Tirsdagens små høydepunkter

Inneholder adlinker

For er det ikke nettopp det som er viktig – de små, hverdagslige gledene? Jeg har i hvert fall blitt mye flinkere til å være takknemlig for alt jeg har og gjør akkurat her og nå.

♦ Dagens bakst:

Gulrotmuffins

IMG_0153

IMG_0155

Oppskrift:

2 egg
2 ss mager kesam
60 g kakemix (denne er genial)
10 g mandelmel
50 g revet gulrot
1 ts kanel
1 ts kardemomme

Pisk egg luftig sammen med kesam og tilsett det tørre litt etter litt. Fordel i 5 muffinsformer og bak i ovnen på 175 grader i ca 15 min.

IMG_0148

Ostekrem:
1/2 boks philadelphiaost
2 ss sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje

IMG_0161

Smør utover og nyt en sunn og deilig muffins! (Eller fem).

IMG_0157

♦ Dagens treningsøkt:

Bein og skuldre

Utfall m/hantler
Sittende en-arms sidehev i supersett med Skulderpress
Beinpress
Liggende lårcurl
Arnoldpress
Facepulls
Beinspark

♦ Dagens nye:

Treningsjakke

IMG_0244

Kan brukes til både trening, jogging, gå- og skiturer. Nydelig farge, myk og svettevennlig (ja, nytt ord). Dessuten har den refleks!

IMG_0242

Jakka er fra Craft og du finner den HER

♦ Dagens ordtak:

Vær takknemlig for det du har, så vil du ende opp med å få mer. Hvis du konsentrerer deg om det du ikke har, så vil du aldri få nok.

Dette sitatet er hentet fra Oprah Winfrey, og jeg synes det var ganske beskrivende for hva veldig mange av oss glemmer. Stopp et lite øyeblikk og tenk på alt du har!

27 kommentarer til “Tirsdagens små høydepunkter

 1. Siri

  heia Kristine 🙂
  disse skal testes ut NU! men kan en evt fryse ned de man har til overs? og bør de stå kaldt til dagen derpå 😉 eller kan/må en spise samme dag?

 2. Elisabeth Vega

  MUFFINS <3 Så fantastisk gode ut!! 😀 Nå er det ikke lenge til boka flyr ned i postkassa mi <3 Gleder meg som en gal! Den jakka var forresten veldig pen! 😀 Fargen kledde deg! Og det sitatet var utrolig bra, har egentlig ikke tenkt over det før… Håper du har hatt en fin dag <3

 3. Eline

  Gulrotmuffins<3 Men kan jeg spørre om hvorfor du sjelden (evt aldri?) gjør knebøy og konvensjonell markløft? Har kun registrert beinpress og rumenske/strake markløft som jeg kan huske. Føler alle treningsguruer sier at du MÅ ha disse i programmet ditt, med mindre du har skader etc som forhindrer det. Jeg liker markløft, men foretrekker nesten beinpress foran knebøy mtp hvor hardt jeg klarer å presse musklene i beina. Føles nesten om jeg blir sliten over alt av knebøy slik at jeg ikke kan ta ut ønsket mengde kraft fra lårene..

 4. CathrineB

  Hei.
  De muffinense så veldig gode. 🙂
  Jeg har alt utenom kakemiks. Er det noe annet jeg kan bruke istedenfor eller må det være kakemiks?

 5. Madde

  Du er flink, du! Viktig å kjenne på takknemlighet og enda mer å nevne det for andre 😆

  Må spørre.. var det kanskje du som viste bilder av noen «joggesko» med litt tykk/høy såle, som skulle støtte opp både det ene og det andre? Jeg tenkte på å kjøpe sånne, men nå husker jeg ikke hvilken blogg som hadde bildet? 😥

 6. Linda Marie Stuhaug

  Åh, eg elsker virkelig gulrotkake / gulrotkakemuffins av kakemiksen til funksjonell mat 😀
  Lagde den til juleselskap i julen, ingen som merka noke til at den både var sukkerfri, glutenfri og uten smør 🙂 Det er tommel opp det!

 7. Pantora

  Åååh de så jammen gode ut…!! Vet du, jeg lagrer alle oppskriftene jeg synes ser fristende ut, og har på disse få månedene jeg har fulgt deg allerede fått en laaang liste! :mrgreen:
  Det er viktig å minne seg selv på å være takknemlig, å sette pris på det man har, å sette pris på «de små» tingene. Dersom andre forsøker minne oss på det, tror jeg mange vil havne i forsvarsposisjon og føle seg anklaget for å være utakknemlig (litt sånn a la «det finnes andre som har det myye verre enn deg»). Men det var veldig bra, det sitatet av Oprah.

 8. Astrid

  Hva betyr egentlig disse «net carbs» som beskrives i mange av iherbproduktene? Noen skriver jo at dette er bare et salgstriks av produsentene, og at kroppen fortsatt kan ta opp og tolke dette fiberet som karbohydrater.. Litt usikker på hvordan jeg skal forholde meg til disse produktene da jeg prøver å holde oversikt over karboinntaket:)

 9. Kristine

  @Siri: Jeg fryser aldri noe, spiser det som regel samme dag eller dagen derpå 😉 Men du kan sikkert prøve om du vil. De trenger ikke å avkjøles spesielt lenge.

  @Sukkerfrie oppskrifter hos Lovelyliller.com: Det er jo så enkelt og godt 😀 Spiste med skjea og 🙄

  @Elisabeth Vega: Håper boka kommer snart, x-life startet å sende de ut i går 😀
  Tusen takk ♥ Ha en super onsdag!

  @CathrineB: Kakemix er det essensielle i denne oppskriften. Da kan du heller prøve å lage disse:
  http://www.kriweb.no/2013/11/27/gulrotmuffins/

 10. Kristine

  @Madde: Ja, om du tenker på løftesko? De skal få de inn på x-life igjen i løpet av januar, ellers har de disse på salg nå: http://www.x-life.no/products/crossfit-lftesko-dame-orange

  @Linda Marie Stuhaug: Jeg vet, bruker alltid bakemiksen til minst to forskjellig bakst 😎 Kjekt å ta de løsningene innimellom, da vet man også at det alltid blir bra.

  @Pantora: Ja, det vil jeg tro :mrgreen:
  Ingen av oss vil jo bli oppfattes som utakknemlige, men de fleste av oss glemmer nok hvor heldige vi er. Godt å få en oppvekker noen ganger, livet skal jo ikke være en uendelig lang vei med å oppnå alt vi ikke har 🙂
  Ha en super onsdag!

  @Astrid: Ja, go for it! 😀
  Jeg har ingen oversikt over karboinntaket mitt, så det vet jeg ikke dessverre. Jeg tror man skiller ut fiber og diverse som ikke tas opp av kroppen, og ender opp med net carbs som er det man skal forholde seg til.

  @Solvor: Satser på det for oss begge 😀 Ha en super onsdag!

 11. Kristine

  @Eline: Hei! Jeg trenger knebøy, men logger ikke alle øktene jeg har i løpet av en uke – så det må være derfor du ikke har sett det. Skal huske det neste gang 😉 Når det er sagt så trener jeg etter lyst, så om utfall eller beinpress frister mer enn knebøy en dag, så kjører jeg heller det.
  Vanlig markløft liker jeg ikke så godt av en eller annen grunn, får bedre kontakt på rumenske 🙂

 12. Anette Veggeberg

  Nam! Da setter jeg igang på kjøkkenet med disse godsakene 😀 gleder meg allerede 😀 😀 😀 godt å øve litt før kjæresten kommer hjem fra Nordsjøen 😉

 13. Hanne

  Digger at du bruker penserviset som arbeidsskål :mrgreen:
  Så skjønn farge på jakken! Jeg er fortsatt like forelsket i min sorte og rosa craft-jakke. Ypperlig!

 14. Kristine

  @Anette Veggeberg: Håper det smakte, og at du får kjæresten din hjem snart 😀

  @Hanne: Liker at du legger merke til detaljene her :mrgreen: Bruker finserviset hver dag, livet er for kort til noe annet 😎
  Takk! Skikkelig fresh farge!

 15. Kristine N

  NAM! Lagde nettopp disse muffinsene til kveldskos og de falt virkelig i smak både hos meg og min kjære:) De går rett på favorittlista og jeg kommer til å lage de mange ganger 😀

 16. Madde

  Jeg tenkte mer på noen sorte (tror de var sort) slags joggesko, men meste av sålen var sikkert 2 cm høy. Sku visst være veldig bra støtte for rygg og knær og alt annet sikkert pga en avdemping inni sålen. Skoen kunne visst brukes til både skogstur og arbeid og antakeligvis noe trening.. 😆

  Er ikke sikkert det var her jeg så bildet. Kan være at jeg klikket så mye frem og tilbake mellom sider og ad-linker at jeg egentlig havnet inn på en annen sin blogg 🙄 .

  Men tusen takk for tipset på løftesko! :mrgreen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *