Hjemmelaget leverpostei

Det er så godt med juleferie!

Jeg startet etegildet for flere dager siden, så jeg kunne ikke ha hatt det bedre. Energi på trening har jeg og, hatt to fine økter på rad nå.
Jeg leser så mye om hva man bør spise i jula, hvordan man skal gjøre ditt og hvordan man skal unngå datt. Jeg lukker både ører og øyne, og synes vi alle burde fokusere på måtehold, tradisjonell mat, kos, familie og glede.
Håper dere senker skuldrene og koser dere!

Jeg lagde hjemmelaget leverpostei for første gang i går, og selv om dette kanskje er for spesielt interesserte så tenkte jeg uansett å dele den;

Hjemmelaget leverpostei

IMG_0192

Vi kjøpte grassalt mye svinelever, så halvér gjerne oppskriften om du ønsker.

Hjemmelaget leverpostei
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 1 kg svinelever
  2. 300 g svineflesk og bacon
  3. 6 egg
  4. 3 dl matfløte
  5. 3 dl hvetemel
  6. 3-4 ts allehånde
  7. 2 ts pepper
  8. 3-4 ts salt
  9. 5 ansjosfileter + ansjoslaken
  10. 1 rødløk
  11. 1 vanlig løk
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
IMG_0191

Skjær lever, svineflesk/bacon og løk i mindre biter, kjør alt i en kjøkkenmaskin. Tilsett krydder, egg, matfløte og hvetemel og kjør det videre til en jevn blanding.
Fyll 2 brødformer, legg i en dyp form med vannbad og inn i ovnen på 180 grader i en times tid.

IMG_0200

Vi skal servere dette i romjula når familien kommer på julelunsj!

IMG_0202

Ekte leverpostei uten tilsetningsstoffer, følte at jeg sanket ekstra husmorpoeng her nå.

Ha en fortsatt fin lille julaften! ♥

11 tanker om “Hjemmelaget leverpostei

  1. avatarCecilie

    Åå så morsomt å se! Mamma lager leverpostei hvert år på lille julaften; det er med andre ord tradisjon her i huset! 🙂

  2. avatarKristin

    Åh du fekk det jo skikkeleg til du:) Huskar eg var litt skeptisk då eg kom på besøk forrige torsdag:) hihi…men eg tvilte vel aldri på at du ville få det til. Såg godt ut!! Skulle gjerne smaka:)
    God jul vennen min, og helse din kjære:)
    Klem

  3. avatarLone

    Noen idè om hvilket glutenfritt mel som vil egne seg her? Tenkte lage, men må ha et glutenfritt alternativ 🙂 God jul, foressten!

  4. avatarElisabeth Vega

    Jeg vet ikke om jeg tørr å lage dette hjemme selv, det så litt skummelt ut med 1kg svinelever! :O Men guri, det så fantastisk godt ut 😀 Hadde jo vært super gøy med hjemme laget leverpostei da 🙂

  5. avatarKristine

    @Marthe: Nei, lever er jo stort sett fett – og det er der smaken sitter 🙂 Du kan sikkert bytte ut fløte med melk, eller bruke mesteparten filetbacon eller kalkunbacon. Man slipper unna sukker og andre tilsetningsstoffer når man lager det selv da, så jeg anbefaler det på det varmeste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *