Det komplette matkaos – utført med et smil

Tenkte jeg kunne fortelle dere litt mer rundt og om den nye boken min som kom ut i dag!

Det var som dere nå vet det jeg drev med de dagene fra 6.-11.september da jeg forsiktig ga uttrykk for at jeg var en smule stressa. Fredagen før gikk med til første matshopping, tror det ble 12 handleposer til slutt. Og dette gjorde jeg alene, holdt på å få helt åndenød der inne.

IMG_4303

IMG_4302

Og det verste av alt var at jeg ikke var ferdig etter dette, måtte fortsatt innom et par butikker til for å få tak i alt jeg trengte.

Og hvor skal man legge alt når ikke en brøkdel engang får plass i kjøleskapet?

IMG_4311
Utover hele kjøkkenet.

Resten av helgen gikk med på å lage mat, finne ut av hva som holdt seg i flere dager og derfor kunne lages først, hva som måtte holdes kaldt, hva som måtte lages direkte før foto samme dag osv. Det er litt av en logistikk!

Da mandagen omsider kom tok jeg meg tre feriedager fra jobb for å lage mer mat og forevige dem pene og pyntelige med riktig rekvisita og lys sammen med to utrolig dyktige mennesker; fotograf Margrethe Myhrer og stylist Sarah Hedin.

IMG_8854

IMG_4321

IMG_8853

Slik ser det altså ut behind the scenes. Og jeg løper opp og ned mellom matlaging i studiokjøkkenet til fotografen med gledeshyl over, og godkjennelse av bildene.

IMG_8850

bilde (16)-tile

Litt av en ferie! Men når det er sagt så elsker jeg å lage mat, og tanken om at jeg skulle få samlet alt i enda en bok gjorde alt verdt det.

Over til selve innholdet! Oppdelingen vil være i 3 deler, og hver del inneholder middager, desserter, et treningsprogram, flere ukemenyer og artikler.

Den vil bestå av helt nye, sunne og lekre oppskrifter. Nøkkelordene er fortsatt proteinrike, samt sukker- og glutenfrie, men også mer husmannskost, vegetarretter, og enklere desserter.

IMG_0120

Jeg gleder meg så utrolig mye til dere ser dem, og ikke minst lager og spiser dem!

Boka får du kjøpt her og i bokforhandlere. Håper den faller i smak ♥

29 kommentarer til “Det komplette matkaos – utført med et smil

 1. Julie @ WolfItDown

  Duuuu? Når jeg leste overskriften i blog-feed’en min tenkte jeg bare «Hva har Kristine funnet på denne gangen da?!» Haha, og riktignok var det noe skikkelig kaotisk, og morsomt! Håper du hadde nok folk og plass i fryseren til alle disse godsakene 😛 Er veldig msiunnelig på både fotograf og stylist, regner med det ble mye godt og smake på 😀

  Håper selv jeg kanskje kan begynne og eksperimentere litt på kjøkkenet og finne på noen gode retter, hadde vært gøyalt! Liker veldig godt oppsettet for «foodoshoot», haha. At det liksom ikke trenger og ta så stor plass på en måte 🙂 Kan boken bestilles til utlandet slik som sist? x J

 2. Astrid

  Hei Kristine
  gratulerer med den nye boken, har kjøpte den første og er veldig fornøyd med den, det eneste jeg lurer på er om du har tatt med næringsinnholdet på rettene du har lagd? vet du gjorde det i det ene heftet du laget, men savnet det i den første boken. Er kanskje litt pirkete, men kjekt å vite når man er på diett 🙂 Ellers synes jeg boka er knall 🙂
  Hilsen Astrid

 3. Solvor

  Så utrolig gøyalt å få se litt hva som skjer behind the scene! Tusen takk for at du deler kaos, så vi får se hvor mye jobbe det er med dette greiene for deg. Jeg gleder meg til å kjøpe inn og lese boken!:) Gratulerer igjen, Kristine. Godt jobba!

 4. janne

  Jeg tåler ikke melkeprotein, er det mulig å bytta ut melk/ost med alternativer i alle oppskriftene?:)

 5. Elisabeth Vega

  Så spennende å se bak kulissene! Synes det er morsomt at du holdt det hemlig for oss, hva du gjorde de dagene 😀 gleder meg sånn til boka kommer dalende ned i postkassa!!! Gratulerer igjen, så mye 😀 Ser ut som om det blir mange spennede retter!

 6. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Det er dessverre slik at ikke alt spises ved slike matshoots – det blir ikke like delikat når vi er ferdige med det dessverre. Men noe gikk ned selvfølgelig! 😀
  Åh – tusen takk ♥ Håper du liker den, og ha en nydelig mandag!

  @Astrid: Hei! Tusen takk! 😀
  Det er kun en håndfull som har oppgitt næringsinnhold. Det er bevisst, og grunnen til det er rett og slett at det ikke er ment å være en «diettbok». Jeg teller ikke kcal selv, og ønsker at folk skal lage og spise maten med den viten om at det er sunt og bra for en – og bare det. Jeg regner med at de teller kcal regner det ut det lett selv 🙂

  @Solvor: Hyggelig å endelig kunne dele det med dere 😀 Tusen takk, håper du får en super mandag!

  @janne: Ja, det er bare å bytte ut med laktosefrie eller andre varianter som man tåler 🙂

  @Elisabeth Vega: Jeg måtte holde det hemmelig, men nå kunne jeg endelig dele litt mer. Tusen takk søte deg 😀

  @Pantora: Jeg får ikke beskrevet hvor stress det var, men det var absolutt verdt det – og jeg gjør det gjerne igjen 😉
  Jeg jobber i SG Finans.

 7. Ida

  Gleder meg så fælt til å få boka i posten! 😀 Blir godt å komme i gang igjen med sunn mat etter all den usunne (men gode) julematen. 😳

 8. Madde

  Åhh, nå er jeg så spent på det som dukker opp i postkassen min snart 😉
  Så ønsker jeg meg masse energi som jeg kan bruke på å lage maten din. Når jeg tenker meg om så er vel kanskje maten din svaret på ønsket mitt, bare at jeg må lage den først for å få opp energinivået :mrgreen: .

 9. Eva Britt

  Gratulerer med den nye boken.
  Er veldig fornøyd med den forrige boken din også,og gledet meg enormt til den nye.
  Stakk innom en bokhandler på Molde, men måtte gå tomhendt derifra. Den var ikke kommet enda 😥
  Ser du har lagt ut link hvor det går an å bestille boka, så nå gjør jeg det så jeg er helt sikkert på at jeg får tak i ei.
  Gleder meg til jeg har den postkassa mi

  Klem fra Eva Britt

 10. Kristine

  @Ida: Så bra! Håper den kommer til deg snart! 😀 😀

  @Madde: Ja, det var det da :mrgreen: Det er heldigvis ingen lange, vanskelige retter i boka – så det blir ingen problem for deg 😉

  @Eva Britt: Tusen takk! ♥ Forrige bok ble fort utsolgt, så kanskje du tok riktig valg. Klem tilbake

  @Chassi: Takk! 😀
  Det var en blanding av meg (selvfølgelig) og de andre som jobbet i studio. Noe av maten så bedre ut enn det luktet, så det fikk rottene gleden av i søppelet.

 11. Martis

  Ser ut som litt av et arbeid 🙂 Men garantert verdt det! Om du skal sammenligne denne med den forrige boka, hva liker du bedre i den ene enn den andre, og hvorfor?

 12. Duyen

  haha flinke deg :mrgreen: ! Men damn kaos behind the scenes ja! Har egentlig aldri tenkt meg no over hvordan det er bak scenene på kokebøker :O! Jeg digger jo kokebøker med masse bilder da! Spiste dere alt du lagde 😯 ? Boka er i såfall stappa med matlidenskapen din 😀

 13. Kristine

  @SweetCandyDreamer: Tusen, tusen takk 😀

  @Martis: Absolutt verdt det 😀
  Godt spørsmål! Jeg vil alltid være mest stolt av den første boka, naturlig nok fordi drømmen gikk i oppfyllelse da. Den er også litt større enn denne oppfølgeren. Men, på den andre siden skal jeg være så ærlig å si at den nye boka er mer meg. Det jeg liker er at det er litt mer Kristine og litt mindre kriweb i artiklene og bildene, det er flere fiske- og vegetarretter, designet er litt mer dempet når det gjelder farger, og matbildene med tilhørende styling er helt perfekte i mine øyne.

  @Duyen: Og jeg har unnlatt å fortelle om de ekle matdetaljene som forekommer :mrgreen: Mye ble spist av oss (og andre) som jobbet i studio, og noe ble dessverre kastet.
  Alle oppskriftene i boka er favoritter, så det er absolutt en bok med matlidenskapen min 😀

  @Linda Marie Stuhaug: Så koselig å høre ♥ Er veldig spent på hvordan boka blir mottatt av dere.

 14. Hanne

  Hei hei Kristine 🙂
  Kjekt å se baksiden av alt arbeidet med boken….godt jobba!
  Jeg lurer på om jeg skal kjøpe boken din, men hvordan er den med tanke på barnefamilier? Ser at du bruker litt bakeprotein i rettene dine her, og jeg vet ikke helt om det er noe jeg har lyst til å gi barna mine. Hadde vært greit om jeg kunne bruke boken også i matlaging til hele familien…

 15. Malin

  Gratulerer med ny bok. Elsker din første bok! Gleder meg til denne herligheten kommer i postkassa:D

 16. Kristine

  @Sukkerfrie oppskrifter hos Lovelyliller.com: Takk for det 😀

  @Hanne: Hei! Og takk for det 😀
  Det er veldig mange barnefamilier som har den første boka mi, og både voksen og barn er fornøyde – det er ekstra hyggelig synes jeg. Bakeprotein er tørket melkepulver, så det er ingen grunn for å frykte det. Dessuten er det mye mindre av det i denne boka. Alle oppskriftene er barnevennlige i mine øyne 🙂

  @Malin: Tusen takk! 😀 😀

 17. House of Bulldogs

  Gratulerer så mye med boka! Den høres jo veldig bra ut, den skal jeg ta en nærmere titt på! Et sunt kosthold uten sukker og mel er det jeg har planer om å oppnå til hverdags resten av livet. Da er det stas med nye oppskrifter, med freshe, fine bilder. 🙂

 18. Linn

  Gratulerer så mye med ny bok, gleder meg til å kjøpe den 😀 Får man kjøpt boken hos alle bokhandlere? 🙂

 19. Ingrid

  Boken er allerede bestilt, og jeg satser stort på at den finner veien fra min mor og til studiebyen i Storbritannia innen bursdagen! Da skal skottene fores med mat som faktisk er bra for dem 🙂

 20. Sarah Hedin

  Hei Kristine,

  Må jo gratulere med ny bok!

  Kjempestas å jobbe med deg og kjempestolt over deg:)

  Gleder meg til å få holde i boka og se litt nærmere på den;)

  Sees,
  Sarah

 21. Kristine

  @Sarah Hedin: Tusen takk Sarah! Utrolig hyggelig å jobbe med deg og, takk for koselige dager og ikke minst all hjelp på kjøkkenet. Irriterer meg at jeg glemte å ta bilde av oss sammen! Neste gang 😉

Det er stengt for kommentarer.