Rødbet-no-go og søker julestemning

Jeg har fått dilla på sylteagurk og syltede rødbeter for tiden, så jeg tenkte at jeg ville lage noe mer med rødbeter.
Tidligere i år kom jeg jo med dette kreative rødbetbrødet;

IMG_0558

Rødbetburger sto på agendaen, jeg brettet opp armene og stålsatte meg for et rosa klin uten like. En kokt rødbete, havremel, løk, krydder, egg og potetmel heiv jeg oppi en kjøkkenmaskin.
Men, det ble hverken så bra konsistens eller smak.. jeg ga den et forsøk til da jeg stekte den, men til ingen nytte. Det eneste som smakte bra var det hjemmelagde burgerbrødet mitt..

IMG_0173

Jeg tror ikke jeg liker rødbeter så mye allikevel jeg .. kun i syltet versjon. Eller fikk jeg det bare ikke til?

Apropos det med å gjøre feiltrinn – dette var ukas, og det gjorde seriøst vondt inni meg da jeg måtte kaste det.

Vi hadde for øvrig norsk moussaka, hvitløksbrød, sjokolade, seigmenn, og (snart) 6 måneder gammel bryllupskake med familien i går – fantastisk!

IMG_1558-tile

I kveld blir det julekonsert med Oslo Gospel Choir – krysser fingrene for «Mitt hjerte alltid vanker» og julestemning.

IMG_0117
Rose pologenser fra Kari Traa

Det er ikke snø-, ski- og hyttetur-vær, men man kan jo alltids kle seg som om det skulle ha vært det – liker så godt mønsteret og fargen på denne.

Ha en riktig god lørdag!

12 tanker om “Rødbet-no-go og søker julestemning

  1. avatarPantora

    Prøv grønnsaksmos med rødbete som hovedrolle… Smaker fantastisk og SER fantastisk ut! Selv synes jeg den er god å spise både varm og kald (etter at den er kokt, altså).

  2. avatarJanne

    Jeg har en rødbetburgeroppskrift jeg sverger til som er veldig veldig enkel…
    en stor eller to små rødbeter, raspet rå.
    ca en halv rødløk, raspet rå sammen med rødbetene
    miks det sammen med ett egg og 1-2 ss hvetemel (eller det du velger å erstatte det med)
    Salt og pepper

    Stek i pann og voila! NAM!

  3. avatarElisabeth Vega

    Er litt dårlig med komentarer fra meg i det sisste, litt travle tider! 😯 For å være helt ærlig så tror jeg ikke jeg har smakt rødbeter :l kanskje jeg ska gjøre det nå i jula… For et utrolig vakkert bilde av deg <3 Du er jo så flott 😀 Jeg har nada julestemning pga det milde været.. Ønsker meg snø til jul 🙁 Håper det var en fin konsert!

  4. avatarSilje

    Ja, som jeg sa til pappa » Jeg kunne betalt for å få snø på julaften» hehe, får så mye mer julestemning når det er snø! Jaja, vi får gjøre det beste ut av det 😀

    Forresten så prøvde jeg julete kakene dine og mocca kuler med havsalt idag, og de var bare helt fantastiske! Tusentakk! 😀 Havsalt var genialt og ha oppå sjokoladen og det ble kjempe godt :))

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie @ WolfItDown: God jul!! 😀 😀

    @Pantora: Tja, ja, jeg burde jo prøve meg igjen på noe annet kanskje 😀

    @Hilde: Jeg hadde ferdigkokt rødbete, så det var derfor det ble den versjonen, men kanskje jeg burde prøve meg på en rå neste gang. Takk – gøy å prøve noe nytt 😀

    @Janne: Tror det får blir en rå burger før jeg steker den neste gang, takker 😀

    @Sunt og sukkerfritt hos Lovelyliller.com: Haha, jeg er der nå 😀

    @Ranveig: Jeg tror løsningen er å raspe den rå ja, det var ikke vellykket med kokt rødbete i hvert fall 🙁 Eller, kanskje jeg ikke gjorde det riktig. Jeg får gi det en sjanse til litt senere 😀

    @Elisabeth Vega: Skjønner godt at du er travel i disse tider, jeg er det selv 😀
    Konserten var fantastisk, og snøen lar vente på deg her og om det er noe trøst.

    @Silje: Ja, vi-vil-ha-snø!! Men, vi får satse på at det blir en fin og snørik januar så vi får akt og gått på ski da 😀
    Takk – hyggelig at det smakte!

    @Marita: Jeg får gi det en sjanse til litt senere 😀

  6. avatarIna Winther

    Anbefaler å kutte opp rødbeter, legge de i en ildfast form med litt olje i bunnen, ha over litt honning og bake det i ovnen til bitene er myke! Helt utrolig godt – familien min, som ikke liker rødbeter, elsker det!

  7. avatarfrk.robertsen

    I Israel er de sabla gode på råkost fant jeg ut i sommer – de rårasper rødbetene og legger dem i saltvann mens de snitter opp kål og annet nam, lager en kjapp og frisk vinaigrette, og voila, frisk, sprø og smakfullt tilbehør til kjøtt, fisk og veggismat. Må innrømme det ble mer enn én grilled cheese gluten free sandwhich med den salaten til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *