Sunne sjokolademuffins med karamelliserte valnøtter

Heisann!

Da var det endelig fredag og helg, det er i tillegg de siste rolige dagene for min del før det blir fullt kjør med boklansering og diverse neste uke. Mye spennende som skal skje fremover, jeg grugleder meg til alt – men det er vel sånn det skal være.

Jeg brukte kvelden i går til å bake, det var en stund siden sist og jeg trengte litt kjøkkenterapi;

Sjokolademuffins med salte, karamelliserte valnøtter

IMG_0093

Jeg ville lage noe med alt jeg liker, litt over the top liksom – og dette ble resultatet.

IMG_0095

 

Sunne sjokolademuffins med karamelliserte valnøtter
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 egg
 2. 6 dråper stevia vanilje
 3. 60 g philadelphiaost
 4. 40 g sukrin gold
 5. 25 g protein med belgisk sjokolade
 6. 15 g kakaopulver
 7. 15 g mandelmel
 8. 1 ts bakepulver
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Pisk egg med stevia og sukrin gold til en luftig eggedosis. Rør inn philadelphiaost til en jevn konsistens.
Sikt vekselsvis inn sjokoladeprotein, kakaopulver, mandelmel og bakepulver til en passe tykk røre. Hell i 8 muffinsformer og inn i ovnen på 175 grader i 12 minutter.

IMG_0091

Karamelliserte valnøtter:
en neve valnøtter
5-6 ss walden pancakesyrup (eller yacon, agave, honning)
1 strøken ts maizena (valgfritt)
en klype havsalt

Ha sirup i en liten kjele og varm opp med litt maizena til en tykkere konsistens – dette trenger du kun å gjøre om du synes sirupen er litt for rennende. Vend inn valnøtter og la de avkjøle noe. Når muffinsene er ferdigstekt, ha en skje karamelliserte valnøtter over og en ørliten klype salt.

IMG_0097

Vet dere hva annet jeg har gjort? Jeg dro innom Cappelen Damm i dag og hentet den nye boka mi – rykende fersk fra trykkeriet. Jeg har allerede kringkastet det på instagram og facebook, så da kan jeg like gjerne ta det her og.

Er så glad vettu!

bilde (37)

Kommer på og i bokforhandlere tidlig neste uke!
Og jeg må bare få lov til å si at om du likte den første, så vil du like denne (nesten) enda mer – det gjør nemlig jeg.

Og det feiret vi med en lunsj på TGI Friday.

bilde (41)

Ikke helt etter boka (haha), men synes det var på sin plass i dag.

God fredag!

13 kommentarer til “Sunne sjokolademuffins med karamelliserte valnøtter

 1. Fantasia

  Så digge muffins a! 😛
  Gratulerer med bok nr 2. Jeg er så stolt 🙂 <3
  Ha en kjempe fin helg og så gleder jeg meg maks til de kommende ukene.

 2. Solvor

  Litt salt i alt det søte er veeeldig godt, så disse må prøves! Ellers er jeg veldig klar for å ta en titt i boken din frøken! Gratulerer igjen, du er bare RÅ!

 3. Kristine

  @Ranveig: Hurra! Takk 😀

  @Solvor: Har man «ekte» salt, altså litt saltflak så blir det kjempegodt.
  Tusen takk 😳 Er så spent på hva dere vil synes!

 4. Sara

  Fy søren som jeg gleder meg til å lage de muffinsene 😀

  Og du- gratulerer så mye med ny bok! Gleder meg vilt til å lese den. Jeg slutter aldri å imponere meg over hvor inspirerende du er (selv om du ikke alltid er helt etter boka nei, hoho!) 😎 Ha en kjempefin lørdag, Kristine !

 5. Hanne

  Du din godtemoms :mrgreen:
  Jeg er i grunnen veldig glad for at du grugleder deg til alt, for det er vel da man virkelig får kjenne mest på gleden ved å ha gjennomført?!
  Selv er jeg i supersparemodus til bryllup, men jammen vil jeg unne meg noen nye sportsbh’er og en tights – og bok! – likevel. Må ha det, bare må ha det :mrgreen:
  God helg!

 6. Kristine

  @Sara: Haha 😎 Håper du liker den nye boka ♥ og fortsatt god helg!

  @Hanne: 😆
  Du har helt rett i det, tror man skal føle litt sånn jeg – da må det jo kjennes ekstra godt å ha gjennomført som du sier.
  Åh, skjønner så godt hva du mener. Bryllup først! Men ja, sportsBH er ganske viktig altså 😎
  God helg Hanne!

 7. Elisabeth Vega

  Jeg må bare få si at disse muffinsene så helt fantastisk gode ut!!! Og gratulerer så mye med den nya boka, gleder meg som en gal til den kommer flyvende ned i postkassa 😀 😀 Det blir virkelig en gledens dag!! Og det var fortjent med lunsj på TGI fridays! :mrgreen: Uten tvil!

Det er stengt for kommentarer.