En smak av New York

Jeg kjøpte hele 1,5 kg kalkun til nyttårsaften – og det var kun til meg – så du kan trygt si at jeg har kost meg med restemat de siste dagene.

N.Y.C-salat

Det er alltid masse kalkun i salatbarene på Whole Foods i New York, så dette er inspirert av turene dit.
IMG_0011

Salatblader rørt med sennepskesam, kalkun, tørkede tranebær, valnøtter og parmesanost.
Jeg har også hatt en lignende versjon med hvit geitost, og det var helt nydelig.

IMG_0012

Med kvernet havsalt og pepper over.

Jeg føler jeg har spist kalkun til hvert måltid i flere dager nå, men heller det enn å kaste mat.

Kalkun med karamellisert løk og tofusalat

IMG_0109

Kalkun og løk stekt med hvitløkspulver og smør. Ved siden hadde jeg salat med tofu – mitt første møte med soya. Det var helt ok, smakte som kokt eggehvite.

Kalkunwrap med råkostsalat

IMG_0103

Lomper fylt med philadelphiaost, søtsterk sennep, kalkun, og råkostsalat av kål, gulrot, grønt eple og sitronsaft.

Jeg har for øvrig spist opp all kalkunen nå! Puh.. taco senere i kveld.

13 tanker om “En smak av New York

  1. avatarSolvor

    Hahaha, er likedan selv. Heller spise samme proteinkilder mange dager på rad enn å risikere at det blir dårlig! Og det er jo bare til å variere tilbehøret så blir det jo ikke kjedelig… Samtidig er det godt når man da kan avslutte det hele!:)

  2. avatarevajj

    Namnam, det så utrolig godt ut, særlig den øverste varianten. Har ikke spist kalkun på evigheter, så kanskje det er på tide med et gjensyn i kjøleskapet 🙂 Ha en fin helg!

  3. avatarThea

    Var du helt alene på nyttårsaften, siden du kjøpte 1,5 kg til kun deg selv? :O hehe. Kalkun er i hvertfall godt uansett. Spist det nesten hver dag selv. I går lagde jeg frikasse av det, og det er så godt!

    God helg til deg 😀

  4. avatarSiri

    I skjønna ikke kor du får alle idean dine fra.. imponert
    glede me berre verre til den nye boka kommer i posten 😀 hurra for kokebok og oppskrifter 😉 hihihihi

    hilsen ingen fantasi 😉

  5. avatarStine Thronæs

    Tofu må jo marineres, hvis ikke smaker det jo ingenting! En av mine favoritter er å marinere i hvitløk, fersk ingefær, soyasaus, chiliolje og ristet sesamolje! Yum!

  6. avatarKari G

    Genialt- lompe med kalkun, kål, eple osv 🙂 ! Vet hva jeg skal ha som jobblunsj på mandag!

    Fortsatt god helg 😀 .

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Solvor: Haha, godt å høre. Man blir jo kreativ om ikke annet, når man vet at man skal spise kalkun i fire dager fremover 😆

    @Sukkerfrie oppskrifter hos Lovelyliller.com: Haha, jeg har fått min andel nå. God lørdag videre!

    @evajj: Det må du gjøre, det er så utrolig godt med valnøtter og tranebær (eller rosiner) til 😀

    @Thea: Neida 😆 Men vi ville ha to forskjellige ting, så da ble det to middager 😀
    Oi, frikassé har jeg aldri laget før tror jeg.
    Fortsatt god helg!

    @Siri: Jeg våkner med massevis av matideér hver morgen, aner ikke hvor det kommer fra – matglad I guess :mrgreen:
    Håper du liker boka ♥

    @Stine Thronæs: Jeg hadde faktisk tenkt å gjøre noe med den, men jeg hadde kjøpt et veldig soft en som bare smeltet i fingrene mine – klarte knapt å få det ut av kartongen 🙂

    @Kari G: Det var helt nydelig, anbefales!
    Fortsatt god helg til deg og 😀

    @vilblifrisk.blogg.no: Jo takk, jeg vet :mrgreen:
    Ha en super helg!

  8. avatarMette

    Kalkun er jo såå godt! Jeg har ikke fått spist det i julen, litt skuffa over det!:P
    Men det gjør jo ingenting med så mye rester, når du e så sykt flink til å lage forskjellige retter ut av det!
    Skulle virkelig ønske at du var en del av min familie, hihi! De er heldige de som står deg nærmest 😀
    Når jeg kommer tilbake til oslo på mandag skal jeg faktisk gå i arkivet ditt og skrive ned en hel haug med middagsoppskrifter i en egen bok! Da er det veldig lett å slå opp når jeg skal lage middag.
    Du har jo så utrolig mange gode og sunne oppskrifer! Digger deg! Håper 2014 blir et fantastisk år for deg 😀

  9. avatarElisabeth Vega

    Kalkun er altfor godt! Kalkunwrappen så nydelig ut 😀 Synd de ikke har fått inn lomper på kiwien her enda… Skikkelig trist :/ Håper du har hatt en fin lørdag, og en fin helg så langt <3

  10. avatarCharlotte K

    1,5 kg kalkun hørtes jammen ikke så mye ut 😀 jeg kjøpte den minste på butikken, 6,5 kg, så nå har jeg til mangfoldige måltider framover (håper jeg)!

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Mette: Hehe, så søt du er 😀 Mannen setter stor pris på hjemmelaget mat hver dag.
    Det kan du gjøre, ellers har jeg jo to kokebøker :mrgreen: Neida, kjekt med egne hefter og, så kan man plukke favorittene sine.
    Tusen takk, i like måte!

    @Elisabeth Vega: Synes virkelig de skal få inn lomper, spiser de til nesten alt jeg.
    Håper du har hatt en fin helg ♥

    @Charlotte K: Det var bare en filet 😀 Kunne ikke slå til med en hel når det bare var til meg.
    Da må du kose deg med kalkun i uendelige varianter 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *