Sunn sjokoladekake

Inneholder adlinker

Sjokoladekake med sjokoladekokoskrem

sjokoladekake

Oppskrift sjokoladekake:
2 egg
40 g sukrin gold
20 g kakaopulver
30 g sjokoladeprotein
10 g mandelmel
5 dråper stevia sjokolade
en skvett melk

Pisk egg, sukrin gold og stevia til eggedosis. Tilsett det tørre litt etter litt, deretter litt melk til du får en passe tykk kakerøre. Hell i en liten, smurt form (ca 15 cm) og stek i ovnen på 175 grader i ca 25 min.

sjokoladekake2

(Det finnes sunn sjokoladekakemiks til de som ikke har tid og lyst til å lage selv).

Oppskrift sjokoladekrem:
1 boks kokosmelk
1 toppet ss kakao
3 ss sukrinmelis m/stevia

Sett en boks kokosmelk i kjøleskapet et par timer. Ta forsiktig ut den tykke kremen som har stivnet øverst og ha det i en kjølig bolle. Ha i søtning og kakao og pisk til du får en deilig krem. Ønsker du litt cappuccinosmak, kan du tilsette et par skjeer espresso.

Smøres over kaken etter at den er noe avkjølt.

sjokoladekake3

Riv gjerne litt mørk sjokolade over – bare for å få den ultimate sjokoladeopplevelsen.

sjokoladekake4

Håper det smaker!

Ellers er det vel flere enn meg som jubler over det kalde været, jeg synes det er på tide med litt skikkelig vinter nå! I hvert fall om det er så fint som i dag, frost, bitende kulde og varmende sol.

Passende at x-life kjører 30% salg på Saga-serien ut januar som er spådd ganske så kald;
94152_Kari_Traa_Saga_1_2_Zip_-_Rose_1-horz-vert
Finnes også i svart HER

Håper dere får en fin dag videre! Jeg skal planlegge årets ferie – en skikkelig roadtrip.

45 tanker om “Sunn sjokoladekake

  1. avatarRikke

    Den så virkelig god ut den kaka. Her blir det ordentlig marsipankake og bursdagsfeiring i familien idag 🙂

  2. avatarTonje

    Så helt fantastisk ut, må testes ut 😉 Men hvilken form bruker du?
    Jeg lagde en kake tidligere som du la ut å da må jeg ha brukt feil form for den var helt flat, men go var den 🙂

  3. avatarLene

    Måtte løpe ut og se om jeg hadde alle tingene, men manglet kokosmelk og sukrinmelis 🙁 Den ser jo sååå deilig ut!
    Sitter og ser på kakekrigen og alle sjokoladekakene der, så nå kunne jeg virkelig drept for en pilleliten beta sjokokake 🙁

  4. avatarAlessandra

    Fikk lyst til å lage den nå, NAM! Meeen gikk dessverre tom for proteiner i helgen 🙄 😯
    Hentet ut kriweb kalendergaven min i helgen!!!!:-) Tusen tusen takk, masse goodies 😉
    Ha en fortsatt fin søndag!
    Hilsen Alessandra

  5. avatarJeanette

    Nam nam, den må prøves:) Har også lagt inn bestilling på den nye boken din, og gjett om jeg gleder meg til å få den! Ha en strålende søndagskveld:)

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Rikke: Så koselig – håper dere får en fin feiring 😀

    @Kathrine Louise: Anbefales på det varmeste 😀

    @Tonje: Det står i teksten 😀 Jeg bruker for øvrig aldri store kakeformer.

    @Lene: Du kan jo lage kaken, og finne på en annen glasur 😀

    @Alessandra: Åh, så fint at den endelig kom frem! Kos deg 😀

    @Sunniva: Den store/vanlige 😀 Men har du en liten går sikkert det fint og, blir bare mindre krem.

    @Jeanette: Tusen takk! ♥ Ha en strålende søndagskveld du og!

  7. avatarKathrine *sunshine*

    Lager røren nå, hadde ikke så liten form…hvor får man tak i så små kakeformer?
    Gleder meg til i morgen, da kommer boken din i posten ( håper virkelig det, siden den ble sendt onsdag fra x-life ;P)

    Ha en fin søndag videre 🙂

  8. avataralexandra

    Så veldig god ut, så den må prøves:) Fikk den nye boka de i går, kjempe gøy, gleder meg til å prøve ut oppskriftene:) Smaker denne sjokoladekremen veldig kokos? er ikke så veldig glad i kokos ser du;)
    Ha en fin kveld:)

  9. avatarAnine

    Hei Kristine 🙂
    Lurer på om det andre proteinpulveret sjokoladeproteinpulveret ditt (ikke Nanox Varcil, men Troponin) går an å bruke til denne kaken? Leste i kommentarfeltet forrige gang du la ut oppskriften at noen hadde prøvd med myoprotein fra MyRevolution, og at det hadde blitt veldig svampete, så vil jo helst unngå det! Du vet kanskje ikke hvis du bare har brukt Nanox til kaken, men tenkte jeg kunne spørre likevel, i tilfelle.

