk for hjelpen, om du kan hjelpe! 🙂

 2. Solvor

  Hmmm… Jeg er veldig dårlig på å bytte ut kjøtt og fisk med tofu, quorn og kikerter. Kunne tenkt meg å bli det. Men dersom du erstatter, hvor mye trenger man da…Har du noen gode tips på det til en virkelig newbie? Og hva er best ifh til proteinkilde?

 3. Kristine

  @Sukkerfrie oppskrifter hos Lovelyliller.com: Hehe, du får gjør det :mrgreen:

  @Alessandra: Det gjør det helt sikkert 😀

  @Frida: Det må du gjøre!
  (Har allerede bestilt og mottatt pakke :mrgreen: )

  @Kristin: Hei! Takk for det!
  Noen av de tightsene jeg har fått nå er absolutt fine når man er gravid, spesielt de med høyest liv – og her er Lydia best;
  http://www.x-life.no/products/shape-lydia-anti-shake-78-tights-dark-grey-melange
  Følg med på bloggen, jeg kommer til å legge de ut fortløpende 😀
  Gratulerer så mye forresten!

  @Solvor: Jeg vet ikke hva som inneholder mest protein, men om jeg skulle ha byttet ut så ville jeg ha brukt omtrentlig samme mengde. Jeg er mer kjent med quorn og kikerter enn tofu, og i denne suppen ville jeg da ha brukt 400 gram quorn/en boks kikerter 😀

 4. Jeanette

  Måtte bare prøve Thaisuppen til middag i dag, og den falt virkelig i smak:) I tillegg kom den nye boken din i posten i dag, så nå blir det mye kokkelering fremover:) Takk for gode tips og fantastisk blogg Kristine:)

 5. gina

  Nam! Denne skal prøves! Men blir det nok til to sultne voksne mennesker? Har en mann som mener suppe ikke metter nok og vil gjerne endre meningen hans : -)

Det er stengt for kommentarer.