Havrecookies og noen ord fra hjertet

Det var disse som duftet så godt hos meg tidligere i uka;

IMG_0028

Det er flere av dere som har spurt etter litt mer personlige innlegg, enten av de mer generelle eller spesifikt om meg. Dere vet jo at jeg prøver å holde meg til mat først og fremst, krydret med litt trening og Todd innimellom. Det å skulle dele mer av meg skremmer meg skikkelig, da ville jeg faktisk ha følt meg mer avkledd enn da jeg stilte opp i dette en kald høstdag i fjor.

NOB_8022 copy
Foto: Robert Lundell

Jeg vet ikke, men jeg tør bare ikke. Det rare er at jeg noen ganger vurderer å skrive andre bøker enn livsstilsbøker, jeg er jo så glad i å sette ord på tanker og følelser, men det sier altså stopp når jeg tenker over hvor mange som skal lese det. Men, jeg har heldigvis lært meg å aldri si aldri.

Sannheten er at livet er underlig, jeg har opplevd min største glede og samtidig bunnløse sorg. Jeg prøver å balansere alt slik at tanker sorteres, ord velges med omhu, jobber prioriteres, følelser bearbeides og dager leves. Jeg kan ikke tenke meg noe verre enn de øyeblikkene jeg oppdager at jeg lever for morgendagen og glemmer at livet skjer akkurat her og nå.

943701_10153100116555188_1640239019_n
Foto: Oda Weber

Jeg har det bra, jeg er takknemlig for alt og alle jeg har i livet, og jeg føler meg heldig til tross for alt som måtte dukke opp på veien – det er også denne siden som er enklest å vise utad.

Det er kanskje det jeg vil med dette, å minne dere om at bak den «perfekte» fasaden på alles blogg, facebook og instagram, så vil det alltid være feiltrinn, tunge dager og morratryner.
Det er det som gjør oss til mennesker.

For å avslutte med det jeg gjør best – la meg dele disse sunne godbitene med dere;

Havrecookies

IMG_0026

 

Havrecookies og noen ord fra hjertet
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 egg
 2. 70 g mandelsmør (eller vanlig)
 3. 50 g havregryn
 4. 50 g havremel
 5. 1 ts kanel
 6. 1 ts bakepulver
 7. 30 g sukrin gold
 8. 5 dråper stevia vanilje
 9. 3-4 ss melk til passe tykk røre
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Lag 10 klatter på et bakepapir og inn i ovnen på 180 grader i 10-12 min.
Ca 90 sunne kcal per cookie.

IMG_0035

Disse blir myke og gode, ønsker du sprøere kjeks kan du øke smørmengden.

Håper det smaker ♥

24 kommentarer til “Havrecookies og noen ord fra hjertet

 1. Catrine

  Det er alltid skummelt at andre skal få vite ting om deg som du egentlig ikke snakker åpent om. Jeg förstår hva du mener og det gjør oss jo til mennesker. Jeg har lært meg det at ærligheten settes enormt pris på, poster jeg et mindre pent bilde eller en tekst der jeg er ærlig på hvordan jeg føler det så får jeg ufattelig mange fine ord tilbake. Du må ikke være redd for at folk skal dømme deg (er det det kanskje?) for å være ærlig, det som er fint er at vi er alle forskjellige med ulike meninger og syn på ting. Jeg synes du setter ord på mye jeg selv føler og jeg setter stor pris på din ærlighet 🙂 Du er en god dame du!!! Stå på!

  Og du; når det gjelder å skrive bok så sier jeg GO FOR IT!!!!!

 2. Ai.

  Jeg skjønner godt at det er skummelt å dele mer personlige ting om deg selv, men lurer på om det er noe som har kommet mer ettersom bloggen din og du har blitt mer kjent..?
  Det hender nemlig at jeg leser gamle innlegg fra 2009-2010, virker som du skrev mer fritt og ikke tenkte så mye på at mange skulle lese de ordene du skrev. Savner det, men forstår VELDIG godt at balansegangen mellom privat vs.personlig kan være vanskelig.
  Håper du finner ut av det og at du tar det som et kompliment at folk vil se mer av deg.

 3. Julie @ WolfItDown

  Søte, snille, og omtenksomme Kristine!
  Det er fint og lese at andre ikke er perfekte heller, men vondt når en vet at andre også opplever tunge dager.

  Hadde selv et par dagen tidligere i uken der alt bare var sorgen, MEN vi klamrer da oss fast til det gode i livet, og må minne oss på at det er mer i livet enn det som ikke er ideelt… Julen er en fantastisk tid, men også fylt av melankoli, det er en tid der vi tenker på de gjemte, men ikke glemte, de vi holder kjær.

  Gleder meg sånn til julen, og se familien igjen – Og jeg håper du får en helt vidunderlig jul sammen med familie og venner. Og dele av seg selv har jeg som regel ikke noe problem med, men når det er sagt har jeg enda ikke lagt ut et bilde av meg på bloggen min, det er skremmende, selv om jeg av og til har lyst og vise hvem som står bak det hele 🙂

  Du inspirerer, og sårer aldri noen, er flink og formulere deg og legge ord og uttrykk på alt du føler og mener – motstand gjør oss sterkere, og sammen står vi sterke 😀

 4. Kristine

  @Catrine: Det er sant, jeg tror absolutt ikke jeg hadde fått noe negativt tilbake om jeg åpnet meg mer – det er vel bare sånn at jeg kunne ønske jeg kunne sile ut leserne mine 😉
  DU er god du! Og takk for at du har troen på meg ♥ !

  @Ai.: Jeg tar det som et stort kompliment, og jeg forstår det veldig godt. Jeg startet jo ikke som en matblogg, jeg startet med fitness, litt mat og store deler av livet mitt.
  Du har nok rett i at det stilnet litt med oppdatering fra hverdagslivet da jeg fant ut hvor mange i livet mitt som visste om bloggen min. Man tror at det bare er en håndfull, men så møter man plutselig flere folk fra arbeidslivet og ellers – og da begynner man å tvile 😀

  @Julie: Takk!

  @Kjersti: ♥

  @Julie @ WolfItDown: Jula er virkelig todelt ja, så mange minner, tradisjoner, melankoli, savn, glede – ah! Ikke rart man blir litt tufsete 😀
  Det med å vise ansikt forstår jeg veldig godt, jeg prøvde i det lengste å holde meg anonym – men samtidig er det veldig koselig at folk vet hvem jeg er. Jeg er jo ikke SÅ stor 😉
  Ønsker deg en riktig god jul, og kos deg masse med familien!

  @Lisa: Åh ♥ Takk 😥 😀

 5. Silje

  Ja, jeg skjønner deg veldig! Er sikkert skummelt å skulle skrive om ditt perosnlige liv, når du er så vant med å bare dele lekre oppskrifter og slikt!

  Selv om det du skrev var litt kort, fikk det meg til å tenke! Vet ikke hvorfor, men tusentakk! Det fikk meg virkelig til å begynne å tenke!

  Håper du har det bra og er lykkelig! Det fortjener du, siden du virker bare som et helt fantastisk menneske! Ser seriøst kjempe mye opp til deg! Du virker så vellykket og samtidig så omtenksom! Kroppen din er til å drømme om og det ser ut som du har oppnådd veldig mye bra i livet! fortsett videre, håper de neste årene i livet ditt blir fantastisk!

  Og sist og ikke minst; ha en fantastisk jul! Kos deg masse med familie og venner! det skal ihvertfall jeg, og gleder meg til å prøve flere av oppskriftene dine nå i julen! har vært så sykt hektisk nå på skolen i det siste, men endelig er det ferie og jeg kan prøve enda flere av oppskriftene dine! aner ikke hvor jeg hadde vært uten bloggen din , hehe! du er en stor del av grunnen til at jeg har fått en lidenskap for å lage sunn mat, spise nokk og trene!

 6. M

  Hei Kristine 🙂

  Må bare si at du virker som ei ordentlig herlig dame. Så reflektert og god.

  Jeg liker bloggen din utrolig godt, akkurat som den er – men selvfølgelig er det hyggelig å «bli mer kjent med deg» også.

  Stå på, og skriv en bok om du vil det. Den er det mange som ville ha kjøpt. 🙂

  Klem til deg

 7. Sunt og sukkerfritt hos Lovelyliller.com

  Jeg bruker stort sett heller ikke å skrive personlige ting. Bloggen omhandler jo først og fremst kosthold og oppskrifter. :p Vil ikke dele så mye av privatlivet. Slik unngår jeg også mye «hat». Haters gonna hate. 😉 Deilig cookiene så ut. Jeg lagde havregryns brownie idag 😀

 8. Alessandra

  Du ser helt fantastisk ut! 😆 Målet mitt er å trene for å bli fit og der kommer du inn som en stor inspirasjonskilde!! Det er gøy å se hva andre får til og også se fremgang ved egen trening..det er mennesker som deg, som får sånne som meg til å ikke miste motet 🙂 God helg!

 9. Fantasia

  <3
  I fare for å virke gal, velger jeg allikevel å innrømme at du har vært i drømmene mine to netter på rad nå, grunnet innlegg som nettopp dette. Første drømmen handlet om at du fortalte meg at du hadde litt dårlig samvittighet over at du ikke skriver like mange "personlige" innlegg om tanker, følelser og livet generelt som tidligere(for som du vet, setter jeg stor pris på slike innlegg, fordi du er så god med ord!).
  I den andre drømmen satt jeg plutselig på kjøkkenet ditt, hvr du bakte og eksperimenterte med en muffin oppskrift. Smakte, testet og pratet 🙂

  Jaja.. Nå er det fredag og helg. Ønsker deg og mannen en koselig helg 🙂

 10. Sandra

  Eg likar deg altså så godt! Du virkar som ei særs oppegåande dame, og bloggen er eit nydeleg og inspirerande avbrekk frå ein travel kvardag

 11. Lina

  Eg digge deg! 😛 forstår deg veldig godt! Du gjer det som er rett for deg. Elskar bloggen din uansett!

 12. Kari G

  Forstår deg godt i forhold til det du sier om å dele mer om deg selv og ditt liv. Men det er akkurat dette jeg synes du balanserer så godt, og som gjør bloggen din unik- der ute i bloggverdenen. Reflektert og stødig- mitt inntrykk av deg 😉 .
  Men skulle du ville dele mer, er ikke det negativt heller, ikke redd for at det skulle slå feil 🙂 .

  P.s: Kriweb er trygt og godt å stikke innom, her jeg sitter i bushen i et skur, laaaangt hjemmefra i jula.

 13. Yvonne

  Del bare det du har lyst til å dele ,det er veldig viktig å beholde sin «personlige boble», det har vi ALLE! Jeg er bare veldig glad for at du deler det du gjør og at den der fine rosa og lyse bloggen din gjør meg i godt humør (og bakehumør heldigvis iflg mannen..) Etter at jeg fikk første boka di i posten på tirsdag så tok jeg boka under arma, pakka med proteinpulver og dra til en av mine beste venninner for å …BAKE! haha. Hun hadde fått handleliste på forhand så det ble hjemmelaga proteinbars, kokosboller, kokosmakroner og noen cookies. Viste henne bloggen din og hun fikk kikke i boka og gjett hva – du fikk en ny fan! ;D haha, du er lett selge ( *kremt* maten din, livsynet og bloggen din er lett å selge*) Måtte selvfølgelig ha med en boks assotert til han mannen hjemme som var nesten litt «snurt» over at vi ikke «likegreit kunne bake her»… Haha, når det regner på presten drypper det på klokkeren.. Han er blitt VELDIG begeistret for de hjemmelaga proteinbarene 🙂 Ble langt dette, men hadde litt på hjertet.. Tenkte å ta med boka di på jobb også og lage noe sunt snacks der i helga (jobber på voksepsykiatrisk lukket avd) Kokosmakroner er jo lett 😉
  Ha en flott helg og nyt dagene – det er i dag vi puster og lever. Stort smil fra Ålesund 🙂

 14. Kristine

  @Silje: Oi, dette var hyggelig å lese. Tusen takk ♥
  Håper du får en fantastisk jul fylt med glede, familie, hygge, og ikke minst masse god mat og latter 😀

  @M: Hei! Så hyggelig å lese, tusen takk ♥ Stor juleklem sendes din vei

  @Sunt og sukkerfritt hos Lovelyliller.com: Det er viktig å holde seg innenfor en grense man kan stå for 😀 Deilige brownies!

  @Alessandra: Tusen takk for det, og riktig god helg! 😀 😀

  @Fantasia: :mrgreen: Kanskje du sanndrømmer!
  Håper du får en fin helg, og ikke minst en god jul sammen med de du er glad i! Og selvfølgelig mange fine gaver, og mye god mat 😀 ♥

  @Sandra: Takk ♥ !

  @Lina: Tusen takk! 😀 😀

  @Kari G: Tusen takk ♥
  Oi, skal du være ute i bushen lenge?

  @Lena Strømmen: Takk ♥ !

  @Yvonne: Det er alltid så koselig å høre fra deg 😀 Og jeg må le av mannen din som «bare» får rester.
  Kokosmakroner er veldig enkelt ja, og vil du gjøre det ekstra fancy kan du jo dyppe halvparten/bunnen i sjokolade. For en tøff jobb du har forresten ♥
  Dagen i dag nytes til det fulle, stor klem sendes din vei heelt til Ålesund 😀

 15. Kari G

  Litt på og av i bushen (er ikke så langt uti bushen, men ser og føles slik ;-), mange ville nok kalt det landsbygda), men nå blir det noen dager i hua hin. Massasje, hårklipp og vippe-extension venter 🙂 , men lengter litt hjem nå i jula, til tross for spennende opplevelser…

 16. Elisabeth Vega

  Jeg forstår deg der, med at du ikke vil skrive så mye personlig på bloggen din. Det er det som holder meg tilbake med å ha blogg.. Jeg vil virkelig ikke at folk skal lese om private ting om meg.. Det er liksom ganske flaut egentlig :l Men havre kjeksene så kjempe gode ut!! 😀

 17. Julie @ WolfItDown

  Brukte dette som en generell idê når jeg skulle lage meg noe søtt til «dessert» i kveld, byttet ut havremel med sjokoladeprotein, og unlot kanelen, og vips, så ble det protein havremuffins på under 20 minutter fra start til finish!
  Gleder meg til og spise fler, tror det blir med peanøttsmør og syltetøy neste gang, mmmm! Det blir frokosten sin det 😀

Det er stengt for kommentarer.