    Må ellers si at jeg er helt utrolig imponert over det du gjør, men kanskje aller mest den personen du fremstår som. Kjøpte den andre boken din i går, og den gir meg virkelig «godfølelsen» på alle måter. Du er så flink, og ikke minst veldig flott! Det er ingen som klarer å fremme balansen mellom trening, sunnhet og LIVET på samme måte som deg.

  10. avatarYngvild

    Den kaken så utrolig god ut!! Tror sannelig det må bli litt kakekos på meg i kveld. Finnes vel ingen bedre måte å avslutte uken på 🙂

  11. avatarKristine

    Ser fantastisk god ut! Men er det det tykke laget øverst i kokosmelken som skal i en kjølig bolle eller skal det tykke laget øverst kastes og resten puttes i en kjølig bolle? Hilsen forvirret navnesøster

  12. avatarKristine

    @Kathrine *sunshine*: De har ulike kakeformer på de fleste steder som selger kjøkkenutstyr; glassmagasinet, kitch’n, traktøre, jernia osv.
    Håper den kommer til deg i dag! 😀

    @Silje: Nei, dessverre 😀

    @alexandra: Takk, hyggelig at du likte den!
    Den smaker mest sjokolade 😀

    @Anine: Troponin går nok helt fint, bare bruk litt mer kakaopulver i og med at den er litt lysere enn Nanox.
    Åh, det var hyggelig å lese – takk ♥

    @Yngvild: Helt enig, kake er en verdig slutt på en super uke (og en fin start på en ny) :mrgreen:

    @Kristine: Det er det tykke laget som skal piskes til krem 🙂 Kokosvannet som blir igjen kan du bruke i smoothies, pannekaker, woker o.l.

    @Frida: Overalt egentlig, alle steder som selger kakeformer pleier å ha minst et par forskjellige størrelser 🙂

  13. avatarLisbeth Marie

    Lagde denne i går, i liten form, og stekte den kanskje litt for lite.
    Smakte litt i går, men den var nesten enda bedre etter ei natt i kjøleskapet!
    Skal så absolutt lage denne flere ganger 😀

    Tusen takk for inspirasjon og gode oppskrifter!
    😀

  14. avatarTomine

    Hei du 🙂
    Fikk akkurat den andre boken din 🙂
    Så nå har jeg begge bøkene i samlingen.

    Men lurte på en ting.
    Vet du hvordan man skal beregne næringsinnholdet i kokosmelken?
    Det er vel mest kcal rikt det i toppen – i forhold til vannet i bunnen?

    🙂

  15. avatarJulie @ WolfItDown

    Psssst. Hei du?…ja du ja!
    Gjett hva som kom i posten i dag da… Deeeet var en bok, men ikke bare hvilken som helst bok! Nå blir det Weber-mat-mekking til neste uke kjenner jeg 😀 Tusen takk! Nå vet du at Cappelen’s utenlands service funker, tommel’n opp fra kilt-land og en stor klem attåt! x

  16. avatarElisabeth Vega

    ÅÅÅH nam!! Sugler over denne kaka nå!! Er utrolig sulten, venter på middag.. Jeg synes det egentlig er ganske trist med snø og kulde, så er ganske glad for at jeg reiser på onsdag til mitt andre «hjemland» 😀 ha en strålende dag!

  17. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Sara: Hei! Jeg har aldri testet ut den oppskriften, så det vet jeg ikke dessverre. Kokosmel gjør bakst litt «grøtete», men så lenge det bare er litt så funker det sikkert 😀

    @Lisbeth Marie: Så hyggelig at det smakte! 😀

    @Tomine: Så hyggelig, takk for det! 😀
    Jeg vet ikke hvordan du skal regne ut næringsinnholdet her dessverre.

    @Julie @ WolfItDown: Så bra! Takk for kjøpet, og håper du liker den 😀 😀 Klem tilbake

    @Elisabeth Vega: Jeg synes det var på tide med litt snø jeg 😆
    Håper du får en fantastisk fin tur!

  18. avatarTherese

    Hei!:)
    Tror du det er mulig å bytte ut mandelmelet med kokosmel? Er ikke så glad i marsipansmaken som kommer med mandelmelet dessverre, men har veldig lyst å teste ut kaken! 🙂

  19. avatarSilje

    Hei, Kristine!
    Jeg er allergisk mot mandel, og lurer derfor på hvilket annet mel du kan anbefale til bakst? 🙂

  20. avatarMarit

    Hei Kristine! Lagde denne i går. Veldig god på smak 🙂 Jeg synes bunnen ble litt tørr/kompakt, så lurer på om du har prøvd å ha litt smør i deigen eller om du har noen tanker om hvordan det vil bli? 🙂

  21. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Silje: Hei! Du kan bruke havremel, kokosmel, kikertmel, bokhvetemel, sesam-mel m.m Mange muligheter! 😀

    @Marit: Hei! Så bra! Når jeg baker sunt har jeg fokus på proteinrikt og magert, men om du ønsker å bruke smør i kan du selvfølgelig det 😀 Det kan også være en idé å prøve kesam og/eller fruktmos.

  22. avatarHelen

    Hei
    Bakte sjokolade kaken i dag 🙂 jeg brukte sesam mel istedenfor mandelmel, rett og slett fordi jeg gikk tom for mandelmel. MEN , det ble kjempe godt 🙂 Takk for en god oppskrift, skal bakes flere ganger

  23. avatarBella

    Hei. Prøvde meg på denne.. men konsistensen ble heelt feil:( fiskekake aktig..hehe veldig kompakt. Det samme skjedde da jeg prøvde meg på sesambrødet ditt… hva er det jeg gjør feil??

  24. Tilbaketråkk: Kathrine Louise » Proteinrik sjokoladekake

  25. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Bella: Fiskekakeaktig? 😯 Jeg aner ikke hva som kan ha skjedd dessverre 😆 Du pisker eggene til luftig eggedosis? Og tørrvarene i små mengder av gangen?

  26. avatarCharlotte hansen

    Hej! Jeg synes du har super opskrifter! Men min kage (og de sjokolade muffins du har et andet sted) bliver meget flade ift. dine – bruger du slet ingen bakepulver eller noget andet? Hvor meget pisker du æggene til denne kage, din ser mere luftig ud end min, som blev tung og flad!

    Håber du kan hjælpe!! Jeg bruger et andet proteinpulver end det du bruger, da jeg har laktose intolerans og må bruge ris protein.

  27. avatarKristine

    @Charlotte hansen: Hei, og takk!
    Kan det være at du bruker litt for stor kakeform? Da vil den bli ganske flat. Mine former er stort sett 12-15 cm, altså ikke så altfor store.
    Sjokolademuffinsene: http://www.kriweb.no/2014/01/29/sunne-og-saftige-sjokolademuffins/
    er laget på en litt annen måte enn denne kaken. Her skiller jeg eggene, og stivpisker eggehvitene (så stive at du kan snu boller på hodet), som jeg til slutt vender inn. Da får man luftige muffins. Du kan selvfølgelig bruke 1-2 ts bakepulver om du vil i tillegg.

  28. avatarTorsteni

    Snabelgod!

    Beregnet 8 porsjoner og da blir hver porson 108 kcal,
    5,2 g protein, 8,6 g fett. Kokoskrem 525 kcal fra en 400g boks.
    Hadde i litt ekstra eggehvite.

    Her er kopi fra myfitnespal oppskriften jeg lagde (vanskelig å lese)
    Ingredienser Kalorier Protein Fett Karbohydrater Sukker
    Prior – Egg – Medium, Frittgående, 2 egg 192 16 14 0 0
    Generisk – Eggehvite Pr Egg (33g Hvite. Gj. Snittsstørrelse), 3 egg (33g) 42 10 0 0 0
    Funksjonell Mat – Mandelmel, 11 g 32 4 1 1 0
    Rapunzel – Organic Coco Powder, 2 TBS 20 2 2 2 0
    Tine – Lettmelk 1,5 %, 1 dl 42 3 1 5 0
    Kokosnøtt – Coconut, 150 gram 525 5 50 23 0
    Rapunzel – Organic Coco Powder, 1 TBS 10 1 1 1 0

  29. avatarHenriette

    Denne var såå god! Vet du kcal i hele kaken? Smaken var helt himmelsk! Fin kveldsdessert 😀

  30. Tilbaketråkk: sunn sjokolade | oppskrifterogkosthold.com

  31. Tilbaketråkk: Høydepunkter år 2014 | Mat for muskler

  32. avatarKine

    Hei!! Hva slags type kakao pulver bruker du? Rå kakao pulver eller «vanlig» bake kakao pulver? -Kine-

  33. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kine: Vanlig bakekakao, det skal uansett inn i ovnen så da er rå kakaopulver til lite nytte 😀

  34. avatarSally

    Hei. Kan man bruke lett kokosmelk til kremen eller må man bruke hel varianten? Spør pga av for mye kcal i helvarianten. Blir altså kremen Ok med lett kokosmelken?

  35. avatarHedda Hølen

    Hei Kristine;) jeg bakte nettopp denne kaken,og fulgte oppskriften til punkt og prikke.Desverre ble kaken ca 2mm høy:/hahahaha smaker sikkert deilig men skjønner ikke helt hvor det gikk feil?Flere som har hatt samme opplevelse? takk for inspirasjon og kjempe fin blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *